Izraelská bojová strelba
-
inspiring_kepler
Vzdy nosim skryte aj na strelnici, je to dobry zvyk.
Zbran Ruger LCP s kratkym zasobnikom bez patky.
Upravene opaskove puzdro FOBUS urcene pre tuto zbran.
Obtahovanie uz netrenujem vobec (iba ked susim po byte, aby strelil udernik
), Obtahujem vzdy ked z trezora vkladam zbran do puzdra.
Zbran mam vzdy pri sebe nabitu, to musi byt
A gramblave casy mavam 1,3 az 1,4 sek
.
T.j. keby si ma "pipol" na ulici a samozrejme viem o co ide
Zbran Ruger LCP s kratkym zasobnikom bez patky.
Upravene opaskove puzdro FOBUS urcene pre tuto zbran.
Obtahovanie uz netrenujem vobec (iba ked susim po byte, aby strelil udernik
Zbran mam vzdy pri sebe nabitu, to musi byt
A gramblave casy mavam 1,3 az 1,4 sek
T.j. keby si ma "pipol" na ulici a samozrejme viem o co ide
časy máš šikovné ozaj, ale obtahovanie trenuj dalej, alebo nechaj niekoho nech ti narobí poruchy v zasobniku a uvidíš že načo je to dobré, dalšie vec z ICS, trénuješ tú najhoršiu možnú variantu.
inak máš super zbraň na nosenie, mne osobne sa velmi páči, ale ICS by si mal dať šancu a to tak že preskúmať osobne a do hlbky, myslím že určite by si tam našiel veci preseba.
inak máš super zbraň na nosenie, mne osobne sa velmi páči, ale ICS by si mal dať šancu a to tak že preskúmať osobne a do hlbky, myslím že určite by si tam našiel veci preseba.
-
inspiring_kepler
-
elegant_vaughan
Jasný, tak teď už tomu rozumím. Není problém. My to zase bereme reálně, tak jak to opravdu venku chodí. Vytáhnout zbraň ve stresu, po fyzické zátěži. Reálně vyhodnotit situaci, jestli je rozumné opravdu zbraň použít, atd. Jestli to bereš jako hračku na střelnici a vlastně jenom pro zábavu, tak je to o něčem jiném a dávám ti zapravdu, že není potřeba znát spousty jinejch věcí. Přeju ti a doufám, že se potom nikdy nedostaneš do situace, kde bude nutno vytáhnout zbraň. To ostatně nechceme nikdo. Každopádně na tvém místě bych se alespoň mrknul co v té knize je. Třeba tě nějaké prvky zaujmou a inspirujou k dalšímu tréningu. A časem třeba zjistíš, že na tom něco pravdy bude. Hodně štěstí.
Veľmi pomaly sa prepracovávam knihou a skúšam a skúšam, koľko mi čas dovolí. Kniha je napísaná dobre, čitateľná, prehľadná , fotografie zodpovedajú textu. Normálne som bol prekvapený, čakal som nejaký román a ono to ako manuál k diaľkovému na TV. Určite by to chcelo aj nejaké DVD. Veľa vecí sa dá zobrať, svoje osvedčené môžeš používať aj naďalej, nikto ťa zato nezbije. Treba si uvedomiť, že ICS je podstatne iná ako "klasická" streľba.
Polucias, chcelo by to viac situácií z reálu, potom môžme hodiť PM.
Polucias, chcelo by to viac situácií z reálu, potom môžme hodiť PM.
ano je to doslova ako manuál,
krok za krokom ako sa naucit spravne techniku, ako sa ju ucit za pomoci partaka (co je obvzlast cenne)
a ako sa vyvarovat chybam.
nieco co sa bude tykat viac realu pravdepodovbe bude v dalsom vydani, a vsak to sa uz bude pocitat ze strelec bude mat zvladnute zakladne techniky a bude sa venovat uz len ich pouzitiu v praxi. Dvd prejednavam s kolegami, urcite nieco vymyslíme
krok za krokom ako sa naucit spravne techniku, ako sa ju ucit za pomoci partaka (co je obvzlast cenne)
a ako sa vyvarovat chybam.
nieco co sa bude tykat viac realu pravdepodovbe bude v dalsom vydani, a vsak to sa uz bude pocitat ze strelec bude mat zvladnute zakladne techniky a bude sa venovat uz len ich pouzitiu v praxi. Dvd prejednavam s kolegami, urcite nieco vymyslíme
-
inspiring_kepler
Tento chlapik vie obtahovat slusne rychlo s G21.
http://www.youtube.com/watch?v=VUd2FzZm70w
EDIT:
Tak som mu to zmeral a chalanisko to robi do 0,92 sekundy aj s obtiahnutim.
A to s tou otockou ma pod 1,08 sekundy - neuveritelne
Kazdopadne je chalan dobre synchronizovany.
