Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

duros
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa duros »

BKSL : Ja ťa chápem :) pretože take iste pocity ako ty mam ja keď niekto povie , že si kúpi moskito , alebo GSG5 :) už chápem prečo aj cez negativne hodnotenia ludia kupujú veci, ktoré nie vždy sú pozitivne opisovane :) mal som g19, to mi v mojej pracke vôbec nesedelo. Aj keď ta jediná zbraň fungovala blbuvzdorne.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

duros napísal: Aj keď ta jediná zbraň fungovala blbuvzdorne.
Presne kvoli tomu mam Glock :-)
Taka ma zbran byt.
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Navedel som kam to zavesit, tak trosku osviezim tuto temu aby som ukazal ze nielen Slovakom stoji K100 za to :!:

Precitajte si email od ex vojaka posobiaceho teraz v Mexiku.
Zaujimava pasaz o K100 je vyznacena oranzovo.

Priatelia,

celkom nevinne som oslovil bývalého spolubojovníka, (samozrejme ženistu) a on sa veľmi vďačne ozval. Keďže ma zaujalo čo vlastne robí (dlhšie som o ňom nepočul), rozhodol som sa že si to nenechám pre seba, verím, že aj Vás zaujme jeho krátky dopis, nehľadiac nato, že v závere ma požiadal, aby som pozdravoval všetkých známych (a tých má Laco neúrekom).

Začalo to takto:

Ahoj Laco,
však všetci hovorili že si kdesi v Bolívii a pestuješ pre nás marijánku.
Čože si sa ozval z takej diaľky, až z Podbiela?
Tak ťa teda tiež pozdravujem.
Palo

Re: RE pozdrav z Podbielu

Od: Laco
adresátom Pavol

Všetko najlepšie v roku 2011.

Bol som na konkurze a vyhral som len preto, že som ženista a viem upraviť pitnú vodu. V Afrike som to robil 2 roky.

V Guatemale som už 3 roky a i keď je krajina po občianskej vojne, kde vládla plukovnícka junta.

Keďže teraz v mezoamerike vrcholí monzún – viď záplavy v Brazílii – tak tu, na Slovensku, trávim posledné tri týždne a odletím, najprv do Mexika a potom do Guatemaly.

Mám tam rezidenciu, skladovacie priestory i automobilný park – Jeepy, Nissany pick-up a Toyota Tundra.

Moje pracovisko je v základnom tábore asi 100 míľ od mexických hraníc, v džungli, kde sme našli pyramídy starých Mayov, vysoké 75m všetko pochovaná pod koreňmi 50m vysokých stromov a len satelitný prieskum dáva do súvislosti určité tvary v štruktúre džungle.

Takže nie v Bolívii, ale v Guatemale, ale pracovne som aj v Mexiku, Hondurase v Belize, čo ma napĺňa veľkou dávkou romantiky, som tam s opicami krokodílmi. jaguármi, tapírmi a všetkými tými jedovatými hadmi a škorpiónmi v jedinečnej harmónii.

Staviam tábory pre archeológov – musia spať, jesť, umývať sa a mat energiu a vodu. Archeológov je asi toľko, ako silná čata, vrátane žien, oddelené sprchy a záchody, tak je to komplikovaná práca a všetko to treba doviesť odniekiaľ. A tie cesty po monzúnových dažďoch sú ako po prejazde tankov na Lešti.

Čo Ti mám písať, asi čakáš nejaké historky, tak pár ich napíšem.

Raz ma omylom zastavila polícia, mám akýsi preukaz, kde je po anglicky napísané colonel, tak policajtovi od strachu vypadli papiere na zem a ospravedlňoval sa asi 6 krát.

Na začiatku som navštívil p. ministra vnútra a pána ministra internal governmentu (ani to neviem pretlmočiť) a pýtal som si ich menovky, tie som si odfotil a zväčšil a tak v tom obale, kde mám svoje dokumenty, figurujú aj tieto a funguje to.

Čo by som viac dodal, všetci majú zbrane. Z chuti som sa zasmial keď vláda ovládaná plukovníkmi, v rámci boja proti zbraniam v súkromných rukách, vydala výnos, že denný limit nákupu munície znížila z 5000 nábojov na 2000.

Ja som ozbrojený obyčajnou gumipuškou a je to super zbraň proti krokodílom i divým koňom, ktoré si občas zabehnú aj do tábora, hlavne ak niektorá baba ma svoje dni, oni to cítia a sú do divoké noci. Tábor odvtedy oplocujeme a tráva sa mačetami vykosí. Denne sa odstraňuje spadnuté lístie, ako u nás sneh.

Varíme primitívne, platňa na dvoch tehlách. Spime na lehátkach, ale raz v noci mi veru nebolo všetko jedno, po tvári mi prebehlo nejaké zvieratko s pazúrmi a kým som sa zobudil a rozsvietil baterku, už tam nič nebolo. Ráno som si veru urobil zavesenú posteľ na 4 lanách a naplno využívam moskytieru, ktorá ma chráni.

