Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

emkac: Tu to mas cierne na bielom...

A samozrejme ze cina nezastavila vsetku vyrobu, stale bezia na 50-60%, a vlada hrozbami nuti aj tych ostatnych ist do prace (bez ohladu na to ci su chori alebo sa o niekoho staraju). Februarove ekonomicke vysledky mali katastrofalne, a to si 'strana' nemoze dovolit. Radsej obetuju par % obyvatelstva, dufajuc ze to nebude take hrozne.

Gunslinger
emkac
prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa emkac »

Ok Guns, tak podme na to.

Je to kus bieleho papiera bez akychkolvek oficialit. Nech tam aj pisu cokolvek, kludne ti sem zajtra vlozim fotku bieleho papiera s hocijakym textom, co mi oficialne urady akoze nakazali.

Kto to na twitteri zdiela? Skusil som googlit link na ten obrazok a nasiel som toto:
28.2. nejaky lianchaohan
29.2. lianchaohanov post nejaky You Shu nazdielal a nazval ownerom
1.3. ho nejaka Jennifer Zeng prezdielala a nazvala factory managerom (btw, na jej blogu https://www.jenniferzengblog.com/ som zachytil cosi o vyrobe toho virusu, ako zmenili v inom vire 4 proteiny, aby lepsie infikoval ludi a podobne). Konspiracie jak vysite. O tom, ze to nemoze byt pravda svedci to, ze dotycna osoba zije a hento je stale na webe. :mrgreen:
Plus par dalsich prezdielani.

Henten lianchaohan je pravnik, pracovnik v oblasti ludskych prav (takito nie su na tomto fore moc v oblube, ze? :wink:)
Cize nie povodny owner ani nie factory manager z Wenzhou, o ktorom sa tam vraj pise.

Koniec googlenia, vyzera to tak, ze https://twitter.com/lianchaohan/status/ ... 6118147075 je asi prvy prispevok, ktory hovori o tom, co pises. Cize nejaky ludskopravny ochranca vycapil na twitter kus papiera. Hm.

Takze este raz. Das mi prosim link na seriozny zdroj, ktory potvrdzuje, ze v Cine sa zapinaju fabriky naprazdno, aby sa klamalo o ustupe COVID-19?

Aby sme si rozumeli, ja Cine moc neverim. Dokonca som nachylny verit aj roznym mensim konspiraciam. A verim aj tomu, ze je to vacsi pruser, ako sa oficialne hovori. Ale ako hovori klasik, co je vela, to je malo. Panikarme a konspirujme, ale neprehanajme to. ;)
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

emkac: Pozri cely clanok linknuty nizsie, pozri grafy, a koniec koncov PMI a cinske sekundarne indikatory si vygooglis lahko kdekolvek na nete.

http://www.zerohedge.com/economics/chin ... ack-normal

Ak chces verit cislam z Ciny a tomu ze Cina uz COVID porazila a vsetko je tip top, kludne si tomu ver. Bodaj by tomu tak bolo. Ale ja radsej este par tyzdnov pockam nez zacnem cinskych sudruhov chvalit ako uzasne to zvladli :wink: :lol:

Gunslinger
MudMax
častý prispievateľ
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa MudMax »

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/resp ... omaci_lesa
''pragmaticka'' ceska vrchnost robi jednu hovadinu za druhou.Najprv(ako kazda vrchnost) zatlka fakt,ze virus k nim moze preniknut,potom zatlka,ze virus u nich uz je,potom odpali ochranne prostriedky,ktore by mala mat pripravene pre svojich obcanov a nakoniec este svojim obcanom znemozni aj to,aby si ich mohli nadobudnut sami.Ale,obcania,nerobte paniku :mrgreen: rusky sice nemate,na masky mozte rovno zabudnut,ale povzbudi vas teple slovo od sudruha ministra,ze ziadne nebezpecenstvo nehrozi a vsetko ma pod kontrolou :lol: :lol: :lol: .
Aspon,ze nasa vlada nic nikde neposielala :wink: ....clovek by mohol povedat,ze ako dobre sa stara o bezpecnost svojich obcanov.Keby nevedel,ze nemala co odpalit,kedze to odpalila uz davno :mrgreen: .
Tuto zabery z tej nemenovanej totality,ktoru mal asi na mysli Vydriduch...
https://englishrussia.com/2020/03/03/mo ... rts-today/
...totalita,netotalita,postavili sa k tomu celom.....na rozdiel od nasich,ktori maju cela ci cele hlavy strcene v piesku.Videli ste ti co lietate take nieco aj na letiskach v unii?
emkac
prispievateľ

