GP STRIBOG (9mm samopal)
No vyzera, ze to je to iste, co na tej foto, len tam to bolo na tmavom pozadi…

enzox,
Aká značka a typ kolimátora je na tvojom Stribogu?
Neviem to odhadnúť z fotky.
Aká značka a typ kolimátora je na tvojom Stribogu?
Neviem to odhadnúť z fotky.
Mam tam tento.
http://www.alfatactical.cz/sightmark-ko ... witch.html
Je to pozostatok, co som dostal k SA58. Drzal vyborne, bol skvele viditelny a po demontazi/montazi zostaval zastrielany, ale zial obcas pri vystrele zhasinal. Este som neskumal preco, dufam, ze len pre slabo utiahnute baterky.
Na Stribog by som, ale odporucal nieco mensie. Vpredu je blizko behajucej paky a ako som ho medzi vystrelmi zapinal, tak sa mi aj podarilo strcit prst do paky zaveru. A vzadu staci aj mensi.
Ak by ten moj kolimator blbol dalej tak zvazujem optiku 1-4x24.
Napr. http://www.puskohlady.sk/?213,delta-opt ... 4-titanium
http://www.alfatactical.cz/sightmark-ko ... witch.html
Je to pozostatok, co som dostal k SA58. Drzal vyborne, bol skvele viditelny a po demontazi/montazi zostaval zastrielany, ale zial obcas pri vystrele zhasinal. Este som neskumal preco, dufam, ze len pre slabo utiahnute baterky.
Na Stribog by som, ale odporucal nieco mensie. Vpredu je blizko behajucej paky a ako som ho medzi vystrelmi zapinal, tak sa mi aj podarilo strcit prst do paky zaveru. A vzadu staci aj mensi.
Ak by ten moj kolimator blbol dalej tak zvazujem optiku 1-4x24.
Napr. http://www.puskohlady.sk/?213,delta-opt ... 4-titanium
Tak dnes sme prehnali cez Stribog daco vyse 500 ran.
Mal som po ruke aj Bark 9, tak som mohol trocha porovnavat.
Zlyhavky: Stribog 2 z 500, Bark 0 z 250
Presnost: (strielaj som otocne terce na cca 30-40 m) Stribog 23 zasahov z 26, Bark 20 z 26.
Dizajn: Mne sa jemne viac paci Stribog, ale to je individualne. (posudnte si sami podla foto)
Lakovanie: Bark ma hrubsie a odolnejsie lakovanie. Stribog som jemne poskriabal prenasanim v jednom puzdre s SA58.
Rozmery: Bark je z kruhoveho profilu, Stribog obdlznikoveho, takze Stribog je styhlejsi (vid. foto). Zvysne rozmery su totozne.
Zasobniky: Bark ma ohnute a z tmavsieho plastu. Pacia sa mi viac, ale zase maju tuhsiu pruzinu a pomalsie sa mi paskovali. Vseobecne Bark ma vsetky pruziny tuhsie. Stribog je jemnejsi. Kapacita Bark 30, Stribog zozral az 32.
Pazba: Ja mam rad spartanske riesenia, takze u mna vyhral Stribog.
Ine: Stribog pusta cast plynov do nabojovej sachty, takze sa zasobniky viac spinia, Barkovske ostavaju cistulinke.
Mieridla: Bark je dodavany bez mieridiel, Stribog ma vyklopne, ale kvalitou su nic moc. Uz sa mi z nich vylagrovala a stratila skrutka. Obe zbrane su idealne na kolimator. U Barka kedze ma paku vzadu, by som volil vacsi umiestneny vpredu u Striboga s pakou vpredu, naopak mensi a umiestneny vzadu.
Orientacia: Stribog ma vsetky ovladace (okrem poistky) obojstranne, aj paka sa da prehadzovat. Bark je jednostranny.
Zatial to zhrniem. Zbrane su vyrovnane a z oboch je potesenie strielat. Co mi najviac vadilo: U Striboga ma najviac srali tie dve zlyhavky a Barku sa mi nepacil ten kruhovy profil. Vceku ale mozme byt hrdy na obe slovenske karabiny. Hadam sa coskoro stretnu aj na sutaznom poli.
