Opitý mladík strielal v centre Bratislavy

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Niko, keby tých "poloretardovaných" čitateľov bulváru nebol na Slovensku nejaký milión, nebolo by sa veru prečo vzrušovať. Ale takto...
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Presne, tak ako pise Jack, a tu nejde len o novy cas, ten vcerajsi clanok co spominam v sme:

BRATISLAVA. Vyhodili ho z baru, tak na nich opitý začal strieľať. Incident z noci na utorok v centra bratislavského starého mesta. Okrem trestného stíhania čakajú mladíka podľa nového zákona aj psychotesty. Okrem neho aj všetkých ostatných, ktorí ich doteraz neabsolvovali. Nový zákon o zbraniach a strelive presadil v parlamente minister vnútra Daniel Lipšic ako reakciu na masaker v Devínskej Novej Vsi...
http://www.sme.sk/c/5828668/strelcov-pr ... govia.html

si v tlacenej aj online verzii precitalo povedzme pol miliona ludi, a z nich si 499,000 po precitani pomysli - VYBORNE !!! Lipsic to zase tim ozratym drzitelom zbrani ukazal, uz aby prisiel Kali a vsetkym zbrane pobrali, a konecne bude na uliciach poriadok !!! Ved ja zbran nemam, tak naco je niekomu inemu, len s nou bude ohrozovat nevinnych, a ved aj za komunizmu ked bola ozbrojena len VB tak vsetci grazlici boli zalezeni pod zem... Tak prec so zbranami, zbrane su nebezpecne a zabijaju! Hura!

Proste toto mas beznu reakciu Jana z Hornej Dolnej, a to vravime o mediu ktore je vraj o triedu vyssie nez Novy Cas a podobny brak...

A len tak mimochodom, vies co robi naprosta vacsina politikov ci verejnych cinitelov stvrtok rano? Idu si kupit plusk7cku, aby zistili ci tam o nich nahodou nepisu... :shock: :lol:

COBRA: Tu nejde o obmedzenie vlastnictva, ale o identifikaciu zbrane a (ne)zbrane... Samozrejme ze banka sa da vylupit aj s atrapou ktorej oranzovy nater odstranis, ale taky pachos zvycajne vie ze na neho moze byt strielane a vie ze aj pred sudom to bude povazovane za situaciu akoby mal ostru. Na druhej strane ale opity Jozo co sa v krcme pohada a potom si chce s airsoftkou vynucovat respekt, alebo nejaky spratek co este nema ani 20 ale zato ma adrenalinu za troch bude robit ostreho hocha a vyhrazat sa s plynovkou nad hlavou (ako napr. ten o kom je tento thread), tak tito dvaja si casto ani neuvedomuju ze porusuju zakon, a co je horsie, zatial co v mediach sa prezenie ta sprava hore, v realite sa pride na to ze mal len plynovku ci airsoftku, a ak sa to nezahladi uz zo zaciatku tak pravnik jeho tatka to nakoniec uhra len na nejaku smiesnu pokutu ci prinajhorsom kratku podmienku... A zajtra, alebo o tyzden, alebo najneskor o mesiac budes mat v novinach dalsi takyto pripad... :evil:

Gunslinger
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Chlapy ale narod neprevychovate. :lol: Proste Jano z Hornej Dolnej taketo braky rad cita a presne preto si zapina telku aby teke nieco pocul a videl. Nasi ludia su jednoduchi, sak len kukajte koklo ludi pozera Seherezadu. :lol:
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Pisal som tomu redaktorovi a toto mi odpisal :
. Ano priznavam nie som odbornik na zbrane, v zakone sa vyznam ako kazdy dalsi bezny clovek, naozaj som odkazany na to co povie minister, vcera som sa o tom zakone bavil s viacerymi ľudmi, jedneho v clanku aj citujem, ktori tvrdili ze zakon je zly, myslim ze som tomuto nazoru dal aj priestor, myslim ze som ani nevyrabal nejaku hysteriu, ze blaznivy strelci budu strielat a nastastie tomu teraz Lipšic zabranil,

Tá poviem nepresnosť v tom pribehu o strelbe v bratislave ma mrzi, priznam sa ani som nad tym velmi nespekuloval, vysla policajna zvodka, spomenul to minister, zdalo sa mi to jasne, ale ako som uz v prvom maili napisal, mrzi ma ze som sa mylil, spravna by asi mala byt formulacia, ze takemuto mladikovi by v buducnosti mali psychotesty zabranit v ziskani zbrajneho pasu.

Kazdopadne si cenim, ze ste napisali a verim ze zostanete citatelom SME aj dalej
s pozdravom Michal Trško
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

choosenone, kto? Že Trtko? :D
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Ale ved dobre to napisal. V problematike sa nevyzna a napisal to, co mu MV naservirovalo. Tak to robi asi 99 % novinarov. Mozno chybu treba hladat okrem novinarov aj v skreslenom informovani MV !!! :evil:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Ako to je pekne ze ti odpisal, len prd z toho ked na SME aspon v elektronickej verzi nevysi oprava a ospravedlnenie......
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Pisal som mu tiez, odpoved prisla par minut dozadu
Mrzi ma, spravna formulacia mala byt ze by psychotest mal zabranit aby mladik ziskal zbrojny pas v buducnosti. Priklad uviedl aj minister vnutra, preto sa objavil v clanku, ale myslim si ze na ilustraciu bol spravny, ale mate pravdu, malo sa v nom spomenut ze mladik nestrielal z zo zbrane drzanej na zbrojny preukaz, mrzi ma to. Aspon na webe to opravim.

