a oznacit psychologiu za "nevedu" trochu smele vyjadrenie, pripomima mi to mojho fyzikara co nic okrem fyziky a matiky nepovazuje za vedu....... a aj tak jeho dcera isla studovat nejaku socialnu pracu
soryy toto je uz OT
Nemudruj, ja som na psychotestoch v minulosti uz bol a viem co to je a dokonca poznam jednu znamu aj psychologicku. Robi sa to hlavne formou testu a vyhodnocuju sa jednotlive otazky, ktore sa robia v rychlosti/pod stresom a opakuju sa v inej forme, tak aby sa zistilo ci neklamete, ale hovorite pravdu v tej konkretnej otazke, toto sa da vsetko ale obist a dostudovat, staci precitat zopar kniziek z psychologie a mat nadpriemerne IQ a odpovedat tak, aby mal co najlepsie hodnotenie napr: kreslit ihlicnate stromceky, korienky, vetvy a podgewehr napísal:Skor nez trepnes dalsiu vec o nejakych tabulkach, skus si zistit co su vlastne a ako funguju psychotesty. Som len zvedavy, kto by to vsetko robil a vyhodnocoval, nejde to formou sablony ako testy v autoskole.
áno bolo by to efektívne, ale zasa je to ďalší krok (a nie malý) k potlačeniu osobnej slobody, súkromia, dôvernosti lekárskych záznamov a takých podobných vecí... čiže znova stará známa etická dilema, osobná sloboda versus bezpečnosťTibor_sk napísal:Preto som trochu vyššie písal o tom, že skôr by mala fungovať spätná väzba zdravotnícstvo-polícia. Akonáhle by lekár vypísal napr. antidepresívum občanovi ktorý je držiteľom ZP, na duhý deň by mu klopali príslušníci na dvere bytu a konali. (dočasné odobratie ZP, zbraní a pod) nie som doma v správnom konaní ale takto nejako by to malo logiku a určite aj efekt.
A možno som práve objavil teplú vodu.![]()
a už to dávno funguje.
S tym samozrejme suhlasim.C08R4 napísal:Ja si myslim, ze tu mame obojky uz tak dost pritiahnute