aktualne riesim podobnu vec ako d-s. tiez som sa po dlhsej dobe tuto zimu opat zbavil subkompaktu ale v lete sa mi nachce tahat fullsize. za tie roky som uz nosil kade co a z toho minimalne tri ci styri rozne subkompakty roznych kalibrov vratane malého revolveru.
na skryte nosenie mi nevyhovuju pistole typu Glock. Nie koli strikeru ci plastu ale koli typu spustoveho mechanizmu v kombinacii s absenciou manuálnej poistky. za roky mam proste zazite SA/DA eventualne s poistkou. plne sa stotoznujem s predrecnikmi a predstava ze puzdrim nadrcnuteho pidiglocka vo mne vyvolava nepokoj. prave preto, ze za tie roky viem ako sa veci obcas dokazu pokaslat. decocker ako taky nie je nutnost, ale na zbrani na nosenie preferujem kladivo a bud dlhe silne DA alebo manualnu poistku.
hladam teda jednoradovy subkompakt a moja volba je pomerne limitovana. revolver na nosenie uz nechcem. v uvahach sa uberam smerom:
- kupit po rokoch opat PPK ale tentokrat v 9x17
- ruger LC9s druhej generacie s manuálnou poistkou, tu mi vadi nedomyslena rozborka
- makarov pm
- beretta 85f v 9x17 (len keby bola mensia...)
- mozno rami ale to je výrobok CZ a tejto firme odmietam dat zarobit a je to tusim dvojradak
mikrokompakty typu ruger LCP ani salonne pistolky v 6,35ke nechcem. rovnako nechcem pistol v 7,65ke. zatial v uvahach vedie PPK. mal som ho v 7,65ke ale nebol spolahlivy a isiel do sveta tak vaham. mini sigy v cisto SA nie su pre mna to prave orechove ale spominany Sig P938 si este obzriem, nevedel som ze Sig take nieco vyraba aj v lugri.
toz babo rad aj mne