S pozdravom Michal Trško
a na webe to zmenili, akurat ze teraz z toho vychadza ze na plynovku treba zbrojny preukaz
Vyhodili ho z baru, tak na nich opitý začal strieľať z plynovej pištole.... Zneužitiu zbrane držanej na základe zbrojného preukazu by v budúcnosti mali zabrániť aj psychotesty. Okrem neho čakajú aj všetkých ostatných držiteľov zbraní, ktorí ich doteraz neabsolvovali.
ALKAJ
prispievateľ

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Filip napísal:a na webe to zmenili, akurat ze teraz z toho vychadza ze na plynovku treba zbrojny preukaz
Aj to je už pokrok.

Možno by novinári uvítali keby sa im urobilo nejaké "školenie" o strelných zbraniach a popritom ich presvedčiť aby veci týkajúce sa strelných zbraní v rámci skvalitnenia svojej práce konzultovali s odborníkmi z občianskeho združenia. :)
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

Ja ako plynovkar s oznacomavim hlavne oranzovou farbou nesuhlasim. Znizuje to zastrasovaciu obranyschopnost majitela a znizuje obranny ucinok plynovky na uroven kasera, mozno este menej kedze oznacenie oranzovej hlavne u vacsina ludi evokuje to ze ide len o hracku. Treba totiz brat do uvahy aj to ze niekedy staci v pripade NO zbran vytiahnut a keby utocnik ihned odhalil ze nejde o ostru, mohol by pokracovat v utoku... Kto pacha TC s plynovkou vydavajuc sa za ostru, nesie za to plnu zodpovednost, jeho bordel ze ho pritom sundaju ako keby ostru mal...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

romanon toto je dost polemicke, ja osobne som za viditelne oznacovanie (aj zaveru). Plynovkari uz robia tolko bordelu ze si ine nezasluzia. Ked uz sa chcem naozaj branit, tak nejaka farba ma v tom asi nebude obmedzovat.
Teraz nedavno toho benzinkoveho pachosa eliminovali, lebo si mysleli ze ma ostru.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

"Plynovkari uz robia toľko bordelu ze si ine nezasluzia." Jak keby som počul Lipšica hovoriaceho o držiteľoch ZP. Hádžeš všetkých do jedného vreca. Presne ako píše Romanon, to že zbraň vyzerá ako ostrá môže vyvolať výhodu, napríklad keď proti tebe ide partička nejakých ľudí, čo vieš že sa spoliehajú iba na svoju fyzickú prevahu. Ak sa mi zdá, že je možné, že druhá strana by mohla opätovať streľbu ostrou (pravdepodobné pri hlavohrudiach a podobne), tak proste plynovku ťahať nebudem. Navyše to označovanie je hlúposť, hocikto môže ísť za hranice a kúpiť plynovku si bez označenia. Ten chlapec čo ho zastrelili aj keď mal len plynovku bol páchateľom trestného činu a ešte k tomu musel byť značne retardovaný, keďže z nej strieľal na policajtov. Prečo by sa mali obmedzovať slušní plynovkári kvôli takýmto ľuďom? Proste keď ich zastrelia v takýchto situáciach ostrou, tak je to ich vlastná chyba, načo to má riešiť zákon?
telra
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa telra »

BKSL:
tak to by ako potom stacilo grazlom natriet ustie zbrane na oranzovo a policajti by nic nemohli lebo je to predsa "plynovka"?

viditelne oznacovanie plynoviek pomaha len a len grazlom.
-PRe slusneho cloveka sa tym znizuje psychologicky efekt
-grtazel to premaluje na cierno, porpipade si ostry premaluje na oranzovo
a vcul budz mudry....

Proste musi vzdy kazdy ratat s tym ze farba nefarbam, strelna zbran podla 190/2003 je ostra aj plynovka a nie rozlisovat B a D

Ak si tu niekto mysli ze hlavny problem: informovanie emedii o tom ako sialeny strelec strielal zo zbrane o 1200 na namesti zmeni to, ze plynovka bude farebne oznacena, tak sa myli..... znenie sa nezmeni. Keby o to islo, to ci to bolas alebo nebola zbran kategorie D si dokaze novinar zistit za 5 minut ak je pachatel alebo aspon zbran zadrzana.....

Ak sa nieco musi stat tak takychto kretenov co maju plynovku a potom ozraty zo seba robia cavov tak treba aspon na polroka do chladku nech jeho prdel pozna stredovek alebo verejno prospesne prace, zametanie ulic v oranzovej veste alebo kydanie hnoja niekde nech si uzije....
Pretoze by ma vazne zaujimalo ako takyto plynovkari vacsinou koncia, bojim sa ze je to pokuta a nejake napomenutie. kto vie lepsie prosim opravte ma....
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

BKSL, nebolo by takéto označovanie hlavní/záveru pseudohumanistické? obhajuješ to tým, že plynovkári robia bordel, pritom nik nevie, koľko ich je. Za "pár" vybočení z radu nemôžeš pristúpiť na kroky ako lipšic... plynovka by stratila podstatný efekt voči ľuďom, zostala by proti zvieratkám..
A to vykročenie z radu kreténov, ktorí sa neboja oháňať sa ňou a práskať ňou po ulici bude skôr či neskôr tvrdo potrestané, či už ujmou na zdraví alebo smrťou. je na nich čo si vyberú.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ide mi o to aby hrozba bola realna k tomu cim hrozim.
A to pri plynovke isto realne nie je. Potom vznika chybovost spatnej reakcie ktora moze lahko sposobit smrt tam kde nemala este nastat, popripade naopak slabu odozvu na akciu.

A pozor, humanizmus nie je natieranie ludi na cierno a bielo, t.j. zly a dobry.
Pri humanizme je tiez prioritna ochrana zivota (ako pri pseudohumanize) ale s moznym eliminovanim ineho zivota (co pri pseudohumanizme nie je).
Nie je zivot ako zivot.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"