Navrh novely #2
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
ja som si myslel, ze nie som uplne lavy na pocitace, ale portal pr. predpisov je pre mna asi uplne zacarovany.
uz predtym a aj teraz, ja nikde nevidim novy navrh ani som sa sam nedostal do casti spr. / nespr. prip., len na zaklade linku.
takze napr. ja neviem, o com tu diskutujete.
a teraz mi pisal kamos, ze ani on to nevie najst.
uz predtym a aj teraz, ja nikde nevidim novy navrh ani som sa sam nedostal do casti spr. / nespr. prip., len na zaklade linku.
takze napr. ja neviem, o com tu diskutujete.
a teraz mi pisal kamos, ze ani on to nevie najst.
pani sa poponahlali. dnes je novela na vlade.
text:
http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/ ... rial=18622
sprava LT coskoro...
text:
sprava LT coskoro...
- Legis Telum
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
Vážení priatelia,
na rokovanie Vlády SR bol predložený upravený návrh novely zákona o strelných zbraniach a strelive z dielne Ministerstva vnútra SR. Nové znenie návrhu novely zákona sa nevysporiadalo so zásadnými legislatívnymi pripomienkami združenia Legis Telum ani s pripomienkami Generálnej prokuratúry SR a Národného bezpečnostného úradu. Návrh je podľa nášho názoru naďalej protiústavný, likviduje športovú a zberateľskú činnosť a od 1.1.2011 prináša nezmyselný zákaz nadobúdania rozsiahlej kategórie zbraní.
Združenie Legis Telum pokračuje vo svojej činnosti v tejto veci. Naša pozornosť sa presúva smerom k Národnej rade SR...
LT
Text druhého návrhu novely si môžete stiahnuť tu:
na rokovanie Vlády SR bol predložený upravený návrh novely zákona o strelných zbraniach a strelive z dielne Ministerstva vnútra SR. Nové znenie návrhu novely zákona sa nevysporiadalo so zásadnými legislatívnymi pripomienkami združenia Legis Telum ani s pripomienkami Generálnej prokuratúry SR a Národného bezpečnostného úradu. Návrh je podľa nášho názoru naďalej protiústavný, likviduje športovú a zberateľskú činnosť a od 1.1.2011 prináša nezmyselný zákaz nadobúdania rozsiahlej kategórie zbraní.
Združenie Legis Telum pokračuje vo svojej činnosti v tejto veci. Naša pozornosť sa presúva smerom k Národnej rade SR...
LT
Text druhého návrhu novely si môžete stiahnuť tu:
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
Tak tak, aj po uprave tam zostalo obmedzenie vlastnickych prav, nebolo zapracovanych viacero zasadnych pripomienok, a tiez tam zostala ta nestastna formulacia 'konstrukcne odvodena' samonabijacia zbran (dlha i kratka), atd.
Psychotesty a zkratenie platnosti ZP ma az tak netrapia, detto kontroly ulozenia zbrane (to ostatne umoznuje aj sucasny zakon), ale tie veci spomenute hore su vaznymi nedostatkami.
Gunslinger
Psychotesty a zkratenie platnosti ZP ma az tak netrapia, detto kontroly ulozenia zbrane (to ostatne umoznuje aj sucasny zakon), ale tie veci spomenute hore su vaznymi nedostatkami.
Gunslinger
-
friendly_aryabhata
Ja fakt nechapem tu logiku.
Kolko drzitelov D a E zbrojnych licencii naprilkad tuna v kosiciach alebo presova je schopny zabezpecit niekolko stoviek zbrani a ochranit ich ??
Alebo vzniknu nove spolocnosti na uschovu zbrane,samozrejme blizke KDH?
Kde budem citit zbran? na strelnici hodinu a pol ? Co ak nevyhovuju otvaranie hodiny?budeme limitovany neskutocne ale radsej sa nevyjadrujem som zvedavy na vykonavanie tohoto zakona v praxi ak prejde..
Kolko drzitelov D a E zbrojnych licencii naprilkad tuna v kosiciach alebo presova je schopny zabezpecit niekolko stoviek zbrani a ochranit ich ??
Alebo vzniknu nove spolocnosti na uschovu zbrane,samozrejme blizke KDH?
Kde budem citit zbran? na strelnici hodinu a pol ? Co ak nevyhovuju otvaranie hodiny?budeme limitovany neskutocne ale radsej sa nevyjadrujem som zvedavy na vykonavanie tohoto zakona v praxi ak prejde..