Mal som po ruke aj Bark 9, tak som mohol trocha porovnavat.
Zlyhavky: Stribog 2 z 500, Bark 0 z 250
Presnost: (strielaj som otocne terce na cca 30-40 m) Stribog 23 zasahov z 26, Bark 20 z 26.
Dizajn: Mne sa jemne viac paci Stribog, ale to je individualne. (posudnte si sami podla foto)
Lakovanie: Bark ma hrubsie a odolnejsie lakovanie. Stribog som jemne poskriabal prenasanim v jednom puzdre s SA58.
Rozmery: Bark je z kruhoveho profilu, Stribog obdlznikoveho, takze Stribog je styhlejsi (vid. foto). Zvysne rozmery su totozne.
Zasobniky: Bark ma ohnute a z tmavsieho plastu. Pacia sa mi viac, ale zase maju tuhsiu pruzinu a pomalsie sa mi paskovali. Vseobecne Bark ma vsetky pruziny tuhsie. Stribog je jemnejsi. Kapacita Bark 30, Stribog zozral az 32.
Pazba: Ja mam rad spartanske riesenia, takze u mna vyhral Stribog.
Ine: Stribog pusta cast plynov do nabojovej sachty, takze sa zasobniky viac spinia, Barkovske ostavaju cistulinke.
Mieridla: Bark je dodavany bez mieridiel, Stribog ma vyklopne, ale kvalitou su nic moc. Uz sa mi z nich vylagrovala a stratila skrutka. Obe zbrane su idealne na kolimator. U Barka kedze ma paku vzadu, by som volil vacsi umiestneny vpredu u Striboga s pakou vpredu, naopak mensi a umiestneny vzadu.
Orientacia: Stribog ma vsetky ovladace (okrem poistky) obojstranne, aj paka sa da prehadzovat. Bark je jednostranny.
Zatial to zhrniem. Zbrane su vyrovnane a z oboch je potesenie strielat. Co mi najviac vadilo: U Striboga ma najviac srali tie dve zlyhavky a Barku sa mi nepacil ten kruhovy profil. Vceku ale mozme byt hrdy na obe slovenske karabiny. Hadam sa coskoro stretnu aj na sutaznom poli.
Tie 2 zlyhavky u Stribogu bolo konkretne co?
Seknuta nabonica vo vyhadzovacom okne a zle podany naboj do komory.
Ako tak pozeram, tak utorkovy bark 
Ten stribog potrebuje cas a bude to vyborna zbran.
Kedy sa stretnu na sutazi je otazne, lebo Bark uz co to vyhral
Co sa vyhadzovania nabojnic tyka, tak mam v zivej pamati, ako sme vysokorychlostnou kamerou doladovali na barku vyhadzovacie okienko a tusim uspesne
Strelecky vykon jednotlivca sa neda pripisovat ziadnej vlastnosti zbrani, lebo je individualny, ak si to nemyslis mozes prist so stribogom a ja pridem s barkom a strelime si to
Ten stribog potrebuje cas a bude to vyborna zbran.
Kedy sa stretnu na sutazi je otazne, lebo Bark uz co to vyhral
Co sa vyhadzovania nabojnic tyka, tak mam v zivej pamati, ako sme vysokorychlostnou kamerou doladovali na barku vyhadzovacie okienko a tusim uspesne
Strelecky vykon jednotlivca sa neda pripisovat ziadnej vlastnosti zbrani, lebo je individualny, ak si to nemyslis mozes prist so stribogom a ja pridem s barkom a strelime si to
Konkretna pazba sa pekne vynima na AR15, ale na barku je taka trosku nafunknuta, ale na druhej strane ma vacsi komfort pri strelbe, stavitelnu dlzku, multi body na upnutie popruhu a ulozny priestor.
Ani jednym zatial stribog nedisponuje. a to vsetko pri porovnatelnej celkovej hmotnosti.
Keby si si siel pre barka, tak si podla dostupnosti mozes vybrat z milspec alebo commercial tubusu, keby si nahodou uz vlastnil daku ARkovu pazbu.
