Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja uz jednu dlhu mam, len ta kratka sa mi lubi tak asi prikupim :)
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 21 years

Príspevok od používateľa skemro »

ktora karabina sa ti viac pozdava?
Ja som tiez premyslal a mozno by som vzal obe :wink:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 7 months

Príspevok od používateľa gewehr »

kedze idem brat jeden kusok, skemro vies mi prosim ta v rychlosti napisat na co si dat specialne pozor? rocnik to bude predpokladam vojnovy
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

prave vcera som cital v starsej SR clanok venovany typom mosiniek. zaujimava informacia je ze najkvalitnejsie boli finske a z ruskych maju najmensie povolene vyrobne tolerancie odstrelovacie typy so zalomen pakou.
gewehr
expert

origo odstrelovacia verzia okrem toho ze je na trhu (nielen nasom ale celkovo) uplne nedostupna, ak sa aj nejaka objavi zo sukromnej zbierky, stoji radovo viac ako bezny kus. Vsetko "odstrelovacie" co sa u nas objavi su dodatocne prerabane kusy v lepsiom pripade s origo optikou. Drtiva vecsina je ale s replikami montazi aj optik.
skemro
častý prispievateľ

Ja som pozeral takto: 1,Najmensie vole uzaveru = treba trocha viac mlatit do kluky.
2,Najkrajsi vyvrt
3,Pozri z predu na musku,ci je zasek v muske a drziaku zarovno
4,Skontroluj pruzinku co drzi nabojovu schranku = musi ist odistit co najvecsou silou
5, skontroluj krk pazby obcas byva nalomeny

Kde budes brat a ktory model?
gewehr
expert

Budem brat dlhu s dodatocne montovanymi replikami montaze a optiky. Viac neviem, maju vraj byt vo vybornom stave. Kde uz vies :wink:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

+ nezaškodí skontrolovať a premerať ústie hlavne
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Otazka: osadili ste niekto mosinku s POSP? Resp. mozete mi niekto prosim zmerat priemer puzdra zaveru? Dik
Uvazujem nad takou vecou ale neviem: ci bude optika vyosena voci hlavni.
Diki
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

31mm +/- nejaké stotiny
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa vanto »

Tak so si zaobstaral jednu m44 z deasu. A musim povedat, ze som milo prekvapeny stavom zbrane. Je uplne ako nova, dokonca hlaven vyzera byt nestrielana (dokonca si nie som isty ci nie je chromovana, velmi sa podoba vyvrt na 58 ckovy aj ustie, urcite to nie je hlaven rovnakej kvality ako ma 17891/30 ktoru mam doma, zavit je uplne ineho prevedenia) . Je to nejaky vojensky repas, ak niekto che tuto zbran doporucujem brat z deasu.
gewehr
expert

jedna z tych "ooptikovanych" pribudla... kedze tu viaceri spominali ze ich chcu brat len par slov k ich stavu.

1. odporucam skontrolovat dobre stav hlavne, idelane zobrat to kalibrom na 7,62x54R, stav ustia na vsetkych dost koresponduje so stavom vyvrtu, stavy boli od dost opotrebenych niekde na hrane az po velmi dobre
2. moja ma problem s vyhadzovanim, pretoze expert co zabrusoval skrutky po montazi to zobral cez vyhadzovac, nastastie oprava je vcelku trivialna
3. zbran hned po kupe vycistit, nema to tvrdochrom a od tlakoviek to nikto nevycistil (to je celkovo nesvar skoro vsetkych zbrani z obchodov), druha vec je, ze bola plna ocelovych pilin po nahadzovani montaze, to tiez nikto necistil
4. Chod spuste je dost drsny s vacsim odporom, spust je nevychodena, s ohladom na stav vyvrtu si dovolujem povedat, ze z nej moc strielane nebolo
5. Montaz uchytena pekne, s citom pre final, na to aku masiarinu som na inych mosinkach videl dobra praca

Ked to mam celkovo zhodnotit, zbran po komletnom vycisteni je na rocnik vo velmi dorom stave, az na vychadzovac (chyba kusu). Podla predajcu ktory bol skusat ako to striela najhorsia z varky urobila sustrel na 100m cez dvojeurovu mincu. Ja to dam nastrelit, doladit spust a vyhadzovac a dam report. V kazdom pripade ak niekto chcel niekedy Mosin s optikou, tato varka ktora prisla vcul na SVK je na to vhodna.

Par svesticek ze sve zahradky pre porovnanie s SVT40...
Obrázok
skemro
častý prispievateľ

to suhlasi aj z mojou.
No pocas odmastnovania z liehom som zistil ze niektore casti co byvaju v pazbe su naciernene len fixkou.
Snad ju pred tym ako odplavam nastrelim.
Moja ako tak vyhadzuje, ale funkcia sa ukaze az v zapale strelby :wink:
Nebiros
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa Nebiros »

To Gewehr:
Odkiaľ a za koľko? ak to nie je tajné.
Tula alebo Iževsk? Rok výroby?
Kľudne aj do PM.
gewehr
expert

Izevsk rocnik 43, boli tam aj 42 ale mali vyrazne horsi stav hlavni, odkial je uz relativne irelevantne, uz su tam vypredane
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"