Beriem ale to, ze nic v nasom svetet nie je ciernobiele.
Obrana proti psovi na verejnosti
Samozrejme, ale tu sa snad bavime viac o zakonoch a menej o citoch... ci? Ked nas niekto hypoteticky prepadne zozadu v kukle, ze nam chce zobrat len penazenku a bude nas drzat. Strelis a zrazu modrooke dievca s blond vlasmi vo veku 17.... Myslel som, ze nastavujeme opacnu yvar Novemu casu 
Reagoval som len na to, čo som aj uviedol v citácii - "najhorsie co by sa mohlo stat je to, ze si to odnesie 'len' hafan".
A síce že po akcii "dokúsaný/vypnutý narušiteľ" si viem predstaviť oveľa horšie následky než len trvalo uspatý hafan.
A síce že po akcii "dokúsaný/vypnutý narušiteľ" si viem predstaviť oveľa horšie následky než len trvalo uspatý hafan.
Podľa môjho názoru by majiteľ nemal žiadne "opletačky" so zákonom. Ak sa chceme riadiť zákonmi netreba sa zamýšľať
Ak by mal ceduľku Pozor zlý pes, oplotený pozemok, tým pádom spravil majiteľ všetko čo od neho možno požadovať aby pozemok zabezpečil a ak niekto prelezie plot porušuje zákon, vyvolá útok na záujem chránený TZ a tým pádom musí niesť riziko vyvolané a spôsobné týmto útokom.
A k téme. Podľa mňa to žiaden právny predpis nevyžaduje ale v prípade že ti niekto prelezie plot a tvoj pes ho usmrtí je dobré to tam mať.
A k téme. Podľa mňa to žiaden právny predpis nevyžaduje ale v prípade že ti niekto prelezie plot a tvoj pes ho usmrtí je dobré to tam mať.
Takže to radšej ovešiam tabuľkami
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
Ceduľu by som dal len z čelnej strany... každý, kto chce prísť iným ako hlavným vchodom nebude zdvorilá návšteva. Otázka, či dať vôbec nejakú tabuľku, keď mám psa - áno. Možno raz budem na zemi chrčať a pomoc sa ku mne nedostane, lebo pinďo vezme medika zo zálohy, obdobne pri hasičoch a policajtoch.
Na pozemok sa nám už druhý týždeň dobýjajú psy a od nás prenikajú k susedovi, ktorého suka sa hára (pes, nie žena). Jeden z nich, ten najmenší, ktorý ešte dokáže vyskočiť na labradora je najagresívnejší, spravil si u nás teritórium, hoc nemá súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Dnes na neho nachystám slzák aktivovaný na diaľku, spúšťaný selenoidom. Ak nebude stačiť, vyrobím dočasný elektrický ohradník (nesmrtiaci).
Na pozemok sa nám už druhý týždeň dobýjajú psy a od nás prenikajú k susedovi, ktorého suka sa hára (pes, nie žena). Jeden z nich, ten najmenší, ktorý ešte dokáže vyskočiť na labradora je najagresívnejší, spravil si u nás teritórium, hoc nemá súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Dnes na neho nachystám slzák aktivovaný na diaľku, spúšťaný selenoidom. Ak nebude stačiť, vyrobím dočasný elektrický ohradník (nesmrtiaci).
Môžeš toto nejako rozviesť, prosím?skuki napísal:a ak niekto prelezie plot porušuje zákon, vyvolá útok na záujem chránený TZ
Yarco, to je pekna perla. Samozrejme ze prelezenim plotu aa nekona ziaden utok na zaujem chraneny TZ. Ale je mozne a casto pravdepodobne, ze ten utok bude bude nasledovať.
Mesi napísal:Samozrejme ze prelezenim plotu aa nekona ziaden utok na zaujem chraneny TZ.
Chyba. Ak plot ohraničuje pozemok, na ktorom je obydlie, tak prelezením plota a preskočením na pozemok došlo k porušeniu domovej slobody. A domová sloboda je jedným zo záujmov chránených zákonom, keďže trestný zákon obsahuje trestný čin porušovania domovej slobody.
Trestný zákon napísal:§ 194
Porušovanie domovej slobody
(1) Kto neoprávnene vnikne do obydlia iného alebo tam neoprávnene zotrvá, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
Trest pre psa (trvaly spanok) je nepravdepodobny, ani psov co kusali ludi na verejnosti (usli z dvora) nik netrestal.
Tabulka zleho psa je dobra aj ked ziadneho nemas. Ved kto to pojde overovat?
Tabulka zleho psa je dobra aj ked ziadneho nemas. Ved kto to pojde overovat?
Lepšia je tabuľka: "Pozor, dobrý pes! Ale majiteľka je besná!!!" 
A čo presne rozviesť? Myslím že Panzer to vysvetlil.yarco napísal:Môžeš toto nejako rozviesť, prosím?skuki napísal:a ak niekto prelezie plot porušuje zákon, vyvolá útok na záujem chránený TZ
Mesi: Rovnako, panzer ma predbehol, takže nabudúce pozrieť zákon alebo komentár než budeš označovať niekoho prípsevky za perly
skuki: panzer hovoril o pripade, kedy pozemok je sucastou obydlia, kdezto ty hovoris o oplotenom pozemku. Na pozemok paragraf spominany Panzerom nemozes pouzit takisto ako ani §26 (opravnene pouzitie zbrane) trestneho zakona (300/2005).
Tolko asi k tomu. A prepac, ze som bol ustipacny, to som si mohol odpustit.
Tolko asi k tomu. A prepac, ze som bol ustipacny, to som si mohol odpustit.
Jednoducho rozviesť, čo si tým myslel, lebo mi to nebolo jasné.skuki napísal:A čo presne rozviesť? Myslím že Panzer to vysvetlil.
- predtým bola reč o §26, ale ten pokiaľ viem nehovorí o "útoku na záujem chránený zákonom", ktorý si spomínal;
- a ak si smeroval skôr k §25, tak tam zase neviem, či samotné prekonanie oplotenia je tým "správnym" útokom na záujem, ktorý v pohode vyriešiš v rámci NO a nehrozia ti spomínané "poťahovačky". Útek fešáka s tvojou plnou peňaženkou tiež môže byť prebiehajúcim "útokom na záujem", pričom tvoje možnosti v rámci NO sú v reále značne obmedzené;
- pozemok vs. obydlie už spomenul Mesi.
Tu si mohol dať aj troch tých smajlíkov, aby to náhodou niekto nezobral vážneskuki napísal:Ak sa chceme riadiť zákonmi netreba sa zamýšľať
To by už Panzer a kol. boli na dlažbe či makali niekde na píle alebo v Tescu