Ani jednym zatial stribog nedisponuje. a to vsetko pri porovnatelnej celkovej hmotnosti.
Keby si si siel pre barka, tak si podla dostupnosti mozes vybrat z milspec alebo commercial tubusu, keby si nahodou uz vlastnil daku ARkovu pazbu.
No mne sa zas paci a dost, je to asi vec vkusu, skoda len, ze ho poriadne nevyladili, kym ho zacali predavat… Ten Bark mi zas vyzorovo pride ako taka zbastardena AR15elado napísal:mne sa ten stribog nepáči, nemôžem si pomôcť, bark je oproti tomu pekná "puška". teda až na túto konkrétnu pažbu, tá je skoro taká hnusná ako na stribogu:-))))))
-
inspiring_wilbur
no, dlouho jsem tu nebyl, ale jako bejvalý zájemce o stribog jsem to tu celý zase přečet a jsem rád, že jsem do něj nešel, zádržek jsem si užil u sa58 a šíleně mě to štvalo, štvalo by mě to ikdyby byla 1 na 500, protože člověk neví kdy přijde a pořád čeká...
vzhledově vypadá Stribog pěkně, bark se mi nelíbí, to je takový palstový ufo.
Ten kolimátor co jsem dával kolega nademnou je prostá číná a nápisem a přidanou cenou 500%, dá se sehnat za pár dolarů z číny, jen bez nápisu
měl jsem ho na sa58, ale hned jsem ho vrátil, je to křáp.
Já dal tuhle z mojí V-ar 9mm 500 ran a 0 závad, zpětný ráz minimální rovnající se mp5.
Tady např. super kauf na v-ar
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/17 ... luger-6-5/
cena lehce na 1000E a máte v tom mířidla + m4 pažbu, udělat tohle ze striboga tak to vyjde navíc a bude to pořád ....
vzhledově vypadá Stribog pěkně, bark se mi nelíbí, to je takový palstový ufo.
Ten kolimátor co jsem dával kolega nademnou je prostá číná a nápisem a přidanou cenou 500%, dá se sehnat za pár dolarů z číny, jen bez nápisu
Já dal tuhle z mojí V-ar 9mm 500 ran a 0 závad, zpětný ráz minimální rovnající se mp5.
Tady např. super kauf na v-ar
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/17 ... luger-6-5/
cena lehce na 1000E a máte v tom mířidla + m4 pažbu, udělat tohle ze striboga tak to vyjde navíc a bude to pořád ....
Leo
no tak to sa dozvedám neskutočné novinky, asi žijes na inej planéte kde platia iné zákony fyziky...keď má tvoja varka také správanie ako MP5 s brzdeným záverom .. a o viac ako polovicu ľahším ..alebo Var používa nejaký galaktický systém tajnej výroby...
) zas sme tu neni všetci úplne nekompletní .. verím, že sa tvoja Var sprava dobre , ale stavbou 9mm AR som sa zaoberal dost dlho na to, aby mi bolo jasné , že fyzika sa ojeb...ť nedá .. a hlavne pricípy fungovania dynamickeho záveru.. Už delená hmota spraví svoje .. ale ani tým žiadna AR 9mm nedisponuje nakoľko je to klasická dynamika s mnimálnou určenou hmotnosťou záveru.. mám upravenú AR 9mm systémom pruzín , ktorú som si dal vyrobiť dá sa povedať od piky a záver je dielo mojho puškára , takže žiadna kópia ( ale zas tam neni čo nové vymysleť) a deleneho bufferu a správa sa naozaj veľmi dobre , ale MP5 to nikdy nebude !!!! Ja viem stálo ťa to kopec peňazí čo Var stojí, tak by si si rád myslel , že je to ako MP5
)
aby som nebol mimo temy tak práve delenou hmotou disponuje Stribog.. a mala by tam byť šanca na nejake zlepšnie správania .. ale ja osobne som to ešte neskúšal..
aby som nebol mimo temy tak práve delenou hmotou disponuje Stribog.. a mala by tam byť šanca na nejake zlepšnie správania .. ale ja osobne som to ešte neskúšal..
