Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Jean »

Nemam chut to tu zbytocne zivit nakolko taketo debaty su nekonecne...
Mam len jednu poslednu otazku ku vsetkym co sa pustili do toho co som napisal (Ravenn, Cubitko ... a pod) vlastnili ste niekedy zbran od GP ? Je jasne z toho co ste napisali ze nie ale napriek tomu mate dojem ze ztoho co rozpraval sused alebo co som niekde videl sa da urobit 100% zaver o kvalite ci spolahlivosti ? K100 potrebuje silnejsie strelivo nakolko rotacia jej odoberie viac energie ako iny sposob uzamknutia. Ak si ludia ktory maju kacenu nevedia zadovazit strelivo odpovedajucej laboracie je to ich chyba nakolko nevedia co maju doma...

PS asi som si naivne myslel ze dokazem zmiernit trocha nespravodlivosti ...
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Rasto »

Jean klud neber to ako osobny boj ;-)
V Tekove mi dal Balistik potazkat X calibur a drzanie to malo podobne ako moje TSko i spust bola vyborna az som nechcel verit, ze to nebolo SA.
TeErTe
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa TeErTe »

2 Jean: Ja som si utvoril názor na GP z vlastných skúseností a preto by som si zrejme už produkt od GP po negatívnych skúsenostiach nekúpil (pokiaľ ale Kačena funguje ako má, je to fajn zbraň, presná aj ergonomická). Niekde predsa vzniklo staré známe, že do tej istej mláky 2x nestúpiš. Musel by som byť opätovne presvedčený o kvalite daného produktu - pričom dostupnosť dielov a ústretovosť firmy je obrovské +. Áno, ako všetko je to o kvalite a o cene. Ak by štát dokázal podporiť aj takúto firmu a jej produkciu, verím, že by sa to pozitívne odrazilo na kvalite pri možno nezmenenej cene. No je to tak, že každý Slovenský podnikateľ sa trápi pričom dotácie, úľavy a zvýhodnenia idú "dočasným" Slovákom typu SlovaKIA
To už idem mimo tému, tak stačí.
eloquent_leavitt

Príspevok od používateľa eloquent_leavitt »

Já mám GP 3 měsíce je to série "K" to znamená letošní, a chutná ji opravdu všechno "jen limity jsem nezkoušel" žádná zádržka či jiná závada. Na LOSu štekala jak divokej pes. Takže za mne s touto zbraní a spolehlivostí není problém.
RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 11 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Keď osobná skúsenosť, tak dám svoju. Vlastním K 100 od r. 2007. Na pár zádržok, vinou prebíjaného streliva som s ňou nemal žiaden problém. Všetky súčiastky sú na nej ešte pôvodné. Presnosť je vynikajúca. Jediné nad čím poslednou dobou premýšľam je výmena rámu, za rám s výmenným chrbtom. Nič viac. Okrem toho som si pred 2 rokmi kúpil K22 a aj tá ide bez problémov, hlavne po bezplatnej výmene zásobníkov za nový vylepšený typ. Takže takýto je môj názor na zbrane GP.
eager_varahamihira

Príspevok od používateľa eager_varahamihira »

Mám K22. Zbraň je po výmene zásobníkov priamo v GP, prístup zo strany GP bol super.
Naposledy strielaná teraz v sobotu vystrielaných cca 400 rán.
Použité strelivo 100 ks od dvoch výrobcov, kt. mená/značky si už ani nechcem pamätať - najčastejšia chyba -výtrel až na druhý krát a záver po vystrelení posledného náboja nezostal vzadu.
A potom 300 ks Blazer, ktoré som predtým používal aj v Margo - bez jedinej závady, strielané dvoma strelcami (z toho jeden strielal druhý krát v živote) - učenie sa strieľať, mierenka, dvojstrely + streľba s výmenou zásobníkov, no proste také malé testovanie zbrane po výmene zásobníkov lebo pred výmenou zásobníkov to bolo zlé (zasekávanie, vyhadzovanie nábojov pri obtiahnutí ....).
Záver: Všetko funguje tak ako má, až na to, že priateľke sa streľba s K22 tak zapáčila, že chce aj naďalej so mnou chodiť na strelnicu.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa pif paf »

