GP STRIBOG (9mm samopal)
Klony mp5 uz su nejaku dobu na trhu, ako napriklad luxdeftech, alebo mke, stoja okolo 1300 e. V principe su to verne kopie hk , semi a funguju dobre. Ale stale je to 1300 e. Preto by sme mali skor porovnavat striboga s bark 9. To si myslim, ze je take rovnocennejsie zrovnavanie.
Var , par , luvo su dalsia kategoria medzi sebou zrovnatelna s podobnou cenou, konstrukcne primitivne , jednoduche s jednym takmer polkilovym sulcom v podobe dynamickeho zaveru..
Z konstrukcneho hladiska je aj bark9 na urovni klonov ar pretoze sa jedna o cisty dynamicky zaver.
Stribog dynamicky zaver s delenou hmotou tym moze tvorit samostatnu kategoriu.
Mp5 a jeho klony o zaver brzdeny, takmer uzamykany , kde je hmotnost zaveru skoro polovicna oproti vyssie spomenutym zbraniam.
A mame tu este jeden typ a to sig sauer mpx, ktory zial v nasich koncinach nezozenieme, ten by mohol byt porovnavany prave s mp5. Ale tu sa jedna uz o plnohodnotne uzamykany system s odberom plynov.
Dalsia vec, na ktoru zabudame je to, ze my nikdy nebudeme vediet uplne porovnat spravanie , nakolko strielame semiauto. K tomuto by vedeli povedat viac subjekty , ktore vyuzivaju rezim fullauto, tam sa naplno prejavi dokonalost zaveroveho mechanizmu.
To , ze stribog nefunguje este ako ma je otazka casu , samozrejme to nevrha dobre svetlo .. Ale zas porovnajme si kolko stal vyvoj striboga, a kolko stal vyvoj mp5 alebo sig mpx. A to uz vobec ani nespominajme to , ze bark9 vznikol od piky za tri dni .. Pricom do tretieho vyrobeneho kusu bol odladeny. Ak by domaci vyrobcovia investovali tie prachy do vyvoja a testovania ako mp5 alebo sig tak by to stalo zas uplne ine prachy na pulte a vyzeralo by to aj inak.
Zamerne nespominam klony AR, pretoze tam nikto nic nevyvijal, tam na chlp okopirovali vsetci vyrobcovia vsetko do posledneho detailu uz z existujucich zbrani a nemozno tam teda hovorit o vyvoji..
Var , par , luvo su dalsia kategoria medzi sebou zrovnatelna s podobnou cenou, konstrukcne primitivne , jednoduche s jednym takmer polkilovym sulcom v podobe dynamickeho zaveru..
Z konstrukcneho hladiska je aj bark9 na urovni klonov ar pretoze sa jedna o cisty dynamicky zaver.
Stribog dynamicky zaver s delenou hmotou tym moze tvorit samostatnu kategoriu.
Mp5 a jeho klony o zaver brzdeny, takmer uzamykany , kde je hmotnost zaveru skoro polovicna oproti vyssie spomenutym zbraniam.
A mame tu este jeden typ a to sig sauer mpx, ktory zial v nasich koncinach nezozenieme, ten by mohol byt porovnavany prave s mp5. Ale tu sa jedna uz o plnohodnotne uzamykany system s odberom plynov.
Dalsia vec, na ktoru zabudame je to, ze my nikdy nebudeme vediet uplne porovnat spravanie , nakolko strielame semiauto. K tomuto by vedeli povedat viac subjekty , ktore vyuzivaju rezim fullauto, tam sa naplno prejavi dokonalost zaveroveho mechanizmu.
To , ze stribog nefunguje este ako ma je otazka casu , samozrejme to nevrha dobre svetlo .. Ale zas porovnajme si kolko stal vyvoj striboga, a kolko stal vyvoj mp5 alebo sig mpx. A to uz vobec ani nespominajme to , ze bark9 vznikol od piky za tri dni .. Pricom do tretieho vyrobeneho kusu bol odladeny. Ak by domaci vyrobcovia investovali tie prachy do vyvoja a testovania ako mp5 alebo sig tak by to stalo zas uplne ine prachy na pulte a vyzeralo by to aj inak.
Zamerne nespominam klony AR, pretoze tam nikto nic nevyvijal, tam na chlp okopirovali vsetci vyrobcovia vsetko do posledneho detailu uz z existujucich zbrani a nemozno tam teda hovorit o vyvoji..
-
inspiring_wilbur
nesuhlasím ani s jedním bodem, ale nemám energii ani chuť psát. Stejně je to topic o Stribogu ,tak asi zbytečný řešit konkurenty.
Má poslední věta je taková, že Stribog je zatím křáp, kterej nefunguje a jsem rád, že jsem ho nekoupil, já blázen pro něj chtěl dokonce až na Ukrajinu(Slovensko
) to bych si pěkně n*sral do kalhot
Stačila nespolehlivá SA58...
