Izraelská bojová strelba

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

polucias napísal:Ono vždy je človek najprv zbičovaný za niečo nové, iné, čo vybočuje zo štandardu a je to diskutabilne aj voči zákonu, ale neskôr si ľudia uvedomia že na tom niečo asi je.
Nie vsetko nove a nestandardne je automaticky aj funkcne a prinosne. Skor naopak, slepe ulicky su casto motorom vyvoja. To len aby sme neprepadli nejakemu sebaklamu.

polucias napísal:ale ich skúsenosti sú skutočné a výcvik ktorý robia je ďaleko ďaleko od výcviku GPI
Nekomentujem vasich instruktorov, kedze o nich stale nic neviem, nekomentujem vas vycvik ako celok, kedze som ho nevidel a nepresiel. Snazil som sa komentovat len konkretne veci, ktore som mal moznost posudit - momenty vo vasich videach, konkretne vyroky v diskusii atd.
Ty tu opatovne porovnavas 2 veci, z ktorych jednu si nevidel, nezazil a nevies o nej nic.

Na sposoboch argumentacie a diskusie sa podla vsetkeho nezhodneme, preto momentalne nema pre mna vyznam v tejto debate pokracovat.
Pekny den a 'no offence'.
john.hawk
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa john.hawk »

Chlapy, k čemu by Vám byly jména a počet zahraničních misí Instruktorů ? Copak jste schopni si to hodnověrně ověřit ? I přes své známé ze SJ by jste se dozvěděli akorát že ten člověk sloužil, slouží a jestli je dobrý nebo ne, by vycházelo z toho, jak ten Váš známý ho pozná, či se nepohádali apodobně..Nebo bude rozhodující jestli absolvoval má kopec kurzů ?
Pokud chce někdo zůstat v anonymitě, má k tomu důvody at už osobní,pracovní atd. Je to jeho volba..To však neznamená že nic neumí nebo že nikde nebyl..
V bibly se říká že po ovoci poznáte strom.. :wink:
Kdo ho chce poznat, at si koupí knížku, zajede si zastřílet a pak může říct jestli to stálo za to nebo ne..
john.hawk
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa john.hawk »

inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

john.hawk toto dolu je potvrdene alebo je to len taka "túžba-želanie", ze by to mozno mohlo pomoct ?

"Při střelbě máte také vždy zadržený dech a zatnuté svalstvo. To vám pomůže střelbu opětovat i když jste sami zasaženi, a navíc jste v této pozici stabilnější,“ vysvětluje.

A myslim si, ze tie CZ82-ky budu v podmienkach Afganistanu asi ten najzakernejsi nepriatel :-)

Dat ludom vycvik za niekolko tisic € a dat im do ruky CZ82 ved to je bez urazky postavene na hlavu.
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 16 Aug 2010, 21:28, upravené celkom 1 krát.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

to je fakt s CZ 83 by som sa tam netrepal ani nahodou aj ked v podstate doraz sa kladie hlavne na primary weapon predpokladam ze daky upg. SA 58.Ale veru neviem ci som niekde necital ze aj nasi vojaci v Afgane ju maju vo vyzbroji ci?
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

Si to nemylte oni budu mat 82 a to je uz kanon :-)

Pochybujem, ze pilot bude mat 58 niekde v kokpite, ale jeden nikdy nevie.I nasi maju 82 vsade kam sa pohnu, predsa len si nemyslite, ze by im dali daco ine ako z coho maju nastrielane 6 nabojov rocne?
Ved by ich to uplne rozhodilo :-)
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

noooooo mozno podla nejakych internych vojenskych tabuliek znamena 6 vystrelenych nabojov rocne pre vojaka - zaradenie EXPERT :D
inspiring_turing

Príspevok od používateľa inspiring_turing »

To Rasťo: nepochybuj, že posádka bude mať 58-čky v cockpite. Američania majú v AH-64 Apache M-4-ky položené vedľa sedačky na pravej strane.
inspiring_kepler