Ale aby som sa obhajil tak na start timera clovek caka do 0,2-0,3 sekundy pokial mu to "dokvitne" v hlave a on sa startoval sam
Kazdopadne musim vela trenovat
http://www.youtube.com/watch?v=VUd2FzZm70w
EDIT:
Tak som mu to zmeral a chalanisko to robi do 0,92 sekundy aj s obtiahnutim.
A to s tou otockou ma pod 1,08 sekundy - neuveritelne
Kazdopadne je chalan dobre synchronizovany.
Ale aby som sa obhajil tak na start timera clovek caka do 0,2-0,3 sekundy pokial mu to "dokvitne" v hlave a on sa startoval sam
Kazdopadne musim vela trenovat
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 28 Sep 2009, 11:46, upravené celkom 2 krát.
-
inspiring_kepler
Vsimnite si pohodu toho strelca. V ruke ma este pohar. Aj ten styl, ziaden stres.
Ako keby na ulici strielal kazdy den, to je trening
http://www.youtube.com/watch?v=CCkSajj8Hds
Ako keby na ulici strielal kazdy den, to je trening
http://www.youtube.com/watch?v=CCkSajj8Hds
Ten predchádzajúci príspevok sa mi pozdáva, nie je až tak od veci, veď ICS je tiež o streľbe na ulici, v reále. Ale sa mi páči ako páni strelci IPSC merajú časy, alfy a timery a ako je ICS pomalá a nepresná. Takže páni, v reálnom útoku nemáte rýchlopalné vonkajšie puzdro, zbraň vytunenú na ruku, timery, sluchátka, papierové terče ktoré ostanú stáť na mieste, psychickú pohodu atď.
Kdesi som čítal nejaký článok z vojny v bývalej Juhoslávii. Jedna z bojujúcich strán nabrala do svojich radov špičkových športových strelcov, ktorí sa zúčastnili viacerých svetových vrcholových súťaží. V tomto bojovom strese však práve títo ľudia na celej čiare zlyhali, nakoľko sa hneď psychicky položili, a ich bojová a morálna podpora bola nulová. A to vedeli do čoho idú!!
Kdesi som čítal nejaký článok z vojny v bývalej Juhoslávii. Jedna z bojujúcich strán nabrala do svojich radov špičkových športových strelcov, ktorí sa zúčastnili viacerých svetových vrcholových súťaží. V tomto bojovom strese však práve títo ľudia na celej čiare zlyhali, nakoľko sa hneď psychicky položili, a ich bojová a morálna podpora bola nulová. A to vedeli do čoho idú!!
je radosť čítať po tebe človeče,
páči sa mi, že sú tu ľudia ktorý naozaj vedia o čom to je !
presne kôli tebou popísaným veciam som s IPSC už pred rokmi skončil, nehovoriac o neprajnosti a nadutosti mnohých majetnejších účastníkov, ktorý keď uvideli že ich poráža vo svojej prvej sezóne mladý chalan, skoro ozeleneli. Ohovárianie a dýchanie na chrbát na každom preteku.
a pritom ako si opísal, realita je niekde inkde, nie v IPSC púzdre, IPSC nosičoch zásobníkov, všetko vonku na dosah ruky ako limonádový joe, takto to veru vonku nechodí, ani žiadny timer nepípne keď na mňa niekto vytiahne nôž.
na druhej strane, je to F1 strelby a dobre sa na to pozerá ak je niekto naozaj špičkový strelec ako TYC alebo Graufield (neviem či som to napísal dobre) tak je to ozajstný balet a občas mi to aj chýba, len ma odradilo to prostredie a celková nálada. a teraz by som sa ta už ani nemohol ukázať pretože by som dostal DQ na prvom stage.
som však rád že som sa z toho vymanil a nezostal v strelbe na jednej úrovni a posunul to do použiteľnej roviny, čo odpurúčam každému kto zbraň nosí na ochranu alebo v službe
páči sa mi, že sú tu ľudia ktorý naozaj vedia o čom to je !
presne kôli tebou popísaným veciam som s IPSC už pred rokmi skončil, nehovoriac o neprajnosti a nadutosti mnohých majetnejších účastníkov, ktorý keď uvideli že ich poráža vo svojej prvej sezóne mladý chalan, skoro ozeleneli. Ohovárianie a dýchanie na chrbát na každom preteku.
a pritom ako si opísal, realita je niekde inkde, nie v IPSC púzdre, IPSC nosičoch zásobníkov, všetko vonku na dosah ruky ako limonádový joe, takto to veru vonku nechodí, ani žiadny timer nepípne keď na mňa niekto vytiahne nôž.
na druhej strane, je to F1 strelby a dobre sa na to pozerá ak je niekto naozaj špičkový strelec ako TYC alebo Graufield (neviem či som to napísal dobre) tak je to ozajstný balet a občas mi to aj chýba, len ma odradilo to prostredie a celková nálada. a teraz by som sa ta už ani nemohol ukázať pretože by som dostal DQ na prvom stage.
som však rád že som sa z toho vymanil a nezostal v strelbe na jednej úrovni a posunul to do použiteľnej roviny, čo odpurúčam každému kto zbraň nosí na ochranu alebo v službe