Zaviedol som chov prasiat (ako kedysi naše PRH) a teraz ešte plánujem kurín.

Postavil som dokonca chlebovú pec v ktorej sa upečie diviak i sviňa, ale pečiem tam chlieb francúzskym archeológom, bagety a tí sú nesmierne šťastní.

Strava je tam veľmi jednoduchá, denne kukurica, fazuľa, vajcia, je to pestré, niekedy je fazuľa biela, niekedy strakatá a niekedy čierna. Preto tá pec na chlieb a pečenie mäsa, to často indiáni zastrelia v džungli akési mravenčiare, ale i srny tu sú. Najväčšou trofejou je jaguár, alebo čierna puma. Takže svojim spôsobom je to zaujímavé a ťahá ma to tam, lebo riskantne veci ma vždy priťahovali, veľa sa tam strieľa aj granáty fungujú a prekvitá zbojníctvo.

Rozpočet nám skrátili o 25%, takže všetko treba okresať a mám za to, že táto misia je moja posledná, lebo to bude tak, že za málo peňazí sa chce veľa muziky, a to sa tam nedá.

Výplaty nosím v poklope na PHM, v aute a pri sebe mám max. 30 USD a žiadnu zbraň, lebo by ma pre istotu prevetrali kalibrom 38.

Všetci títo zmrdi majú pištole CZ 9mm a rezervná zbraň CZ 6,35 a to mi veľakrát pomohlo. Teraz je najžiadanejšia slovenská pištoľ k_100 „Kuracina“ z B. Bystrice. Idú sa za ňou pobiť a ma sa tam za najlepšiu pištoľ na americkom trhu.

To najlepšie ide na export z tohoto nášho Slovenska, (nešťastného lebo sa mi tu naozaj zle žije, v tejto policajnej brutalite). Tam pokiaľ nespím za volantom, alebo nevypadávam z auta, mi dá každý pokoj, si schopný jazdy. Polícia si tam dáva výstražné kužele že idú zastavovať auta. No potom ti preštárajú auto a keď nezastavíš, tak sa rozspievajú brokovnica a kalašnikov a bez milosti rozstrieľajú auto. Napriek tomu je tam človek slobodný a to mi tu chýba.

No už som sa nakecal dosť.

Mám spojenie s Palkom Žiljakom, ale tam odtiaľ je spojenie problém, ešte z hlavného mesta to spojenie ako tak ide, ale potom sa najprv stratí signál mobilného telefónu, potom aj rádio a keď chcem z džungle zavolať, tak len satelitným telefónom a to stojí strašlivé peniaze.

Pozdravujem všetkých známych a želám veľa zdravia a božieho požehnania.

L a c o
http://www.zvazvojakov.sk/2011/01/vojen ... -nestrati/
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa DUSO »

S tym zenistom robil moj syn na archeo. vyskume Oravskeho hradu v lete 2009.
shot
prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa shot »

Píše to Colonel Laco K.? Robili sme spolu koncom 90-tych rokov. Stratil som s ním kontakt tuším po Angole. Alebo majú v Podbieli viac takých šarží? :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa peterson »

u niektorých fóristov by zrejme nezavážil ani report z dennej praxe tamojšej polície, ktorá tam používa K100ky.

Je to naozaj vírus tohto fora, že sa démonizuje K100 a Glock bohemizujú.

Stačí si pritom prebehnúť témy, kde rozoberajú problémy Glockov a závady a vyjde vám, že aj Glock je výrobok, ktorý sa môže kaziť.
Rovnako tak inzercia- "predám G17,19 - skoro vôbec nepoužívaný, alebo v prevádzke 6 mesiacov" a už sa ho majiteľ zbavuje...
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

No,v roznych inzeratoch a to nie len tu na fore,ale aj inde je dost Glockov na predaj. Novych,skoro novych... To atomovi fyzici z radov policie vymysleli strasny kseft,kupit Gcko so zlavou pre policajtov a potom ju predat za normalnu cenu.
A co sa tyka Glockov versus K100,ale aj inych zbrani renomovanych vyrobcov,neni to o poruchovosti. Ta je viacmenej uz minimalna skoro u vsetkych. Tu sa hlavne jedna o zazemie,ktore je pre Glock vybudovane. Lacny a dostupny servis,mnozstvo prislusenstva a suciastok za nizke ceny. Glockov je skratka vela,preto skoro v kazdom obchode so zbranami ich doverne poznaju. Maju veci na ne skladom,lebo su dostupne a lacne. Vedia odstranit zavady,urobit udrzbu,poradit... V tom v dnesnej dobe vidim rozdiel medzi Glockom a tymi ostatnymi,vratane Kacka.
El Pistolero
prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa El Pistolero »

peterson napísal:u niektorých fóristov by zrejme nezavážil ani report z dennej praxe tamojšej polície, ktorá tam používa K100ky.