Dufajme, ze budu mat so sebou aspon tie SA58. Tomu sa da uz povedat zbran.
inspiring_kepler

Tu je clanok potvrdzujuci, ze glock by bol na mieste :-)

http://www.novinky.cz/domaci/182116-arm ... ratka.html

A hlavne:

"Pistole vz. 82, kterou nyní používají, je podle ministra nedostatečná. „Použití zastaralých pistolí ohrožuje životy našich vojáků při kontaktu s protivníkem, kdy je nutná okamžitá reakce,“

alebo:

Podle generála Aleše Opaty, který ministerstvu jako šéf sekce generálního štábu pro rozvoj druhů sil doporučil nákup rakouských zbraní, vojáci potřebovali urychleně nové pistole, protože ty staré v prašném afghánském prostředí a ve vysokých teplotách přestávají fungovat. Pro zbraně Glock se rozhodli, protože vojenští policisté jsou s nimi spokojeni.

K tomuto uz nie je co dodat :-)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Na tom videu ma o.i. zaujali 2 veci:

1. Chlapik tam veselo pocas treningu 'scanuje' ustim 58-cky svojich kolegov (cas 1:13). Este by som to bral pri vycviku nejakej 'lepsej' vojenskej jednotky, ale tu sa jednalo citujem "o lidi, kteri treba nestrileli 10-15 let, teprve se se zbrani seznamovali".
Ak to nebol zaber z vycviku, ale scenka zinscenovana kvoli natacaniu, beriem pripomienku spat.

2. Ma niekde v OZ realne uplatnenie ten instruktorov Glock s kolimatorom a tyckou na natahovanie zaveru? Alebo islo skor o jeho sportovu zbran?
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 11 Dec 2013, 14:45, upravené celkom 1 krát.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

s dovolením zareagujem kedže som bol jedným z "inštrutorov"
za 1. jeho zbraň, jeho volba, žiadny strelecký šport nerobí, proste skúša nové varianty na nosenie, a komentovať to od klavenice pokiaľ si to človek neskúsi je smiešne
za 2. taký radoby inštruktori so super zbraňou čo nechajú cvičiacim šroty a hrajú sa na rambov boli možno tak za totáča, alebo tesne po nom, všetko sa ukazovalo aj na ich 83jkách, aby videli že to ide, a išlo to aj im aj nám.
za 3. nič nebolo robené "na kameru" nikto ju tam nevnímal, cvičilo sa a kamera sa tam motala, nikto si ju ani nevšímal.
za 4. pilot s výcvikom za desiatky milonov korun lieta na mašine za desiatky milonov korun si nezaslúši kvalitný výcvik, v afgane je na únos jak šitý, má 10x väčšiu hodnotu ako pešiak, a prečo mu nedat kvalitné návyky už od základu?
prečo kvalitne cvičiť len a len špecialne komando čo bude 500km odneho,
prečo kvalitne cvičiť en zásahovky atd., pešiak nech chcípne, toto je trapny nezmyselný komunistický nezmysel ktorý zabrzdil výcvik ľudí v prvej línií v česku aj slovenku na 50 rokov.
a uvdvedomuje si to nejeden inštruktor, preto sa všade pomaly prechádza aj na praktickú streľbu napríklad, pomaly ale isto.

kto ti pomôže ked v meste alebo dedine začne niekto kosiť po ulici so sapikom, zasahovka 50-100km odtial, alebo obvodný policajt?
dokonalý príklad COLUMBINE, kde po totalnom fiasku uplne zmenili prístup k výcviku bezných policajtov v teréne. musí sa aj tu snať niečo podobné aby to všetkým dopálilo? alebo sa poučíme na chybách iných a zachránime tak možno desiatky životov, alebo nech aj jeden jediný!?
dáva to zmysel? podľa mňa áno,
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

piate cez deviate, jablka s hruskami... :roll:
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

trochu.....