Trezor/Uschovna schranka
-
inspiring_austin
Mesi ty mas z toho zjavny mess...mimochodom logika je vyrazne pertraktovana hlavne na prave co sa snazis nas presvedcit ze si jeho absolventom. Ci patris medzi hobby pravnikov?
spalte tuto temu na popol
Rob čo chceš a čo považuješ za správne. Ukladaj si každý náboj hoci aj osobitne. Ja už nevládzem a kašlem na to.dantes napísal:...Spoločné uzamknutie zbrane, nábojov a zásobníkov teda nie je možné v hocijakom trezore. Malo by ísť o typ podobný tomu, na ktorý dal link mabo, aby bola splnená podmienka oddeleného uzamknutia zásobníka a zbrane v tom istom trezore.
Sorry ak som napisal nieco, co tu už bolo napisane, vsetkych 20 stran tejto debaty som necital. Tak sa netreba zbytocne pruzit. 
Dantes: este raz si precitaj zakon a Igrlikov post o stranu dozadu, vyklad zakona mas komplet pomyleny.
1.Zasobniky sa ukladaju zvlast, ale zasobniky mozu byt ulozene spolu zo strelivom.
2. Strelivo moze byt ulozene spolu so zbranou, ak mas TREZOR .... ergo zasobniky mozu byt ulozene so zbranou, ak mas trezor.
.... koniec diskusie.
PS: ak ti pride kontrola so zbrani a streliva, mozes mat kludne v trezore aj naladovanu kratku gluovu zbran s natiahnutym kohutom a nabojom v komore. ... preco? ... pretoze zbran sluzi na ochranu zdravia a majetku a je fuk ci ju mas ked si doma polozenu na stoliku, v skrini, za trenkami, alebo v trezore (aj na dlhu sa da nieco vymysliet ale to skor cez PM).... Kontrola ulozenia zbrani prislusnikmi z Oddeleniea zbrani a streliva moze ulozenie skontrolovat kedy? ... vtedy ked si doma a pritomny pri kontrole... co z toho vyplyva? ... dopln si sam.
PSS: specialne pripady ako domova prehliadka na zaklade sudneho prikazu nepocitam.
1.Zasobniky sa ukladaju zvlast, ale zasobniky mozu byt ulozene spolu zo strelivom.
2. Strelivo moze byt ulozene spolu so zbranou, ak mas TREZOR .... ergo zasobniky mozu byt ulozene so zbranou, ak mas trezor.
.... koniec diskusie.
PS: ak ti pride kontrola so zbrani a streliva, mozes mat kludne v trezore aj naladovanu kratku gluovu zbran s natiahnutym kohutom a nabojom v komore. ... preco? ... pretoze zbran sluzi na ochranu zdravia a majetku a je fuk ci ju mas ked si doma polozenu na stoliku, v skrini, za trenkami, alebo v trezore (aj na dlhu sa da nieco vymysliet ale to skor cez PM).... Kontrola ulozenia zbrani prislusnikmi z Oddeleniea zbrani a streliva moze ulozenie skontrolovat kedy? ... vtedy ked si doma a pritomny pri kontrole... co z toho vyplyva? ... dopln si sam.
PSS: specialne pripady ako domova prehliadka na zaklade sudneho prikazu nepocitam.
Naposledy upravil/-a cubitko v 31 Jan 2014, 11:40, upravené celkom 1 krát.
cubitko: Vzdy je lepsie najprv pochybovat a az potom vyhlasit "koniec diskusie". Tvoja logika je sice pekna vec, bohuzial ale neobstoji voci vyslovnemu zneniu zakona. Mas tam vyslovne uvedene, ze odnimatelny zasobnik musi byt ulozeny oddelene od zbrane a samostatne uzamknuty. Logika, ze strelivo moze byt so zbranou, zasobnik moze byt so strelivom a teda vsetky tri polozky mozu byt spolu je teda chybna.
Podla mna mozu byt v jednom trezore, ale ten musi zabezpecit oddelene uzamknutie zasobnikov. Pri nabojoch si mozno vybrat, ci budu so zbranou (v trezore) alebo so zasobnikmi oddelene a samostatne uzamknute či už v tom istom trezore alebo inde.
Ak to vidis inak, rad sa poucim.
Podla mna mozu byt v jednom trezore, ale ten musi zabezpecit oddelene uzamknutie zasobnikov. Pri nabojoch si mozno vybrat, ci budu so zbranou (v trezore) alebo so zasobnikmi oddelene a samostatne uzamknute či už v tom istom trezore alebo inde.