Je to naozaj vírus tohto fora, že sa démonizuje K100 a Glock bohemizujú.

Stačí si pritom prebehnúť témy, kde rozoberajú problémy Glockov a závady a vyjde vám, že aj Glock je výrobok, ktorý sa môže kaziť.
Rovnako tak inzercia- "predám G17,19 - skoro vôbec nepoužívaný, alebo v prevádzke 6 mesiacov" a už sa ho majiteľ zbavuje...
V IT existuje pojem "Apple onaning boys" a myslim ze na Glocky sa to da tiez v pohode aplikovat.
Tych nepresvedci nikto.
Potom je skupina, ktorej Glock sedi a pouzivaju ho bez zbytocnych emocii. Nemaju problem ho vymenit za inu znacku.

No a Kacenka?
mechanika pohybu hlavne je fascinujuca a efektivna zaroven.
Ergonomia je unikatna. Samozrejme na zbrani je stale co zlepsovat, ale NIC jej nechyba a nema problem sa porovnavat s najlepsimi.

Cele to asi vyzera tak, ze vo svete si vedia vazit slovenske vyrobky viac, ako my sami :!:
Suvisi to s nizkym sebavedomim slovakov a absenciou narodnej hrdosti. Ked si pomyslim ako sa len Cesi rozplyvaju nad "zlatymi ceskymi rucickami" :lol: :lol: :lol:
A to napriklad vo vyvojovom oddeleni Ceskej zbrojovky sa to slovakmi len hemzi. Slovaci maju na svedomi ich nove pistole aj EVO 3. :twisted:
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa sano2 »

MRBLUE napísal:Tu sa hlavne jedna o zazemie,ktore je pre Glock vybudovane. Lacny a dostupny servis,mnozstvo prislusenstva a suciastok za nizke ceny. Glockov je skratka vela,preto skoro v kazdom obchode so zbranami ich doverne poznaju. Maju veci na ne skladom,lebo su dostupne a lacne. Vedia odstranit zavady,urobit udrzbu,poradit... V tom v dnesnej dobe vidim rozdiel medzi Glockom a tymi ostatnymi,vratane Kacka.
Akože kačka akože nemá zázemie? Ja si už neviem ani predstaviť lepšie zázemie ako keď mi poruchu, závadu alebo môj sen rieši osobne človek, čo to navrhol vymyslel a vyrobil. A spravidla sa to koná za symbolickú cenu keď nie zadarmo.

Súhlasím, že poruchovosť sa už rovná u všetkých značiek, aj to, že glock má nepochybne dobré zázemie ale ani kačka na tom nie je zle. Tie ostatne, neviem ale to zázemie asi nebudú mať také ako G, K a CZ u nás na slovensku.
mazzi
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mazzi »

Ja mám pocit, že na to, aký vek má GrandPower a samotná Kačena, má firma veľmi dobré zázemie a má tendenciu napredovať, posúvať sa ďalej.

Myslím, že do budúcnoati do bude stále lepšie a lepšie a už teraz môžeme K100 zaradiť medzi svetové pištole.

Sám som majiteľom a nemôžem povedať krivého slova...nemal som ešte česť osobne spoznať Jara Kuracinu, lebo som s ňou nemal žiaden problém.
Next
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Next »

Presne tak, veď kde inde Vás pekne usadia do kresla, ponúknu kávu, čaj, alebo minerálku? Promptne Vás obslúži kvalifikovaný personál. Niektoré úpravy urobia na počkanie, keď si nevedia rady tak niekto nakluše z výroby a ešte aj zľavu vedia dať. Keď prídete s problémom, nemusíte čakať 30 dní na vybavenie reklamácie, a pokiaľ je závada opodstatnená, nemajú s opravou problém. Aj ceny sú prijateľné. Sami píšete, že keď vstúpite niekam do predajne zo zbraňami tak Vám predavač ihneď dáva najavo že ho idete oberať o jeho drahocenný čas. Myslím si, že GP si určite zaslúži uznanie ako domáci výrobca zbraní na úrovni.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Mne sa skor zda ze potrebu nieco si dokazat maju niektori majitelia K100. Pre mna neni podstatne,kto zbran vyraba,ani to ze mi niekde urobia kavu,ci opravu zadarmo. Pre mna je dolezite ze ked potrebujem zachyt zaveru,zasobnik ci mieridla,maju ich vsade a vedia odstranit bezne zavady na pockanie. A tieto momenty,to je prave ten bonus,preco Glock zbiera body pred inymi vyrobcami.
mazzi
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mazzi »

No neviem, neviem, súčiastky na Glocka majú možno vo väčších mestách a väčších predajniach. Vo väčšine predajní zbraní nemajú skladom ani samostného Glocka a všetko je riešené na objednávku...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Mne sa zas nechce cakat ,pri kave alebo čaji v pohodlnom kresle ,aby mi zavadu odstranili,preto som kupil G :D
Next
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Next »

Nič nemáš 100 percentné :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"