Čo na oči?

Použiívate ochranné strelecké okuliare?

Ano vždy.
146
65%
Len pri kovovych ter?och.
22
10%
Len na krytych strelniciach.
3
1%
Nie, nikdy.
29
13%
Zaleži od nálady.
25
11%

Celkom hlasov: 225

Používateľov profilový obrázok
xmaster
prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa xmaster »

no na margo tych bocnic-tie mi fakt sadnu super a bez ochrannej vyplne mi sedia ako "rit na serbel"...
pred tym som mal http://www.wileyx.sk/?produkty=view&pouzitie=4&model=68 a tie mali na mojej hlave tendencie padat na nos...
s tymito som nadmieru spokojny akurat by sa mohli dat lahsie vymienat nahradne sosovky ale nemozem chciet vsetko...
:lol: :lol: :lol:
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

Zdravím, chcel by som sa spýtať že či su na strelnicu lepšie ochrané okuliare priesvitné alebo žlté. Lebo kupil som si tieto v žltom prevedení.

http://www.radians.com/main/p-71-radians-vector.aspx
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ja som si pred tyzdnom kupil kvoli ucasti v komarne ochranne okuliare v REMPE na Starej vajnorskej v BA za uctyhodne 4eura...a posluzili skvele :) maju aj zlte :)
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

skla na okuliaroch sa volia podla toho ake je pocasie.....zlte zosvetluju,su dobre ked prsi alebo je zamracene.naopak ,ked svieti slnko davam tmave skla
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

v tmavých je dobre vidieť aj ked je slnko? neni to predsa len horšie vidieť potom?
scar
prispievateľ

zalezi ako silno svieti slnko,alebo sa odraza(npr.sneh) a pod........najhorsie je ked mas tmave zvaracske....... :D :D
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Len mala poznamka - nedavno som videl report z nejakeho testu/porovnania (strelba z dlhej zbrane, ale predpokladam ze na kratku to bude podobne), a vraj 'najlepsie' (subjektivne) ludia reagovali/strielali s do oranzova zafarbenym sklom - vid napr. to nove 'Rose-Copper' sklo od ESS / ICE (odtien 'mosadz' - niekde medzi oranzovym a ruzovym spektrom).

Obrázok

Moj dojem je podobny (farby/hrany su cezen akoby ostrejsie v porovnani so zltym sklom), aj ked neviem ci si nan zvyknem (doteraz som pouzival polarizovane tmave ESS / ICE sklo - teda pokial sa strielalo vonku a nebola uplna tma :lol:

Gunslinger
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Zlta farba je dobra, len dost skresluje farby. Pouzivam trochu tmavsi odtien od Carl Roth:

Kód: Vybrať všetko

http://www.mercateo.com/mimegallery.jsp?CatalogID=272&SKU=CH15(2e)1&image=0
edit: Link
scar
prispievateľ

to Gunslinger:da sa dokupit niekde len to mosadzne sklo ?tie ess-ka uz mam.daj link ak ano
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Dnes som bol na sutazi, a na vlastnej kozi som pocitil nutnost NOSIT OCHRANE OKULIARE.
Rano ked som sa balil na sutaz, tak bola pri mne mala dcera a zacala sa hrat s mojimi okuliarmi. Ako tak som sa balil na rachlo a na tie okuliar som zabudol - zobudil som sa az na strelnici. Prvy parkur som odstrielal bez okuliarov, zariskoval som. Cez prestavku mi ale jeden znami pozical jeho zalozne okuliare. Druhy stage pebehol ok, ale pri tretiom nastal problem. Pri predposlednom popri sa odrazila crepina z projektilu rovno mne do medzery medzi okuliare a nos. Nastastie to skoncilo len skrabancom a len par kvapkami krvi...

Takze okuliare treba pouzivat radsej vzdy, ak si nechcete zmenit nick na "kyklop" :twisted:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

hlasim sa vam poloslepy, cerstvo z pohotovosti, ospravedlnte prosim preklepy.
strasnym sposobom mi vyhodilo nabojnicu z glocku rovno do oka.
od dnes nosim pri strielani okuliare.
podla lekara trosku strajchnuta rohovka. mam prelepene oko, do rana by tio malo byt ok.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Panzer »

luke

No pánboh zaplať! Mal si parádne šťastie. Trochu smoly a mohol si behať po karnevaloch za piráta :? .

Keď som bol mladší, tiež som zvysoka sr*l na tlmiče a okuliare. Bol som borec, ktorý to nepotrebuje. Našťastie som spoznal fešiho, ktorý si vďaka strieľaniu bez tlmičov privodil Tinnitus, teda neustále pískanie v ušiach. To neustále som podškrtol, lebo ono to v ušiach píska fakt neustále a je to čistá psychiatria! Preto mi spadla sánka, keď som videl Jara Kuracinu strieľať pod plechovým prístreškom zo samopalu bez tlmičov! Čistý kandidát.

Rovnako to bolo s okuliarmi. Nepotrebujem! Nebudem predsa chodiť po stejdžoch ako mucha Puk?! Až kým sa mi na jednom stejdži od gongu neodrazil projektil do nohy. Keď som pocítil tú pecku a predstavil som si, že to mohlo ísť na nechránené oko, tak ma prešiel humor aj satira :D.

Od tej doby pri streľbe - zásadne tlmiče a okuliare.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Luke som rad ze si OK a mas v poriadku kukadla... :shock:
Ja bohuzial nosim dioptrie a tak nejak sa spolieham na ne. Ale uz som rozmyslal ze si necham oci generalkovat laserom a potom budem nosit nejake tie fajnove strelecke...ale uz sa mi stalo na strelnici T&T ze sa mi odrazila nabojnica od steny a trafila rovno zhora medzi obocie a ram a ,,vychladla,, na viecku...od tej doby nosim este aj siltovku na strelnicu a furt sa mi odrazaju nabojnice na ten silt.
Butvin a Luka, ale som rad ze ste chvalabohu dopadli ,,iba,, takto...o oci prist si neviem predstavit, treba si ich chranit!! :!:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Luke, dufam ze budes coskoro OK

Panzer; no JK je tazky free-styler :) od neho vystanu aj vacsie psie kusy :D
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

dakujem pani za vas zaujem, akurat som zlepil piratsky obvez a som rad ze vidim! zalepene oko som mal 1x v zivote a to narazanie do veci a minanie toho co som chcel chytit nebola velka sranda, takze od vcera som striktny uzivatel okuliarov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."