Aké púzdro používate na nosenie?

Aké púzdro najčastejšie používaš?

Fobus
34
11%
Opaskové
100
32%
Opaskové vnútorné
146
46%
Podpažné
9
3%
INÉ
27
9%

Celkom hlasov: 316

Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

advisory napísal:Na material som sa pytal aj preto, lebo chcel by som take puzdro co by mi na zbrani zanechavalo co najmenej pamiatok.
Hm, tak to je o komplikáciu viac, ja toto našťastie nemusím riešiť (Glock).
O akú zbraň ide?

Lebo tým pádom kydex (a možno ani iný plast) pre teba asi nebude správnou voľbou, pri ňom mávajú citlivejšie povrchovky problémy s oterom.
vanto napísal:Doporucujem verziu, so sweatgurad-om.
Keď už je reč o sweatguard-e - pri puzdre robenom na mieru (napr. od Bohuša) odporúčam si dobre uvedomiť, aké mám na zbrani ovládacie prvky (záchyty, poistky) a či ich náhodou nechcem meniť za iné (napr. zväčšené). Lebo dodatočné zmeny už sa nekonajú.
Mám s tým vlastnú skúsenosť :(
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja pouzivam zbran v zaklade, takze ma to ani nenapadlo, ale jasne ak niekto planuje dat tam nieco na mieru, zmysel to ma.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ani mňa to nenapadlo, až kým som nezistil, že môj Glock so zväčšeným záchytom záveru (originál Glock) do tej Bohušovej AIWB Pirane skrátka nevojde. Resp. vojde, ale sweatguard odstáva takým spôsobom, že je to nenositeľné.
Našťastie mal problém v tomto prípade jednoduché a bezbolestné riešenie - vrátil som sa k pôvodnému záchytu záveru.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

advisory napísal:Necham si poradit a opustim od univerzalneho puzdra.
Takze co sa tyka vonkajsieho tak ma zaujalo bud kydexove puzdro http://www.bpholsters.sk/shark.html alebo klasiku od falca http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 2-402.html .
No k vnutornemu bud http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 24-92.html alebo zase klasiku http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 435-2.html
Rad budem ak sa vyjadrite aj pouzitemu materialu, vyhody a nevyhody nylonu, koze a kydexu. Popripade odporucanie na konkretne ine kusky.

Zoidberg37: Puzdro ktore vlastnis sa aj mne naramne paci, co sa tyka upevnenia dvoma putkami, preto som ho zaradil aj do vyberu.

To vonkajšie púzdro od Bohuša je úplne iná liga než to nylónové, to sú neporovnateľné veci. Ten nylón je úplne základné púzdro, navyše obojstrané, s základnou prackou čo ide cez zbraň a o niečo spomaľuje tasenie.

Čo sa týka toho vnútorného, neviem prečo upúšťaš od toho pôvodného a chceš to čo mám ja. Je to úplne to isté, ale tu máš pre prípad potreby aj funkciu Tuckable: http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 35-95.html To znamená, že budeš môcť nosiť gate so zapraveným tričkom/košeľou a bude to vyzerať takto: http://www.buyholsters.com/files/187177 ... olster.jpg

A stojí iba o štyri eurá viac.

To nylónové vnútorné čo si poslal je zas taká tuckable núdzovka, kvalitou sa na to kožené nechytá, mám ho. Inak pri všetkých púzdrach čo si poslal je úplna nutnosť mať opasok.

Opasok je pri púzdre fajn mať vždy, ale sú aj typy púzdier ktoré núdzovo fungujú aj bez neho, tie sú vybavené väčšinou sponami. Ak ale vždy nosíš nohavice/rifle s opaskom, tak to nie je problém.
inspiring_khorana

Príspevok od používateľa inspiring_khorana »

yarco: Zbran je Walther PPQ, co sa tyka kydexu s Bohusom som pisal a potvrdil mi ze pri castejsom taseni na zbrani ostavuju pamiatky a ze musel by som prist do RK osobne a byvam dost daleko cize tuto moznost som uz vylucil.

Zoidberg37: Tak samozrejme 4 eurovy rozdiel, vpodstate nestoji ani za rec. Stým zapravením trička som nepomyslel, ale zisť sa to moze, trosku sa bojim tej velkosti aj oproti tomu co mas ty, predsa je o nieco uzsie. Ale ja ho skusim, takze vnutorne puzdro je vybrate.
Co sa tyka vonkajsieho puzdra tuto sekciu necham zatial otvorenu
sirdo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sirdo »

tak ja som si dilemu s puzdrom dnes vyriesil a dal si predcasny meninovy darcek: http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... -mkii.html (vdaka bujny :wink: ). od Bohusa mam Sharka (IWB/OWB) a Piranhu (IWB), ale po tom co mi Piranha predrala rifle (nie, neboli to ksunty z cinaku) som sa vydal na skusy cestou brasny a kydex budem nosit uz len na strelnicu alebo na prilezitosti, kde by som s tou bnrasnou vyzeral divne a nepatricne...
igoros
moderátor

Velmi dobry vyber. Tu brasnu mam asi 5 rokov a max. spokojnost. Priestranna, kvalitny matros, prakticka. Miesto na mobil, doklady, buxu. V zadnom trhacom priestore nosim G17 a 21" teleskop
sirdo
prispievateľ

tam sa k zbrani este zmesti aj teleskop? mozem poprosit o foto tvojho setupu zbranovej casti toho puzdra? u mna to vyzera takto...
Prílohy
DSC00171.JPG
igoros
moderátor

