Mazanie a cistenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

romen3 napísal:celkom dobre na cistenie funguje MEK, teda metyletylketon. ja mam este trochu z byvalej prace. neviem kde sa to da kupit. ale aj tak sa trosku natrapim.
Metyletylketon MEK* Náterové rozpúšťadlo pre výrobu suchého filmu. Povrchové čistidlo na odstránenie organických látok.
http://www.jami.sk/sk/news/20050505_commonchemicals.php
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Skemro to mu na povlak z Ares striel ani na povlak zanechany plastom z CuZn nepomoze, tam nepomoze ani MilFoam pena a podobne veci.. ALe ja poznam jeden pripravok co si s tym poradi...

Je to mosadzna kefka na hlaven upnuta v akumulatorovej vrtacke a cistim a cistim....

PS: bez srandy asi jedina moznost, ako sa nenarobit ako kon
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

luco napísal:nejaký typ na dobrý prípravok, ktorý by mi vyčistil hlaven na Gčku od predpokladám "zapečeného" plastu z ARES striel???

drhol som už s bežnými sprejmi na zbrane ale nejak to neviem úplne vyčistiť ani s mosadzným kartáčom... :/
Osobne som zástancom Konkoru.
Ale skús si pri čistení zapáliť cigaretku a popol neklep do popolníka, ale do hlavne...;) Vyčistil som s ním už nevyčistiteľné.
daredevil
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Môžem potvrdiť, tento "čistiaci prostriedok" sme používali na vojne pri čistení SA 58. ale ja ho uý nepoužívam- prestal som fajčiť. :D
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

romen3 napísal:celkom dobre na cistenie funguje MEK, teda metyletylketon. ja mam este trochu z byvalej prace. neviem kde sa to da kupit. ale aj tak sa trosku natrapim.
tiez by som siel do toho MEK, pripadne hlaven ohriat v rure a brodzovym vyterakom honit.
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Cubitko ten bore cleaner, vyzmolkoval uz z cistej hlavne nestandartne moc bordelu :wink:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Skemro pozuivam ho ja ja, ale tie tzv lizance prec neda...
jedei105
prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years

Príspevok od používateľa jedei105 »

luco napísal:nejaký typ na dobrý prípravok, ktorý by mi vyčistil hlaven na Gčku od predpokladám "zapečeného" plastu z ARES striel???

drhol som už s bežnými sprejmi na zbrane ale nejak to neviem úplne vyčistiť ani s mosadzným kartáčom... :/
ja som totalne zapecenu hlaven po aresoch vycistil WDckom a konkorom do cistunka.
hornet
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa hornet »

Teraz som v jednej českej diskusii našiel info, že Brunox nie je vhodný na mazanie, ale skôr na čistenie.

Ja mám doma dva, oranžový a zelený. A práve ten zelený používam na mazanie. Je vhodný?
inspiring_chaum

Príspevok od používateľa inspiring_chaum »

Zdravim chlapi, potrebujem radu pre novacika :oops:

Potrebujem vycistit moju ČZ 27, ktoru dedo naposledy cistil este ked bol v Ludovych miliciach :D poradte mi prosim ako na to.

Taktiez ma zaujima ako efektivne cistit zbran po kazdom strielani, respektive po dlhsom case pri ČZ(lebo neplanujem z nej casto strielat,je to historia uz). Kupil som si H&K P30 v3 a taktiez by som chcel vediet ako ju cistit. Diki
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Hm zaschnutá špina, mne sa osvedčila tá triflow pena, na tieto staré zbrane s nič moc povrchovkami by som nešiel asi čističom bŕzd, ktorý má síce super výsledky, ale... radšej by som sa držal niečoho určeného na zbrane. Hlavne to rozober na prvosúčiastky, všetko prestriekaj dočista, zotri ten olej potom nechaj iba trocha na klzných plochách. Na dlhodobé skladovanie to prestriekaj niečim konzervačným (napr triflow) a pred streľbou zotri, po streľbe zas vyčisti a nakonzervuj.

Všeobecne budeš potrebovať
Olej - minimum je nejaký balistol, míňa sa toho málo, nemá zmysel šetriť
Medenú kefku daného kalibru
plstenú kefku daného kalibru, tou budeš nanášať olej
plastovú tyčku - vyterák
handričky čo nepúšťajú chlpy, ja mám rád tieto: http://www.hermes.sk/cistenia-na-zbrane ... 0g.-balik/
servítky
šparatka
vatové tyčinky

Hlaveň vyčistíš tak, že ju nastriekaš olejom a plstenou kefou tam ten olej rozotreš a necháš cca 15 minút pôsobiť. Potom si dáš handričku na plastový vyterák a začneš ju prestrkovať von, treba si ju zohnúť tak aby chodila ťažko, ale prejsť samozrejme musí. Minieš pár handričiek, až ti začne vychádzať tá handrička čistá, potom to už iba očistíš medenou kefkou od zbytkov bordelu. Ostatné časti zbrane čistíš podľa logiky, styčné plochy ako sú vodiace drážky záveru a styk hlavne a záveru môžeš nechať trocha mastné, inde ten olej po čistení zotri. Daj si pozor nech sa ti nedostane do priestoru úderníka, ten je nutné po čistení fakt vytreť dosucha, inak na seba naberá špinu.

Pre to HKčko, platí to isté viacmenej, len ju nebudeš konzervovať, ak si na zbrane pedant ako ja, tak to budeš čistiť po každej streľbe, ale zas neni to také dôležité, jednoducho už na strelnici keď si, tak po streľbe strekni trocha balistolu do hlavne, dvakrát to prejdi boresnakom ( http://www.targetsportscanada.com/sites ... 6324_0.jpg ) a nechaj tak. Ja to síce doma ešte vyčistím poriadne, ale ak to takto budeš robiť a poriadne vyčistenie zbrani dopraješ raz za povedzme 1 000 výstrelov, tak sa tiež nič strašné nestane.
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

je to rukami, alebo aj vy mate skusenost, ze po cisteni ide prva rana tak nejako trocha inde ako ostatne?
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Mastna rana ide vzdy hore.
Preto po prichode na strelnicu , prve 3 rany len tak bez mierenia vysypem do valu.
inspiring_chaum

Príspevok od používateľa inspiring_chaum »

Dakujem za radu :)
puramushu
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa puramushu »

Odkiaľ teraz objednávate Milfoam Forrest 500 ml ? Cena v hermese mi príde prehnaná...
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."