Ak to vidis inak, rad sa poucim.
-
inspiring_boyd
a co keby si si racej preluskal cele vlakno pred tym ako začneš teoretizovať ?
PanzerPanzer napísal:Rob čo chceš a čo považuješ za správne. Ukladaj si každý náboj hoci aj osobitne. Ja už nevládzem a kašlem na to.dantes napísal:...Spoločné uzamknutie zbrane, nábojov a zásobníkov teda nie je možné v hocijakom trezore. Malo by ísť o typ podobný tomu, na ktorý dal link mabo, aby bola splnená podmienka oddeleného uzamknutia zásobníka a zbrane v tom istom trezore.
Vydrž , bojuj ... my Ti veríme a podržíme Ťa v tých najťažších chvíľach v tom boji divokom ...
Tvoje rady si vysoko vážim a preto sa aj podľa tejto zachovám .
Nazbieral som tie malé krabičky od Tic-Tac , takže dnes si nájdem nejakú tú chvíľku a idem baliť náboje ...samozrejme po jednom kuse ......
Hľadám niečo na uloženie 3-5 dlhých zbraní, na biometriku, resp.elektronický kód.
Bol by som rád ak má niekto GUNTRONIC 5-E od Rottner-a či by sem mohol dať zopár praktických skúseností/postrehov.
Zámok na "núdzový" kľúč vyzerá slušnejšie ako nejaký "tubular lock" aj tie 3mm plechu nevyzerajú zle....., ale zatiaľ som ho nevidel naživo.
http://www.comsafe-rottner.cz/trezory-r ... tion#anch1
Resp. ak viete o niečom podobnom (bio/ele) v letovej hladine +-300e dajte tip.
Ďakujem.
Bol by som rád ak má niekto GUNTRONIC 5-E od Rottner-a či by sem mohol dať zopár praktických skúseností/postrehov.
Zámok na "núdzový" kľúč vyzerá slušnejšie ako nejaký "tubular lock" aj tie 3mm plechu nevyzerajú zle....., ale zatiaľ som ho nevidel naživo.
http://www.comsafe-rottner.cz/trezory-r ... tion#anch1
Resp. ak viete o niečom podobnom (bio/ele) v letovej hladine +-300e dajte tip.
Ďakujem.
ak máš dostatok miesta v byte, tak kludne kúp túto staršiu skriňu
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/3269106 ... skrina.php
Hociktorý zámočník ti ju zoservisuje, ak by sa niečo časom pokazilo. A môžeš do nej naládovať velký počet zbraní
alebo niečo opticky krajšie ,ale lahučké:
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/3282154 ... ikatom.php
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/3269106 ... skrina.php
Hociktorý zámočník ti ju zoservisuje, ak by sa niečo časom pokazilo. A môžeš do nej naládovať velký počet zbraní
alebo niečo opticky krajšie ,ale lahučké:
http://ostatne.bazos.sk/inzerat/3282154 ... ikatom.php
az tak lahucke to neni, mam doma mensi a na 4 dlhe a vazi cez 60 kg 
peterson: dik za info, ale preferujem bio alebo elektroniku. Zrepasoval by som to aj sam, ale prerabat to sa mi nechce ani neoplati kdeze ten v mojom linku som videl za 240.
Jedna rada, ktoru davam kazdemu, ked nechces kupovat 2x ,tak si kup 2x taky velky ako momentalne planujes a v buducnosti mi podakujes.
Netreba setrit, lebo to je dozivotna investicia, teda ak dobre kupis
PS 60kg je dobre tak proti detom, minimalne ho treba ukotvit a dufat.
Netreba setrit, lebo to je dozivotna investicia, teda ak dobre kupis
PS 60kg je dobre tak proti detom, minimalne ho treba ukotvit a dufat.
-
inspiring_boyd
hmmm som to pochopil ze ti dal "radu" co mas asi tak hladat a nie ze to je najlepsi kauf ... apropo daju sa najst a j za 150€ ......gereta napísal:peterson: dik za info, ale preferujem bio alebo elektroniku. Zrepasoval by som to aj sam, ale prerabat to sa mi nechce ani neoplati kdeze ten v mojom linku som videl za 240.
Len poznámka - v cenovej hladine, v ktorej momentálne hľadáš, by som ja osobne bral skôr klasickú tlačítkovú elektroniku (príp. mechanickú tlačítkovú kombináciu, ak nájdeš). Pri lacnej biometrii by som sa obával o jej spoľahlivosť.gereta napísal:preferujem bio alebo elektroniku