Zero hedge.... cize aeronet alebo zemavek v mohutnejsej podobe.

Strasne mi tato situacia pripomina kopec inych aspektov zivota. Napr. migracia.
Oficialne kruhy tvrdia cosi tazko uveritelne a skresluju fakty. A bezne media to podporuju.
Bezny clovek tomu logicky neveri, ale nikde nevie najst roumnejsie a triezve nazory.
Tak sa uchyluje k opacnym stranam, k extremizmu az radikalizmu ci konspiraciam.

Guns, pri vsetkej ucte k tebe, odkazom na konspiracny, ultrapravicovy prorusky web zabanovany viacerymi mediami si ma nepresvedcil.

Kedze sa neradim k beznemu cloveku ale skor pragmatickejsiemu, ku konspiraiam sa neuchylim.
Budem radsej sledovat oficialne media a hladat nejaky triezvejsi pohlad na vec, kedze mam vlastny nazor a tiez sa mi kopec veci nezda.

Mimochodom, kde su vsetky tie potvrdene pripady z nemocnic, ktore zarucene koolovali po webe, ze sa tutlaju a prasknu hned po volbach?
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

A je to tu zas :D
Otvaram pukance a prijimam stavky, kedy to tu Panzer zamkne :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa peterson »

emkac: tvoj príspevok ti čoskoro zacitujeme, dúfam, že následne nájdeš v sebe trochu sebakritiky :wink:
emkac
prispievateľ

Flame diskusie podporovat nebudem, pukance schvajte.
Snazil som sa vniest trosku menej paniky a viac rozmyslania do diskusie, ale asi sa to nenosi.

peterson, nevravim, ze covid tu nie je, mozno ho prave potvrdili, mozno je na SK uz 50 nakazenych, len sa o tom nevie.
Moja basnicka otazka smerovalal k tomu, ze uz 28.2 tu boli reci o tom, ze je to v MI, 2x sa uviedlo, ze je to v Ruzinove (aj ked tie prispevky zrazu nie je mozne najst), vcera si tu opat napisal, ze v BA su viacere potvrdene pripady od pracovnikom nemocnic ci labaku.

A ano, ak sa potvrdi, ze oficialne kruhy uz par dni zamlcuju potvrdene pripady, tak sa ospravedlnim.

koncim
Mesi
moderátor
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Mesi »

Ja som ten svoj o MI nemaznal, verím, že sa tu stále nájde akú info som dostal, takú som posunul.
peterson
expert

emkac: nikto od teba nežiada omluvu. Ja mám od paniky ďaleko, ale vzhľadom na moje zamestnanie mám dôveru v informácie, ktoré mi poskytli ľudia priamo z dotknutých miest.
Áno je zarážajúce, že kompetentní majú hlavu v piesku a tvária sa, že nič. Média majú povinnosť overovať info oficialnym spôsobom- čo im teraz tak nejak robí problém...
Inokedy sračku vypustia s odkazom na jalový zdroj, že ano...
X ľudí zo Slovenska boli ako v Taliansku, tak aj cestovali cez kritické dopravné uzly. Ak mi chce niekto povedať, že takýto ľudia nepredstavujú zdravotné riziko, tak je na omyle.
Nesmieš sa moc fixovať na tlač, ktorú čítaš. To NENI jediný relevantný zdroj informácií
MudMax
častý prispievateľ
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa MudMax »

