Obkľúčený lupič sa pri kostole zastrelil

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

a tak pravda to je. ze nikomu neublizil. teoreticky.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

mozno potreboval zohnat prachy na psychotesty
Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

Duros ano pouzil zbran na hrozbu inak by mu asi tie prachy nedali ale my tu riesime v sucastnosti to kam sa to tu uz ubera... do akej r.... Nezamestnanost, ludia nemaju pomali co jest a zufali ludia robia zufale veci.
Ked ludia co si nahrabali po odchode Rusov zbrane a zacnu ich vytahovat na presvedcenie inych ze treba jest vtedy bude horsie.
Nemozes porovnavat zufalca s niakym 10x trestanym jedincom .
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Z jeho konania je jasne, ze to bol amater v nudzi. Nepripravil si viacero unikovych ciest, bol sam, nikto ho nekryl, nemenil oblecenie, nemal pripravene viacere dopravne prostriedky na unik. Pravdepodobne sa len spoliehal na to, ze inim sa podarilo, tak aj mne sa podari. Snad len Chuck Norris by sa z toho dostal. Luto mi ho nie je, ohrozoval so zbranou v ruke ostatnich obcanov, co pri zlej "konstelacii hviezd" si mozme odsrat vsetci strelci. Ze potom krical, ze nikomu nechce ublizit, je strasne malo. Ved dokonal ozbrojenu lupez so zbranou, ktoru neodhodil, ked ho policia obklucila. Snad necakal, ze pride policajt, potlapka ho po pleci a zavola na pivo ! Luto mi je jeho rodinu, na tu budu teraz vsetci zazerat, nechcel by som byt v ich kozi.
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

duros napísal:o tom, ze tu mam pocit z toho čo tu čitam od niektorých , že ved nikomu neubližil , chudák a pod. akože fakt o čom ? hm ?
A ublížil? Ak nerátame jeho najbližších príbuzných, tým ublížil siahnutím si na vlastný život určite najviac. Človek by od ľudí ktorí sem chodia očakával že na rozdiel od konzumentov Nového času vedia rozlíšiť čo je a čo už nie je primerané, podaktorí sa stotožňujú s jeho koncom aj napriek tomu, že evidentne nechcel nikomu spôsobiť ujmu na zdraví (ani ju nikomu nespôsobil) a to mi príde zvrátené.

Treba rozlišovať medzi páchateľmi ktorí sú na slobode iba s krátkymi prestávkami, kým niekoho zase neznásilnia, neolúpia alebo nezavraždia a medzi ľuďmi ktorí žili 40 rokov bezúhonným životom a na staré kolená im v dôsledku nepriaznivej životnej situácie preplo.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Tak pani, ja sa nestiham divit... Uz chapem preco to tu ide tak do sracek, ked sa tak lahko krivi pohlad na nezakonne neospravedlnitelne konanie.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Je nejake info ci to bola legalka?
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

keby bola legalna tak jeden prietupok by tam bol. nemal pri sebe ZP a ani kartu zbrane :)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Duros, rozumiem, čo chceš povedať a súhlasím, že niektoré konania neradno relativizovať, lebo je to skratka priamo do sra*iek. Na druhej strane, aj trestný zákon rozlišuje jednotlivé prípady podľa okolností (poľahčujúce, resp. priťažujúce), takže v tomto duchu treba chápať aj viaceré príspevky, ktoré poukazujú na to, že niektoré skutočnosti vyvolávajú dojem, že zrejme nešlo o žiadneho vagabunda z povolania, ale o akrobata, ktorý dúfal, že si "privyrobí" bez toho, že by chcel niekomu ublížiť. Neviem, keď na tieto okolnosti zo zákona musí prihliadať sudca pri ukladaní trestu, asi by sme aj my mohli pri vynášaní našich "súdov". Pravda, to neznamená, že konanie tohto konkrétneho lupiča možno ospravedlniť.
:arrow:
Niežeby som mal nutkanie podeliť sa za každú cenu s mojim názorom, len si nemyslím, že toto je pôda pre zakladanie flamov a tiež sa trochu obávam, aby sa niekto (z vonku) nepokúsil dezinterpretovať niektoré príspevky a nezačal obviňovať webforum, že je tu módou ospravedlňovať skutky spáchané so zbraňou, ak sa ich dopustí legálny držiteľ. Pretože tak to nie je a kým sa nezmení admin a modi, tak určite ani nikdy nebude.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

telra napísal:Je nejake info ci to bola legalka?
Podľa správ áno :(
inspiring_mahavira

Príspevok od používateľa inspiring_mahavira »

v mediach bolo, ze ju vlastnil v legalnej drzbe
AK47
častý prispievateľ

duros napísal:Tak pani, ja sa nestiham divit... Uz chapem preco to tu ide tak do sracek, ked sa tak lahko krivi pohlad na nezakonne neospravedlnitelne konanie.

Väčšinou takéto názory počúvam od príslušníkov ozbrojených zborov po dlhých rokoch v službe, ktorých profesionálna deformácia a syndróm vyhorenia obrali o schopnosť rozlišovať medzi páchateľmi a do jedného vreca tak hádžu všetkých bez ohľadu na okolnosti prípadu, procesné postavenie, alebo život ktorý viedli pred spáchaním skutku. Pravdupovediac je mi z takejto povrchnosti zle, ale možno sa len stretávam s nesprávnymi ľuďmi.

Veď čo na tom, že 40 ročný páchateľ musel byť pred skutkom ako držiteľ ZP spoľahlivý a viesť bezúhonný život, za zlyhanie si predsa aj napriek možnosti nápravy zaslúži smrť a keď s tým niekto nesúhlasí, alebo nedajbože prejaví ľútosť nad vyhasnutým ľudským životom, tak podľa niektorých kriví pohľad na nezákonné a neospravedlniteľné konanie.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Práve bolo v správach, že to bol bývalý policajt...veľmi slušný človek, no asi sa mu nedarilo v podnikaní.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Rovnako ako pri udalosti v DNV, aj tu si treba položiť základnú otázku. PREČO sa to stalo?

Ďalšia vec, čo ma napadla, ktovie či mal urobený psychotest. Ale ako je zvykom, aj keby mal, polícia by si to zrejme upravila tak, ako by sa jej to hodilo :?
AK47
častý prispievateľ

Ak bol bývalý policajt, potom psychotestami v minulosti minimálne jeden krát, pri prijímaní do služobného pomeru prešiel.
A toto je dôkaz že sú zbytočné.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"