sumito: Toto si mal napísať do témy K22.
Presunúť.
eager_varahamihira

Príspevok od používateľa eager_varahamihira »

pif paf mas pravdu, že to viac patrí do témy K22 ale nedalo mi nenapísať to sem pretože sa jednalo o výrobok GP a tým som len chcel povedať, (aj keď to nie je presne K100) to ÁNO, STOJÍ ZA TO SI KÚPIŤ ZBRAŇ OD GP.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

sumito napísal:pif paf mas pravdu, že to viac patrí do témy K22 ale nedalo mi nenapísať to sem pretože sa jednalo o výrobok GP a tým som len chcel povedať, (aj keď to nie je presne K100) to ÁNO, STOJÍ ZA TO SI KÚPIŤ ZBRAŇ OD GP.
Hovoríš mi z duše a máš dobrý vkus :wink:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ved práve...
Rohypnol
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Rohypnol »

elado napísal:logicky, kto je spokojný, tak tomu stojí a kto nespokojný, tomu nestojí, heheh a to platí nielen u pistolí:-)
Ono, máš aj nemáš pravdu.
K 100 je stroj, ako každý iný a má svoje špecifiká. Nezoslal ju Jaro Mojžíš na hore Sinaj, ale Jaro Kuracina a robia ju tiež ľudia z mäsa a kostí.
Preto niekomu šlape, ako hodinky, hoci robí čo môže, aby nie /nemastí a nečistí/ a niekto sa musí o ňu starať viac, prípadne rešpektovať jej špecifiká, ako napr. nutnosť predsa len silnejších navážok prachu /prebíjači/.
A hoci tá druhá skupina, ktorej nestojí, je, podľa mňa menšia a menšia, vždy bude dobré, keď si budú môcť prečítať, čoho sa vyvarovať a na čo si dať majzla. Potom sa stane,že už budú, len štatisticky nevyhnutne existujúcou skupinou, ktorá jestvuje pri každej značke zbrane. Skupina čo hľadala niečo inšie a zatiaľ nenašli, hoci mnoho krát ani nevedie, čo chcú. / Tá podskupina, tý čo nevedia, čo chcú, ale chcú to hneď, tý sú moji najväčší " obľúbenci ". Aj služobnú zbraň, ktorá je aj závodný špeciál, aj minimálne vôle, ale čistiť tak raz za rok, kydať najnekvalitnejšie strelivo, ale jednou dierou, aspoň na 50 metrov Samozrejme za najnižšiu možnú cenu a servis zadára./
Takže stojí mi za to, ale aby stála, treba sa občas aspoň trochu o ňu postarať. Stojí za tú minimálnu starostlivosť.Vráti to mnohonásobne.
dano
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa dano »

Otázka či mi za to stojí ? No mne áno. Pred pár rokmi som si kupoval pištoľ a rozhodoval som sa na základe „ keď je to Slovenský výrobok tak to bude pre mňa ono“. Od tej doby už mám od firmy GP druhú a uvažujem o ďalšej , ale ( obávam sa však reakcie mojej lepšej polovičky, keď sa dozvie, že chcem kúpiť ďalšiu pištoľ). Dnes som bol v podnikovej predajni GP, lebo som potreboval súčiastky na premenu rukoväte MK6 na MK7 a všetko bez problémov a na počkanie. ( týmto ďakujem p. Lihanovi za ochotu a profesionálny prístup) Moja pištoľ GP6 „ šlapala“ aj pred tým ako mala, ale je tu čas „ vianoc a darčekov“ a tak moje prianie bolo ešte niečo lepšie. Pri tom som nepotreboval žiadne objednávania a viacmesačné čakania na súčiastky zo zahraničia, zašiel som do predajne a domov som šiel spokojný a s potrebnými súčiastkami. Stretol som v predajni aj náhodou „ samotného šéfa“ ktorý ma prekvapil svojím „ prirodzeným prístupom“ a v mojich očiach je to po tomto stretnutí „správny priamy chlap“.
duri013
občasný prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa duri013 »