Nuz,ked sa nad tym clovek zamysli,zisti,ze vsade naokolo uz virus maju.Takze,ak u nas nejakym zazrakom nieje,zas logicky z toho vyplyvaju len 3 verzie.
1).-mame tesne zavrete hranice a nikto nakazeny sa k nam nedostane.
2).-testy na virus sa u nas nerobia a tym padom vlada ani nemoze povedat,ze u nas nejaky virus je.
3).-virus u nas uz je,ale vlada to taji v nadeji,ze predchadza panike.
Tu prvu verziu mozme vylucit,tak ostavaju len 2 moznosti.Nato netreba ziadne konspiracie,ani citat zemavek,ba dokonca ani rusky web (od rusov bolo treba len odkukat opatrenia)staci pouzit hlavu a hlavne sami urobit opatrenia,aby sa nas to dotklo co najmenej.
V bruseli vo firme opatrenia mierne...,teda ziadne....na vratnici bumazka s pokynmi v par jazykoch,inak nic.Asi si beru priklad od sudruhov v parlamente.
peterson
expert

pri tomto probléme krásne vidno ako "pružne" funguje štátny aparát a príslušné orgány. Vedúci predstavitelia sú najviac dosratí o svoje miesta, ich podriadení musia kopírovať ich postoje a každý čaká, že niekto iný vydá pokyn a on sa bude môcť na neho odvolať, že iba konal ako mu niekto iný prikázal.
To je totiž veľmi príznačné pre riťolezcov, ktorí dnes všelikde zastávajú funkcie. Pociťovať či dokonca prevziať zodpovednosť- to sa nenosí. Alibizmus je tá správna vlastnosť, s ktorou sa denne stretávame skoro všade. Niekto zastáva vedúcu funkciu a je posratý podpísať napr. odpoveď , o ktorú som ho oficialne požiadal. On povie, že tú odpoveď musí podpísať jeho najvyšší šéf. A tak to potom aj v praxi vyzerá. Niekto niečo pripraví, pošle to niekomu, kto to ani nečíta, iba slepo podpisuje a ked sa niečo posere- vyhovárajú sa jeden na druhého. Každý to už určite zažil.
Takže za mňa- ja by som v prvom rade tlačil kompetentných k budovaniu pocitu osobnej zodpovednosti- vtedy človek trochu inak pristupuje k svojej práci a jej výsledok je lepší.

edit: nechcem byť hovado, ale na lepšom mieste sa ten vírus vyskytnút nemohol :)
https://www.cas.sk/clanok/952733/poplac ... navirusom/

snád sa konečne niekto rozhýbe v celej EU
s0m3body
prispievateľ
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa s0m3body »

https://www.reddit.com/r/China_Flu/comm ... urce=share

Ako najvacsi problem vidim toto:
5% of people who are diagnosed with Covid require artificial respiration. Another 15% need to breathe in highly concentrated oxygen - and not just for a few days.
V kombinaci s:
Healthcare system: 20% of infected people in China needed hospital treatment for weeks. China has hospital beds to treat 0.4% of the population at the same time - other developed countries have between 0.1% and 1.3% and most of these beds are already occupied with people who have other diseases.
Takze kyslikovy koncentrator znizuje riziko z 20% na 5%... Som rad, ze ho mam.
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Škandál v Česku: štátna nemocnica pacientku so symtómami odmietla, nasledne jej na sukromnej klinike diagnostikovali koronavirus
Podle informací iDNES.cz se ovšem žena na lékaře obrátila s tím, že jí je špatně a že přijela ze severní Itálie. Byla údajně odmítnuta s tím, že „neberou každého“. Nejde přitom o první svědectví toho, že lidé narážejí na odmítání, ač se sami snaží na sebe upozornit.

Bude se podle něj prověřovat i postup praktického lékaře, který měl údajně ženě říct, ať si test zařídí sama. „Algoritmy, jak mají postupovat, jsou jasně dané, a všichni je mají. Musíme prověřit, co to bylo za lékaře a jakou informaci jí dal,“ řekl novinářům po jednání Bezpečnostní rady státu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koro ... omaci_remy
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

docela by ma zaujímal aj dôvod prečo v tej severnej itálii bola...
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"