Takze lekari sa stanu teda aj so psychologmi dalsimi polobohmi pred ktorymi sa treba triast ze ked si nez.... a budu mat blbu naladu tak proste nahlasia na policiu toho co im nebude po voli. staci ked som si precital odpoved jednej urcite fundovanej psychologicky ze bezny ludia by strelne zbrane nemali vlastnit. Je mozne stiahnut zakon uz upraveny aby som si nemusel vymienat bod za bodom ? nemam slov k tejto ch**.....
-
inspiring_babbage
Tak toto znenie ma vážne prekvapilo. Toto je čistý výsmech našej snahe. Všetko toto im iba poslúžilo na to, aby odstránili tie najzávažnejšie nedostatky, hoci ich tam ešte je mnoho, aby im to prešlo cez vládu a mohlo to pokojne ísť do NR SR.
Takže ako bolo povedané druhé kolo začína.
LT dajte vedieť aké kroky budú podniknuté a ako môžme pomôcť aj my.
Takže ako bolo povedané druhé kolo začína.
LT dajte vedieť aké kroky budú podniknuté a ako môžme pomôcť aj my.
Prave som si to precital....
Je .hujovi.a ako vrata.... Ty kokso, ako moze niekto na tak vysokom poste podat taketo nieco?
Mam uschovavat moj majetok u niekoho cudzieho, samozrejme za poplatok? Mam platit psychologovi za nic? Mam sa zbavit (v mojom pripade) vz58 ktoreho som sa stal majitelom podla zakona? Mam vpustit policajtov bez predchadzajuceho ohlasenia na kontrolu ulozenia zbrani do svojho obydlia?
Preco? Pre niecu svojvolu?
Tak to teda nie!!!
Je .hujovi.a ako vrata.... Ty kokso, ako moze niekto na tak vysokom poste podat taketo nieco?
Mam uschovavat moj majetok u niekoho cudzieho, samozrejme za poplatok? Mam platit psychologovi za nic? Mam sa zbavit (v mojom pripade) vz58 ktoreho som sa stal majitelom podla zakona? Mam vpustit policajtov bez predchadzajuceho ohlasenia na kontrolu ulozenia zbrani do svojho obydlia?
Preco? Pre niecu svojvolu?
Tak to teda nie!!!
to nebudú stovky, podla toho paskvilu vz.2 pôjdu do uskladnenia všetky B zbrane zapísané na skupinu E. Takže aj krátke, margoliny, rugre, terčové revolvery, ipsc špeciály atď...delarock napísal:Ja fakt nechapem tu logiku.
co ma dost rozculilo bola tato poznamka k jednej pripomienke:
2)ak to spravne citam tak novela tak ci tak nadalej nerozlisuje kratke/dlhe zbrane a teda take Glocky, CZ, ci Grandpowery su nadalej dotknute? (je nejako definovana "konstruckna odvodenost"? je to len odvodenost palneho mechanizmu alebo aj odvodenost obalu?)
3)Stale nechapem jednu vec. Ak mam v ruckach oficialny doklad v ktorom je uvedena platnost Od - Do, ako sa to da jednostranne zmenit?
4) To 28/1/o Nie je na Slovenske pomery uplna katastrofa. Hlavne nemusite neodkladne a nie je tam ani povedane ze ked ste v nemecku musite na zavolanie prist na slovensko. Na druhej strane nie je definovane co je to kontrola zbrane: ulozenie? S/N? pristupnost? zabezpecenie bytu....?
5) par 28/5 - katastrofa. n/c. mna sa to nedotyka ale to je taka ....ehm....
nemam teraz zakon po ruke a nechce sa mi to googlit ale ak sa nemylim Eckari a Dckari maju rovnake povinnosti pri absolvovani ziadosti o ZP ako Ackari a Bckari pricom musia mat navyse este potvrdenie ze su polovnikmi/sportovcami.
Nehovoriac o tom ze je to fyzicky problematicke, nakladne pre majitelov licencii ktori to urcite nebudu robit zadarmo ergo to budu platit majitelia. A dat na jedno miesto par desiatok ci stoviek gulovnic, brokovnic a pistoli, kde napriklad TaT je pekne mimo mesta ( i ked dobre, nejakych 300 metrov odtial je policia nejaka)......
6) je celkom koser ak sa MV SR oddvolava na "precedens" z Nemecka?
vid komentar k pripomienke LT
vyjadrenie k psychotestom: "legitímnou požiadavkou spoločnosti." ... jdu blejt, velebnosti. Budu mat POCIT bezbecia a preto je to legitimne.... nech si kupia always a zaziju pocit bezbecia ako nikdy predtym....
