Puskohlady

inspiring_yalow

Príspevok od používateľa inspiring_yalow »

o rad nižšiu radu Classic ktorá mala vydržať .308 Win som odrovnal na predovke. Na .22 LR drží doteraz.[/quote]

tiez som takto odrovnal bushnell elite 3200 5-15x40 na mosine predavajuci mi tvrdil ze to musi vydrzat (mylil sa :twisted: ) a tiez nebol az taky lacny ale ani prehnane drahy (cca 500€)
pozrel som si to na inych forach ale k nejakej konkretnej informaci som sa nedopatral ( jeden tvrdi ze su super, iny by to nechcel ani zadarno...) tak neviem...
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

bolo o nich čo to popísané na viacerých fórach; v triede titanium som nikde nenašiel zlé skúsenosti majiteľa, len nedôveru majiteľov renomovaných značiek o kvalite ktorých niet pochybností no cena je úplne inde

potom som mal možnosť vidieť ho v 4,5-30x50 na športovej zbrani a dlho som o ňom diskutoval s majiteľom; aktívne preklikáva a kríž pracuje presne a bezvadne; konkrétne u tohoto modelu je kríž extrémne tenký a osvetlený bod malý (3mm/100m) a napriek tomu sú dobre viditeľné i za zlých svetelných podmienok a dajú sa používať nielen na športovú strelbu ale aj na lov

určite ho verejne nepropagujem lebo nechcem poburovať elitu ale nemám žiaden problém po ňom siahnuť pre vlastnú potrebu aj keď som nad tým veľmi dlho uvažoval
chválospevy a-la Hanák treba brať s rezervou avšak tvrdiť že sú v triede titanium podozrivo lacné a nekvalitné nie je na mieste (to by platilo za predpokladu žeby si uveril že sa vyrovnajú kvalitou špičke - nevyrovnajú, ale ani nie sú od nej "na hony vzdialené")

moja pôvodná rada bola myslená tak, že ak sa ti zdajú lacné tak nekupuj, kúp si niečo čo sa ti zdá lepšie (drahšie); tomu komu sa až tak lacné nezdajú môžu veľmi dobre a k spokojnosti poslúžiť...
inspiring_yalow

Wins vdaka za odpoved :)
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

puksem : co sa ti s nim stalo ? si prvy clovek ktory tvrdi ze sa mu rozsypal elite , ani v USA som o tom nepocul..
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Mám elite 6500 2,5-16 na 8x57 buchol som cca 10O nábojov 13 gr.zatiaľ OK .Aj keď som minule bol skontrolovať nástrel lebo som sa strepal tak som myslel že je kaput lebo puška rozhadzovala ale iba sa povolila montáž . Takže zatiaľ drží. Ale sklo určite možem porovnať s meostarom a určite je lepšie ako obyčajná meopta .
inspiring_dewdney

Príspevok od používateľa inspiring_dewdney »

Nomed napísal:to si uz racej kup tento
http://www.zbranenaobjednavku.cz/produk ... t-10-50x60
len bude asi horsie ho zohnat na slovensku. nema niekto tip kde a za kolko ? :wink:
inspiring_yalow

TURBIAK napísal:puksem : co sa ti s nim stalo ? si prvy clovek ktory tvrdi ze sa mu rozsypal elite , ani v USA som o tom nepocul..
pisal som ti PM ale asi neprisla? a co toto http://www.shootingshop.estranky.sk/fot ... -tactical- da sa to zohnat na slovensku?
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Nedoslo mi nic...tu to nekupis a ani susedne staty,napis este raz pm,dalo by sa doniest
inspiring_dewdney

Príspevok od používateľa inspiring_dewdney »

Čau, vedel by mi niekto poradiť ako by sa dal na malorážke posunúť puškohľad viac dopredu ? Potreboval by som niečo takéto http://www.barlov.sk/produkt-montaz_2d_ ... enim-10899 ale na 16mm rybinu, prípadne niečo iné. Dík
inspiring_yalow

oné..TURBIAK pozri...SS
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Pre zaujimavost, 'underdog' Minox (nemecky vyrobca, Schott sklo, atd.) nedavno rozsiril rady ich ZA3 a ZA5 puskohladov (3x a 5x rozsah). Su to sice SFP, 1/4moa klikanie, vacsinou 1'' tubusy, a nie zrovna velky vyber osnov (navyse nepodsvietenych), ale cenovo vychadzaju docela rozumne.

Polovnikov asi najviac zaujme 2-10x (40mm aj 50mm), a 4-20x a 6-30x by sa teoreticky dali pouzit aj na tercovu strelbu. Zaujimavostou je 3-15x42 a ceresnickou na torte je 1,5-8x32, maly, lahky, a zaroven velmi sikovny / univerzalny puskohlad, skoda len ze nie je dostupny aj s tou ich BDC ci XR BDC osnovou.

Brozura:
http://www.minox.com/fileadmin/download ... us_web.pdf

Skoda len ze pri sucasnom kurze su ceny u nas dvojnasobne voci USA :evil:

Gunslinger
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Nie su vobec zle,ale palcovy tubus a nepritomnost osv.jednotky ich u nas vyrazne diskvalifikuju....tiez zorne polia su skor podpriemerne. Ak s tym pokrocia, bude to zaujimava alternativa.
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

vsimli ste si novyIOR 12-52 x 56 TERMINATOR?? :)

http://www.valdada.com/product/b6c36d63 ... 090e1.aspx
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Nevyzera zle, ale to je rozsah len pre benchrestovu pusku, navyse pri 56ke objektive je zvacsenie nad 25x casto kontraproduktivne (clovek zvycajne zvacsuje uz len vlnenie vzduchu, opticky zisk/rozlisenie sa tym dokonca skor zhorsuje). Za uplne idealnych svetelnych a tepelnych podmienok by sa sice dal pouzit ako taky low-end pozorovak, ale davat 3,700 dolacov za low-end pozorovak sa mi zda byt trochu moc :shock:

Kedze ma 40mm tubus tak je to zjavne prekopana ta ich 4-28x56 (s ktorou mam osobne a dost neblahe skusenosti), cize prvorade co by ma zaujimalo by bola spolahlivost, a to je nieco co sa potvrdi (alebo nepotvrdi) najskor o par rokov, pricom za tu cenu a s takym (nepraktickym) zvacsenim asi moc uzivatelov mat nebude (mozno ked tak par megalomanov ktori toho o optike moc nevedia, aj ked ti skor pojdu po tacticool-marchoch 5-50x a 8-80x :roll: :lol:

Kolem a kolem, vyzera sice ozaj pekne, a ak by bol za polovicnu cenu (a s rozsahom 3-21x alebo 5-35x) tak by to bola ozaj bomba, ale takto je to len marketingova bublina (pricom meno Terminator hovori za vsetko :roll:

Gunslinger
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

no za tu cenu je podla mna nepredajny
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"