Účinnosť pištolových kalibrov proti zvieratám
no vidis...a mne bolo povedane ze: Ked si bol decko tak ti do lesa stacil nozik 
Poznal som osobne dvoch ludi, ktorych napadol v lese medved. Do ktorej rakety si mam nastupit?quest1 napísal: Medveď, diviak či nebodaj vlk a čokoľvek iné u nás divo žijúce, to už je oblasť scifi a nie sebaobrany.
-
inspiring_liskov
Si este nestretol galantneho jelenaquest1 napísal: je... ehm... asi ako nosiť po lese pás cudnosti.
ja som uz galantneho jelena stretol. pocas ruje bol na mojom pozemku, siel som vykonat v noci za tmy malu potrebu a dokym nezarycal nevedel som, ze je par metrov odomna. skoro som vykonal aj velku potrebu. jedinu "zbran" co som mal v ruke som skoro zahodil do krikov.
jelen bol natolko galantny, ze ma nechal odist. asi som nebol jeho typ.
jelen bol natolko galantny, ze ma nechal odist. asi som nebol jeho typ.
Nemôžeš brať vážne ľudí, pre ktorých je výstup na Železnú studničku tvrdým bojom v lone prírody. Ak to nie je na fasbuku, v správach alebo zvodke, tak sa to proste nestalo.Ubik napísal:Poznal som osobne dvoch ludi, ktorych napadol v lese medved. Do ktorej rakety si mam nastupit?quest1 napísal: Medveď, diviak či nebodaj vlk a čokoľvek iné u nás divo žijúce, to už je oblasť scifi a nie sebaobrany.
Ľudia, ktorí sa denne pohybujú v rizikových lokalitách vedia svoje a podľa toho sú aj väčšinou vybavený.
Vidis a to jeden z napadnutych bol aj v telke 
SperkyB: asi tu jednoznačne neuzavrieme , kto má viacej pravdy. Každý sa opiera o svoje skúsenosti, presvedčenie, prípadne forenzné poznatky v tvojom prípade.
Už som to písal dávnejšie- bolí každý náboj. Bude závisieť od x individuálnych faktorov ako dopadne to, ktoré použité strelivo v živom organizme.
My sme sa v robote strašne nasmiali, keď jeden kolega terminátor riešil použitie zbrane proti dvom agresívnym psom na sídlisku práve s nábojom luger a jeho skóre bolo: prestrelené služobné auto(durch), prestrelená guma na druhom policajnom aute, konečne jeden usmrtený bobino(presne trafil jeho kolega). Druhý pes z dôvodu kanonády ušiel a možno beží ako Forrest Gump podnes .
To všetko na sídlisku cez obed. A teraz si vyber v čom bol ten luger lepší a kde bol naopak prisilný?
Už som to písal dávnejšie- bolí každý náboj. Bude závisieť od x individuálnych faktorov ako dopadne to, ktoré použité strelivo v živom organizme.
My sme sa v robote strašne nasmiali, keď jeden kolega terminátor riešil použitie zbrane proti dvom agresívnym psom na sídlisku práve s nábojom luger a jeho skóre bolo: prestrelené služobné auto(durch), prestrelená guma na druhom policajnom aute, konečne jeden usmrtený bobino(presne trafil jeho kolega). Druhý pes z dôvodu kanonády ušiel a možno beží ako Forrest Gump podnes .
To všetko na sídlisku cez obed. A teraz si vyber v čom bol ten luger lepší a kde bol naopak prisilný?
Ale keby mal kolega 9Browning, auto by durch neprestrelil.

-
inspiring_wiles
Je jedno s akym kalibrom netrafis ... 
zachránila ho hromada klád... Ktovie akú "kládu" urobil počas incidentu jeho excelencia? 
Tak to posmyknutie tiez nebolo na suchom 
Nemôžeš brať vážne ľudí, pre ktorých je výstup na Železnú studničku tvrdým bojom v lone prírody.
K teme: myslim si ze pri vybere kalibru do prirody ma kazdy z nas tendenciu trosku zvelicovat. Je to asi dane tym, ze dovodom preco sa rozhodneme si do batozku pribalit aj zbran je strach - a strach ma velke oci. A tak vsetci googlime ake este existuju raze ktore su vykonnejsie od tych co sa nam valaju v trezore. Keby existovalo 11Auto tak o nom snivaju vsetci co maju doma "len" 10A.
Moj osobny nazor je ze do slovenskeho lesa staci aj 9L - netvrdim ze je to vypinac pre kazdeho diviaka/medveda/hnedoslovaka ale ako naplast na strach je tento kaliber postacujuci.
Co sa tyka obrany pri napadnuti lesnou zverou, ako clovek by som sa skor spoliehal na to koli comu sa nas vacsina zvierat boji: rozum. V kombinacii s predvidavostou a zdravou davkou pokory pred tymi ktori v lese ziju by to malo postacovat na bezpecny navrat domov.
Rozhodne 2x slug v lupare by bolo ze dostatocne