CZ 75 SP-01 SHADOW
Po relatívne krátkom čase používania shadowa 2012 môžem s pokojným svedomím potvrdiť že kvalitou vyhotovenia czub zaspala svoju dobu. Aj keď som pred časom písal, že naoko je kvlatitnejší ich výtvor, po podrobnom preskúmaní zisťujem ako to napríklad je myslené s ručným dopasovaním záveru na telo- priklepnuté rožky, hrany na závere a tým pádom zmenšené stranové vôle, určite nenastrelená zbrań- nutnosť posunu cielnika o cca 2mm do strany. Atď.,....
Ale vyberal som spomedzi viacerých zbraní, pokukoval som po glocku 17 gen. 4, GP target ale aj exkalib. Zo všetkých zbraní mi v ruke avšak najlepšie sedela čz, preto som ju aj bral. Tiež som chcel aj celokovové vyhotovenie. Je pravdou, že moc toho nenastrieľam, ale som napriek niektorým nedostatkom spokojný a neriešim, skôr nepoznám čo je zlyhanie, neodpálenie a pod. A oproti predchádz. zbrani cz97b som sa evidentne zlepšil v streľbe na terč, mierenke, aj keď nieje táto zbraň prioritne na to určená.
Ale vyberal som spomedzi viacerých zbraní, pokukoval som po glocku 17 gen. 4, GP target ale aj exkalib. Zo všetkých zbraní mi v ruke avšak najlepšie sedela čz, preto som ju aj bral. Tiež som chcel aj celokovové vyhotovenie. Je pravdou, že moc toho nenastrieľam, ale som napriek niektorým nedostatkom spokojný a neriešim, skôr nepoznám čo je zlyhanie, neodpálenie a pod. A oproti predchádz. zbrani cz97b som sa evidentne zlepšil v streľbe na terč, mierenke, aj keď nieje táto zbraň prioritne na to určená.
Ahoj, torška offtopic, no chcel by som sa spýtať, kde by sa dalo prísť najlacnejšie k novej Shadowke (použitú nechem pre to, čo bolo spomenuté v tomto vlákne)
na stránke CZUB píšu o zľave 20% pre českých policajtov, existuje aj u nás takáto možnosť?
Keďže niesom celkom presvedčený o kvalite tejto zbrane, nerád by som za ňu zaplatil plnú sumu, ak by sa moje obavy potvrdili...
na stránke CZUB píšu o zľave 20% pre českých policajtov, existuje aj u nás takáto možnosť?
Keďže niesom celkom presvedčený o kvalite tejto zbrane, nerád by som za ňu zaplatil plnú sumu, ak by sa moje obavy potvrdili...
Po ďalších streľbách som s ňou bol dosť spokojný, ale objavila sa mi ďalšia závada. Po vystrielaní asi 150-200 nábojov bez čistenia sa mi stalo že tá slabšia pružina neutiahla záver späť do prednej polohy. Zbraň som rozobral, vymenil som pružinu za plochú - tá je tvrdšia, silnejšie dotláča, a tá ako tak fungovala. Na ráme som pozeral znečistenie a bolo tam dosť spalín. Zistil som že je pribrzdená hlaveň po výstrele keď sa pohybuje v ráme smerom dopredu, v mieste kde dosadá komora /jej vonkajšia časť/ na telo rámu, tak tam spôsobujú povýstrelové splodiny problém pri pohybe vpred. Takže ak chcem fungovať na 100% spoľahlivosti, musím alebo čistiť po 100 výstreloch, alebo používať lepšie strelivo ako mfs. Zatial sa mi to stalo iba so strelovom mfs. Pri SB sa mi to zatial nestalo. Budem musieť ešte overiť inú sériu balenia, tam možno bude lepší prach.
ja naraz dám 200- 400 s&b a žiaden problém. A to som ani neskúšal meniť struny a pod. Zatiaľ ani jeden neodpal, spriečenie a pod. Je pravda že zo streliva som skúšal len rôzne gramáže značky S&B, nejaké MFS a pár Blazerov. Akurát som si všimol trochu zošúchaný elox zo strienok a na leštenej hlavni z prednej časti škrabance- ako chodí hlaveň v závere.
Naposledy upravil/-a tompek v 07 Mar 2013, 20:05, upravené celkom 1 krát.
Ja som ju prvykrat cistil po 1000 vystreloch a nejako extra zasvinena nebola. Nebol problem ani v miestach kde to popisoval Sentinel , trochu splodin, cyklovala spolahlivo, nic co by nevycistilo jedno prebehnutie mosadznou kefkou a trosku oleja.
Problematickejsie je cistenie spustoveho mechanizmu, tam ked sa mi to nechce rozoberat, tak musim dat dole crienky a vystriekat to pod tlakom Tri-flowom.
Mate niekto skusenosti s nejakym penovym odmastovacom/cisticom? to by bolo asi na cistenie spustovky idealne, rozoberat sa mi to chce max. raz za rok.
Problematickejsie je cistenie spustoveho mechanizmu, tam ked sa mi to nechce rozoberat, tak musim dat dole crienky a vystriekat to pod tlakom Tri-flowom.
Mate niekto skusenosti s nejakym penovym odmastovacom/cisticom? to by bolo asi na cistenie spustovky idealne, rozoberat sa mi to chce max. raz za rok.
-
inspiring_austin
cistic brzd Fettfrei Rapid od Wurthcubitko napísal:Ja som ju prvykrat cistil po 1000 vystreloch a nejako extra zasvinena nebola. Nebol problem ani v miestach kde to popisoval Sentinel , trochu splodin, cyklovala spolahlivo, nic co by nevycistilo jedno prebehnutie mosadznou kefkou a trosku oleja.
-
inspiring_austin
snáď DPM kit?
http://www.tlgunshop.com/PBSCProduct.as ... ID=9778633
http://www.tlgunshop.com/PBSCProduct.as ... ID=9778633
Vďaka za info, tá cena ma vyliečila, hoci tie pružiny sú vlastne tri, je to exces.
http://dpmsystems.cz/product_info.php?c ... cts_id=420
http://dpmsystems.cz/product_info.php?c ... cts_id=420