7) "Účelom zákona je sprísniť právnu úpravu nadobúdania a držania zbraní a tým zvýšiť ochranu osôb pred zneužitím zbraní. "
Ako toto pomoze ked clovek ktory nema ziadne konexie na zlocin dokaze zohnat zbran nacierno do 24 hodin? (skutocny priklad tusim z roku 2007, zena opustila muza, ten - bezuhonny obcan - si do 24 hodin zohnal revolvber a milenca zeny postrelil v parku). Este by bolo dobre vediet aky bol pocet podomacky vyrobenych zbrani (a z toho automatov) odovzdanych v amnestii.
"Pripomienky boli až na formulačné úpravy prevažne akceptované. "
Vyjadrnie k pripomienke psychosov.... jdu blejt, velebnosti .... po druhy krat
Chapem tuto podmienku pri E-F pokial ide o dlhe zbrane neurcene primarne na osobnu ochranu. Ale pri A,B dufam ze je sanca na zmenu, pretoze pri PZ SR je jedna z moznosti ziskat A alebo B ak sa clovek stal obetou nasilneho trestneho cinu. S prepacenim, ale zhanat ZP a zbran po tom ako sa niekto stal obetou znasilnenia, lupeze a/alebo tazkeho ublizenia na zdravi a stravil par tyzdnov v nemocnici mi pride dost "zbytocne".Preukázanie potreby držať zbraň je nevyhnutná z hľadiska zaradenia do jednotlivých skupín zbrojného preukazu.
2)ak to spravne citam tak novela tak ci tak nadalej nerozlisuje kratke/dlhe zbrane a teda take Glocky, CZ, ci Grandpowery su nadalej dotknute? (je nejako definovana "konstruckna odvodenost"? je to len odvodenost palneho mechanizmu alebo aj odvodenost obalu?)
3)Stale nechapem jednu vec. Ak mam v ruckach oficialny doklad v ktorom je uvedena platnost Od - Do, ako sa to da jednostranne zmenit?
4) To 28/1/o Nie je na Slovenske pomery uplna katastrofa. Hlavne nemusite neodkladne a nie je tam ani povedane ze ked ste v nemecku musite na zavolanie prist na slovensko. Na druhej strane nie je definovane co je to kontrola zbrane: ulozenie? S/N? pristupnost? zabezpecenie bytu....?
5) par 28/5 - katastrofa. n/c. mna sa to nedotyka ale to je taka ....ehm....
nemam teraz zakon po ruke a nechce sa mi to googlit ale ak sa nemylim Eckari a Dckari maju rovnake povinnosti pri absolvovani ziadosti o ZP ako Ackari a Bckari pricom musia mat navyse este potvrdenie ze su polovnikmi/sportovcami.
Nehovoriac o tom ze je to fyzicky problematicke, nakladne pre majitelov licencii ktori to urcite nebudu robit zadarmo ergo to budu platit majitelia. A dat na jedno miesto par desiatok ci stoviek gulovnic, brokovnic a pistoli, kde napriklad TaT je pekne mimo mesta ( i ked dobre, nejakych 300 metrov odtial je policia nejaka)......
6) je celkom koser ak sa MV SR oddvolava na "precedens" z Nemecka?
vid komentar k pripomienke LT
vyjadrenie k psychotestom: "legitímnou požiadavkou spoločnosti." ... jdu blejt, velebnosti. Budu mat POCIT bezbecia a preto je to legitimne.... nech si kupia always a zaziju pocit bezbecia ako nikdy predtym....
7) "Účelom zákona je sprísniť právnu úpravu nadobúdania a držania zbraní a tým zvýšiť ochranu osôb pred zneužitím zbraní. "
Ako toto pomoze ked clovek ktory nema ziadne konexie na zlocin dokaze zohnat zbran nacierno do 24 hodin? (skutocny priklad tusim z roku 2007, zena opustila muza, ten - bezuhonny obcan - si do 24 hodin zohnal revolvber a milenca zeny postrelil v parku). Este by bolo dobre vediet aky bol pocet podomacky vyrobenych zbrani (a z toho automatov) odovzdanych v amnestii.
Vyjadrnie k pripomienke psychosov.... jdu blejt, velebnosti .... po druhy krat
Naposledy upravil/-a telra v 22 Sep 2010, 13:33, upravené celkom 1 krát.