Závěrem, srovnávat HK mp5 a kopie mp5 je asi jako srovnávat norinko M4 a HK 416
Pokud na to koukáš z 20m a máš vadu zraku, je to skoro stejný.
Má poslední věta je taková, že Stribog je zatím křáp, kterej nefunguje a jsem rád, že jsem ho nekoupil, já blázen pro něj chtěl dokonce až na Ukrajinu(Slovensko
Závěrem, srovnávat HK mp5 a kopie mp5 je asi jako srovnávat norinko M4 a HK 416
Clovece nerob aspon Cechom hanbu takymito prispevkami...
Neriesime vzhlad, ale princip fungovania.. Stribog je niecim novy a unikatny, zial potrebuje asi este dopracovat. Iste je ze cielova skupina niesme my par sportovych strelcov kupujuci po jednom kuse.. Takze je to uplne jedno ci sa nam to paci alebo nie...
sorry za OT, Leo mozes tento nie moc bezny vyrok rozpitvat vo vlakne na to určenom? Dakujem. http://webforum.sk/viewtopic.php?f=57&t=4156&start=210Leo6killer napísal:Stačila nespolehlivá SA58...
Myslim, ze tu v prvom rade riesime, ci Stribog vobec funguje alebo nie. A z prispevkov sa zda, ze hoci uz je v predaji, ze k dokonalosti ma este ten "krocik" ... dva (?).duros napísal:Neriesime vzhlad, ale princip fungovania....
Tiez som mal o neho vazny zaujem, ale podla ohlasov ... zatial ho nechcem.
Enzox. Aka velka bola ta diera? Znie to dost zavadzajuco. A navyse to porovnavas s mierenkou. 15 sekund, 30 ran a jedna diera v mierenke je zrejme nieco uplne ine ako si zazil Ty.enzox napísal:.... Za 15 sekund som vyprazdnil 30 ran na 20 metrov jednou dierou. Slo to lepsie ako mierenka. ....
(
.. a ja somar strielam mierenku pomaly)

Ja sa tiez venujem mierenke, preto mi to nejako nesedi.
Stribog moze byt sebalepsia zbran, ale urcite nie je predurceny na mierenku.
Stribog moze byt sebalepsia zbran, ale urcite nie je predurceny na mierenku.
-
inspiring_wilbur
máš to tamslavmiro napísal:sorry za OT, Leo mozes tento nie moc bezny vyrok rozpitvat vo vlakne na to určenom? Dakujem. http://webforum.sk/viewtopic.php?f=57&t=4156&start=210Leo6killer napísal:Stačila nespolehlivá SA58...
Jedna diera je ano trocha prenesene. Dal som 10 cm kruh
.
A slo to lepsie ako pri mierenke znamena, ze aj ked som mieril 5 sekund, stale som zostaval na tych 10 cm.
Bude to musiet chytit profik - moje udaje su len orientacne. Ja strielam dlhe (aj ked Stribog je podla kategorie kratka
) iba druhy tyzden.
A slo to lepsie ako pri mierenke znamena, ze aj ked som mieril 5 sekund, stale som zostaval na tych 10 cm.
Bude to musiet chytit profik - moje udaje su len orientacne. Ja strielam dlhe (aj ked Stribog je podla kategorie kratka
pozeram, ze v novej Streleckej Revue je nieco o Stribogu. som zvedavy co to bude za clanok.
-
inspiring_wilbur
tak jsem tu zas, chtěl jsem Striboga, koupil jsem VAR, jak jsem už psal dřív, přemýšlel jsem při výběru karabiny i mezi MP5, která měla reklamu před půl rokem na ZS. Bohužel jsem dal na fámy a upustil od toho lrovnou, navíc se mi nechtělo dávat přes 40k. Před 14 dny ZS konečne mp5 dal do prodeje a já začal mít brouka v hlavě. Dal jsem tedy inzerát na svojí VAR a čekal. Včera se uskutečnil prodej, nákup a i zkouška. MP5 je opravdu špička, laikové sice kroutí hlavou, co jsem to koupil za oškliváka, ale u toho tak naše debata o zbraních skončilaLeo6killer napísal:tak náhrada za stribog je doma
Toľko si sa cukal a konečne si to pochopil , asi ta tvoja varka nebola tak skvelá
a sám to proste musíš uznať.. lebo to tak je..
Porovnávať dynamický záver s brzdeným/čiastočne uzamknutým asi nebolo vhodné
Porovnávať dynamický záver s brzdeným/čiastočne uzamknutým asi nebolo vhodné
-
inspiring_wilbur
samozřejmě, dynamika je dynamika, ale tam je ar15 jednička, každá zbraň má něco, pro mě je mp5 srdeční záležitost. Budu to osazovat OKEM, tak uvidíme, dále hledám předpažbí se svítilnou, 500 dolarů za značkovou se mi dávat nechce a airsoft asi nepasuje