Zaver zbrane mi licuje z tohoto pohladu zips na foto hore ( je s nim vodorovne a teleskop zase licuje zips v spodnej casti foto (je s nim vodorovne). Druhy zasobnik v civile nenosim, staci mi ten v zbrani, nezijem v Bejrute, tak v pripade potreby mi dufam vystaci 17 fazuliek. Teleskop mam momentalne na opasku v robote, lebo som po nocnej a pred nocnou, tak foto ti poslem zajtra.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Sirdo: neviem ako chodíš oblečený a viem že hentá brašna je "krajšia", ale keby som si dnes vyberal, tak oveľa radšej idem do tohoto: http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 7-530.html takéto brašne nosí skoro každý a oveľa ľahšie splynieš s davom. Tamto čo si si kúpil, to sa ja so všetkými podobne postihnutými iba obzeráme keď to niekto má. Je to oveľa nápadnejšie ako hocijaký taktický kus odevu od 5.11 a podobne.

igoros: vôbec ťa nejdem presviedčať o tom či máš alebo nemáš nosiť náhradný zásobník, len poukázať na fakt, že nosenie druhého zásobníka kvôli kapacite je iba jeden z dôvodov prečo tak niektorí z nás robia. Ďalšou a nemenej dôležitou je možnosť efektívneho odstraňovania porúch pri streľbe. Napríklad pri takom double feed vôbec nie je v strese vylúčené, že ti pri jeho odstraňovaní zásobník zo zbrane vypadne na zem, nabere blato že ho ani nevopcháš do šachty atď.
aparapi
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Práve o tých 2 kapsičkách od Falca som rozmýšľal aj ja. Neviete, kde sa dajú "fyzicky" pozrieť (Falco nemá podnikovú predajňu)? Lebo jedno je vidieť na fotke alebo videu a druhé "mať v ruke".
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

advisory napísal:Necham si poradit a opustim od univerzalneho puzdra.
Takze co sa tyka vonkajsieho tak ma zaujalo bud kydexove puzdro http://www.bpholsters.sk/shark.html alebo klasiku od falca http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 2-402.html .
to od falca pouzivam, je pohodlnejsie ako plast ale tasenie aj zapuzdrenie zbrane je pomalsie
sirdo
prispievateľ

igoros: v Bejrute nezijeme, to mas pravdu, ale nahoda je blbec a v krizovej situacii (dufam, ze nikdy nenastane, robim vsetko pre to) sa moze nahradny zasobnik hodit ako spominal Zoid. z opisu si tvoj set-up viem predstavit (foto aj tak potesi), ale ja som uprednostnil ergonomiu tasenia pred tym tam co najviac toho "narvat". predsa len pri zbrani v polohe ako ju mas ty si musis, pri taseni, zapastie dat do neprirodzenej polohy a tasit smerom hore co v strese ani nemusi byt pravda a trhnes zbranou sikmo hore a "pojde" von aj s tym suchym zipsom co ju fixuje a aby si mohol vystrelit budes ho musiet zhadzovat (dalsi zbytocny cas navyse do ready stavu)...

Zoid: obleceny chodim, tricko (v zime na to vetrovka/fliska), rifle/shortky. oblek/jeho derivat som mal naposledy na sebe "mnoga ľet nazad", povaha mojho zamestnania to nevyzaduje, skor vylucuje a nie som ani plesovy, parketovy lev. do "buzi tasticky" som siel s tym, ze skusim nieco nove. s predoslym puzdrom som mal skusenosti vid moj prispevok, podpazne puzdro vzhladom na moj dress code nepripada v uvahu (maximalne v zime) a IWB puzdro v polohe 11-12-1 hodina nemam odvahu nosit :D. tebou odporucany model 530 mi okrem toho, ze je z mojho pohladu az velmi buzi/metro, pripada dost neprakticky z pohladu rychlosti tasenia. z polohy 8-9 hodina, kde sa nosi si ho najprv musim pritiahnut lavou rukou na 10-11 hodinu a odtiahnut od tela, potom pravou rukou otvorit trhacie zipsy na zadnej strane kapsy a nasledne pravou rukou tasit zbran. model 519mkII mozno neposobi tak stylovo a pre "pacientov" (v dobrom) ako ty aj hned demaskujuco, ale z pohladu tasenia je ovela praktickejsi. nosi sa na 10-11 hodine, takze ziadne zbytocne manevre s presuvanim pri taseni nehrozia, takze len lavou rukou otvaras trhacie zipsy a pravou hned tasis. ber to tak, ze som strelecky elev a teraz som v stadiu hladania. netvrdim, ze o nejaky cas (dufam, ze nie) ta kapsa neskonci odlozena naveky (maximalne s obcasnym pouzitim) v skrini a nebudem sa obzerat po inej forme skryteho nosenia zbrane. myslim, ze 60EUR nie je taka neskutocna suma, ktoru by som neozelel na mojej ceste za idealnou formou skryteho nosenia pre moju osobu :wink: ...
igoros
moderátor

Trochu OT, len par slov. Uz sme to tu na fore pisali, analizovali. Vsetko je krasne, doma, na strelnici si cvicit tasenie z cohokolvek. V praci pouzivam zbran takmer denne (nie strielam). Do situacie, ked budes musiet rychlo tasit sa dostanes dufaj 0x v zivote a garantujem ti, ze ak k takej situacii dojde, budes mat taky naval adrenalinu, ze aj zabudnes z ktorej strany mas tu etuju otvarat. Ten nacvik doma v pohode ti pomoze tak na 30%, ostatne urobi adrenalin a keby si tu zbran mal akokolvek nastavenu v etui, chytis ju spravne a trafis tak, ze tak nebudes chapat ani ty, ako si to zvladol.
Je uplne bezpredmetne riesit, ci mas zbran kolmo alebo pod miernym uhlom. Ver mi, je to tak, potvrdia mi to ludia co den co den riesia taketo situacie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."