CZ 83

R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

ostrieľaná hlaveň sa dá vymeniť a ak ju urobí niekto kto tomu rozumie (po vzore svazarmovských vz.50) tak máš veľmi presnú búchačku.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ked som mal ako prvu zbran Cz 83 v sedme,bola nova.Osobne som snej pustil do 8000ran,bez znamok vyrazneho opotrebenia,jedine ze hlaven drazky mierne upadali.Strielana nové SB,ake boli dostupne :wink: ale pocul som o kuskoch co mali aj cez 20tis ran,ale ako pise kolega hlaven sa da pekne vymenit ide dalej. :lol:
R
častý prispievateľ

myslím že sa odrážať budú viac oko nové Pb plášťované čistým tombokom, tie staré sa robili na úšporu farebných kovov.

Obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 16:29, upravené celkom 2 krát.
BALISTIK
moderátor

Budes mat menej vyrazne drazky,ale do 20tis ti pojde presne stale,mozno ak potom,ak mienis strielat prebijane olovo a pod.nemas co zodrat.Ohladom ustovky pri zodratej hlavni skusenost nemam,neskusal som to :roll: este :lol: Neviem na aky ucel chces danu zbran a kde chces buchnut tolke tisice :?: chces strielat aktivne IPSC :?:
R
častý prispievateľ

na ipsc je podmienkou minimálny kal. 9mmL či ? vz. 83 je skôr na terčovku, ak dá do týždňa 2 tréningy po 100ks, tak je na 20k za dva roky... pri takom množstve sa už oplatí prebíjať, ani nejde o šetrenie hlavne, tá sa pri starých sellieroch vs. nové vráti rýchlo, ale myslím že prebitím dokáže spraviť presnejšie strelivo (za menej peňazí) ako sú tie bohvie ako skladované staré seliery.

71jany71: prejaví sa to kolísaním rýchlostí a zníženou presnosťou, do svezarmovských špeciálov robených z vz. 50 sa inštalovala hlaveň s vývrtom 7,62 práve kôli tomu že projektil v užšom vývrte lepšie tesnil aj pri silne ostrielanej hlavni.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 16:28, upravené celkom 2 krát.
BALISTIK
moderátor

Pasuju tam mieridla s CZ 75,mucha stoji cca 20eur.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Chalani pri "terčovom" spúšťaní neostáva natiahnutý kohút, hoci naboj prebije, pri "akčnom" spúšťaní všetko OK. Kde je problem a ako ho poriešiť??
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Pokiaľ rozdiel je, že pri terčovom spúšťaní držíš spúšť stlačenú kým sa záver vráti dopredu, a pri akčnom spúšťaní ju iba stlačíš a hneď pustíš, tak sa skús pozrieť či nemáš zodratý/zaseknutý prerušovač (súčiastka č. 19).

Keď záver stlačí prerušovač, tak sa preruší spojenie medzi spúšťou a záchytom kohútika, záchyt sa vráti do pôvodnej polohy kým je záver vzadu, preto ostane kohút natiahnutý keď sa záver vráti dopredu.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

ked spust stlacim rychlo dozadu a držim stlačenu tak kohut ostane natiahnuty. ak pomaly spustam - padne rana a ja "pustim" spust tak kohut neostane natiahnuty. dík za tip rozoberiem ju a pozriem na prerušovač.
friendly_mirzakhani

Príspevok od používateľa friendly_mirzakhani »

vpadla mi zapadka poistky a potom aj pruzina zapadky. teraz mam zbran bez poistky. nejak mi to nevadi,ale chcel by som to dat tak ako to ma byt. vedel by mi niekto povedat ako rozmontavat poistku?resp ako to opravit? dakujem.
dano
prispievateľ
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dano »

Tu http://www.strelectvi.cz/forum/cz-82-83-t516-200.html sa dá nájsť kompletná rozborka CZ 82/83, fotky aj popis. Myslím, že sa to dá dobre využiť pri oprave.
jafo
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa jafo »

Mne sa to stalo na 82. Tak ako pise dano na tom linku najdes asi vsetko co sa tyka 82/83. Aj ja som ju chcel hned opravit ,ale uz asi rok mam kver bez poistky :oops:
friendly_mirzakhani

Príspevok od používateľa friendly_mirzakhani »

vdaka. skusal som vyrazit ten cap, co drzi tu poistku,ale drzi tak festovo. asi pockam na zbrojara, ten sa hadam do toho bude vyznat.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"