Vzduchovka

inspiring_euclid

Príspevok od používateľa inspiring_euclid »

No veď je ...:)
eager_wiles

Príspevok od používateľa eager_wiles »

čaute tiež si chcem kúpiť neakú vzduchovku no som úplný začiatočník a v podstape to chcem len tak na chatu, na vrabce a tak.. , motám sa tu po internete a snažím sa vybrať si najsilnejšiu možnú vzduchovku ktorú mi predajú bez zbrojáku, viem že musím hladať vzduchovky s energiou strely do 16J, ale nie všade je to uvádzané tak neviem ako to mám zistiť či je to ešte vzduchovka pre mna alebo už nie :cry:

čítal som tu všeličo možné napríklad že pri výkone 16J nesmie úsťová rýchlosť prekročiť 200m/s a že pri kalibri 5,5 a výkone 16J to robí takých 180m/s , , , , ja som však našiel na nete túto vzduchovku GAMO http://www.zbrane-frano.sk/shop/proginf ... oyal-5,5-f
,ktorá používa broky 5,5, má výkon do 15J a pri tom úsťovú rýchlosť 305m/s a je pri tom volne predajná od 18rokov bez zbrojáku tak som z toho domotaný :cry:
friendly_blackburn

Príspevok od používateľa friendly_blackburn »

Constantine napísal:No že ja mám 5,5 a vkludeprerob nejdostanem 30il somju tak že nej dostanem 315 m/s
Keby ti tvoja .22 lietala 315m ako píšeš mal by si pri používaní streliva JSB pri váhe strely od 0,93g do 1,03g výkon od 46,139625 Joule do 51,100875 Joule :shock: čo ako všetci vieme je kravina :wink:
friendly_blackburn

to edus: samozrejme 5.5 s 15 J a 305m/s je absolútna blbosť (nakoniec aj ty si si to všimol) je to len neštastný reklamný trik pre tých čo by silou mocou chceli mať najsilnejšiu vzdušu pod slnkom. Môžeš si byť istý že to neletí rýchlejšie ako 170m/s :lol: Na vrabce a na vybláznenie sa na záhrade ti v pohode postačí lacnejšia (no asi kvalitnejšia) Slávia 634.
inspiring_jemison

Príspevok od používateľa inspiring_jemison »

najjednoduchsie je si kupit nejake extra silne gamo omedzene na rychlost 230 m/s tj. 15 J a rozobrat ho a zavarit tu dieru na pieste a mas ten vykon co je pri verzii na ZP ale toto som videl zatial len u gama ostatne vzduchovky maju bud slabu ustovku alebo pruzinu a tam uz musis kupovat jedine co sa mi na game nepaci je ten plastovy vzhlad a tie mieridla stoja za h
Tymto prispevkom nechcem nikoho navadzat na porusovanie zakona
eager_wiles

no tak som sa rozhodol že skočím do nejakého polovníckeho obchodu a zasypem tam predavačov otázkami lebo čím viac surfujem po internete tým viac som z toho domotaný, len na príklad som našiel tento e-shop http://www.tromf.sk/detail/31A719D7-98D ... 657/007000
kde som našiel vzduchovku kalibru 4,5 a s úsťovou rýchlosťou 380 m/s :shock: a pri tom volne predajná od 18rokov :?:

alebo si kúpim načierno AK-47 od albanca a bude :lol:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:39, upravené celkom 1 krát.
friendly_blackburn

To edus: mám ju doma v kalibri 5.5 aj s optikou verzia camo. Ak chceš...
inspiring_jemison

nadzvukove streli su nepresne zakazdym ked sa prekonava hranica zvuku sa strela rozvibruje a mozes strielat na A4 na 10m
inspiring_jemison

Obchodnik ti natara hoci co on ti povie aj ze to je gulovnica v obleku vzduchovky ked to budes chcet vedet ale v skutocnosti to ma len 230 m/s iba ak kupujes na ZP dostanes plnohodnotnu ustovu rychlost a radim ti kupit di vzduchovku s pevnou hlavnou napr Hamerli 900 su to sice cinania ale je to kvalitne dokonca by som povedal ze kvalitnejsie nez hatsan a pevna hlaven je zarucena presnost
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:38, upravené celkom 1 krát.
eager_wiles

TO tomm1: no a si s ňou spokojný? je naozaj taká silná ako uvádzajú?
eager_wiles

TO Fogas11: no tak nad tou Hamerli 900 už nejaký čas rozmýšlam, zatial sa mi pozdáva najviac, na ňu ale dúfam nepotrebujem ZP ???
inspiring_jemison

na zadnu vzduchovku do 15 J nepotrebujes ZP a ziadny obchodnik ti nepreda vzduchovku nad 15 J ktora je na ZP v plnom vykone s tymto si nelam hlavu
friendly_blackburn

edus napísal:TO tomm1: no a si s ňou spokojný? je naozaj taká silná ako uvádzajú?
Neviem, nie je moja a strelil som z nej asi 5x a stačilo mi. Samozrejme treba brať do úvahy že už mám zfajnovelé ručičky z môjho Brococka, ale to je sakra iná káva. Na druhej strane po malom cviku by to nemuselo byť až také zlé.
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"