-
inspiring_wilbur
tak nevím zda si rozumíme, nejsem zrovna typ člověka, co by byl unešenej ze zbraně jen kvůli tomu, že jí vlastní. MP5 se bohužel nevyrovná nic, ale mp5 stojí 120 000,- czk a to nebude mít extra příslušenství. Je tedy logický, že zbraň za 40 000 czk jí nepřekoná, nebo překoná, ale né v komfortu střelby.
Pokud srovnáme poměr cena/výkon, V-ar mp5 předčí ve všem, pochopila to třeba u nás jednotka celní správy, která má jak mp5 tak i Par 9mm za 1/3, spíš za 1/4 ceny.
Dále v tý naší firmě máme třeba styer aug 9mm, ten stojí nový asi 50 000 czk, toho V-ar strčí ve všem do kapsy, ale špatná zbraň to tedy rozhodně není.
Co se týče střelby z karabin 9mm, tak např. evo není zrovna moc komfortní a za 30 000czk taky hodně špatný kup. Systém je stejný, ale střelba rozdílná oproti VAr.
Rád bych tedy viděl porovnání např: evo jako nic moc zbraň, V-ar jako povedenou zbraň s vyší cenou a Striboga s přijatelnou cenou, ale zatím bez recenzí uživatelů.
A nejsem jedinný kdo píše, že Var je zatím nejblíž komfortu střelby legendě MP5.
Nicméně závěrem u mě firma GP neskutečně klesla, protože uvést zbraň co nefunguje 100% je prostě ostuda a zbytečně tím přijde o možné budoucí zákazníky. Měli zůstat u pistolí a na tohle se asi vyprdnout a nebo počkat, ladit, zkoušet a nedělat roční reklamy jak už každým dnem bude na pultech prodejen.
Pokud srovnáme poměr cena/výkon, V-ar mp5 předčí ve všem, pochopila to třeba u nás jednotka celní správy, která má jak mp5 tak i Par 9mm za 1/3, spíš za 1/4 ceny.
Dále v tý naší firmě máme třeba styer aug 9mm, ten stojí nový asi 50 000 czk, toho V-ar strčí ve všem do kapsy, ale špatná zbraň to tedy rozhodně není.
Co se týče střelby z karabin 9mm, tak např. evo není zrovna moc komfortní a za 30 000czk taky hodně špatný kup. Systém je stejný, ale střelba rozdílná oproti VAr.
Rád bych tedy viděl porovnání např: evo jako nic moc zbraň, V-ar jako povedenou zbraň s vyší cenou a Striboga s přijatelnou cenou, ale zatím bez recenzí uživatelů.
A nejsem jedinný kdo píše, že Var je zatím nejblíž komfortu střelby legendě MP5.
Nicméně závěrem u mě firma GP neskutečně klesla, protože uvést zbraň co nefunguje 100% je prostě ostuda a zbytečně tím přijde o možné budoucí zákazníky. Měli zůstat u pistolí a na tohle se asi vyprdnout a nebo počkat, ladit, zkoušet a nedělat roční reklamy jak už každým dnem bude na pultech prodejen.
Tak dnes som dal zo Striboga dalsich 400 ran. Uz sa mi podarilo so zbranou vzit a svalova pamat uz vedela so spatnym razom pracovat a bol som pozitivne uneseny ako rychlo som sa vracal do namernej. Za 15 sekund som vyprazdnil 30 ran na 20 metrov jednou dierou. Slo to lepsie ako mierenka. Z VAR-u som este nestrielal, takze to bude musiet porovnat dakto skusenejsi. Zial ale zadrzky stale zostavaju. 5 zadrziek (double feed a seknuta nabojnica vo vyhadzovacom okne) na 400 ran je privela
. Pani z GP sa budu na to musiet este pozriet.
-
inspiring_wilbur
pokud je 5 zádržek na 400 ran je šílený, taková zbraň nemá na trhu co dělat. Jelikož to nečtu poprvé, je to opravdu bída viz. poslední odstavec mého předchozího příspěvku.
ma ho tu okrem enzoxa vobec este niekto? nejake dalsie skusenosti s inym kusom?