Tiež som relatívne nedávno chcel zbraň od Grand Power, tak som si prešiel pár strelníc v okolí. Bola to príjemná streľba, či už z K100, P1 alebo P11. Páčili sa mi a aj mi sedeli v ruke. Ale mali takú drobnú chybu...chcel som pištoľ na nosenie...ale 4 z 5 zbraní z GP čo som skúšal sa pomerne pravidelne zasekávalo...čo mi na nosenie neprišlo zrovna vhodné... Takže vo výsledku som sa radšej naučil strieľať z Géčka, ako sa obávať či sa mi GP nesekne zrovna keď ho budem najviac potrebovať.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Mesi »

To 'zasekavanie' by si mohol nejako popisat? Co tym myslis? Ja nosim K100 a zatial sa mi nic nezaseklo. Na strelnici pritom trenujem najcastejsie tasenie a naslednu strelbu 2-3 naboje a ani tu sa mi nic nezasekava.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Szia borci, prispejem troškou " do mlýna".

Mám pár rokov dajaké kačeny. K100 Cséria , D a aj A séria. TČ len: MK6 z krabice, MK7, K100 a len tri hlavne: 93, 108 a 124 mm custom športovú na zakázku. MK6 rám a 108 mm hlaveň je HLAVNÁ a má od roku 2008 cca 20K na 95% ARES prebíjance väčšinou 147 a tento rok 135ky. Stav po premeraní v lete v GP bez balistických zmien. 124mm lauf cca 2000ks. / viac na ukazovanie: aký mám aj ja dlhý lauf /

Zádržky vinou zbrane neviem posúdiť, ale strelivo = cca 20 krát ??? A to som tento rok prepláchol cca 3700 ks. ALE odkedy mám pebíjané 135ky od AG - nema problema.
Svine sú pre mňa MFS, ZVS, SB Police+Training a dajaké továrenské limity.

P1 na "ráme!" K100, MK6, MK7 = 0 zádržiek / cca 300-400 fčeličiek za DVA roky / len fabrické strelivo !!! Je to osobná zbraň takmer denne nosená a tréning začínam s ňou. 1 - max 2 zásobníky a fabrické strelivo. 140 - 150 gr. SB subsonic, ZVS pre GP140, GECO 125gr, ARES150. Zamierenie 2-3 rany, kladivo dole, púzdro, tasenie, obtiahnutie 2-3 rany ...etc, etc.

Ako som gdesi písal: zlyháče zbrane idú 90% ide na vrub prebíjaného streliva / faktory sú: 1. hilzňa, strela, zahrdlenie, AOL " výťažná sila strely" prach, zápalka a a 10% STRELCA, toho zmrda paškvila medzi nebom a zemou :mrgreen: a tzv strieborné guny mali vždy problémy spôsobené tzv " nánosovou/poťahovou vrstvou, pokiaľ sa nedoladili :mrgreen: I keď sa mi zdá že Balistikova bývalá a myslím, že aj Tiborova C. šlapali/ šlapú f pohode.

Pokiaľ to máte na strieľanie alebo osobnú ochranu, tak sa nešpekuluje, nešetrí !!! ...ale zžijem sa so zbraňou a vyberiem si " solídne" strelivo. Na značke nezáleží preto6e pokiaľ viem na aký účel je zbraň určená, tak sa tomu prispôsobim ja a tiež i výber streliva. Ja preferujem ťažšie strely 140/7 , 150 a faktor do cca 140.

Pre podpichovačov: :lol: :lol: :lol: volali ma " ŠAMAN DLHÁ STRUNKA " ale teraz sú v mojich mašinkách len origo súčiastky , ba dokonca strunky :oops: :oops: :oops:

RADA: najvhodnejšie strelivo a zbraň na osobnú ochranu je: to s ktorým trafím, neseká a nesera mňa a kolegov na fóre, checheche.

LETS GO BÚCHAČI choďte a hľadajte " TÚ PRAVÚ ELEANOR " / N.Kejdž / xixi
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"