Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R
-
inspiring_austin
origo odstrelovacia verzia okrem toho ze je na trhu (nielen nasom ale celkovo) uplne nedostupna, ak sa aj nejaka objavi zo sukromnej zbierky, stoji radovo viac ako bezny kus. Vsetko "odstrelovacie" co sa u nas objavi su dodatocne prerabane kusy v lepsiom pripade s origo optikou. Drtiva vecsina je ale s replikami montazi aj optik.
Ja som pozeral takto: 1,Najmensie vole uzaveru = treba trocha viac mlatit do kluky.
2,Najkrajsi vyvrt
3,Pozri z predu na musku,ci je zasek v muske a drziaku zarovno
4,Skontroluj pruzinku co drzi nabojovu schranku = musi ist odistit co najvecsou silou
5, skontroluj krk pazby obcas byva nalomeny
Kde budes brat a ktory model?
2,Najkrajsi vyvrt
3,Pozri z predu na musku,ci je zasek v muske a drziaku zarovno
4,Skontroluj pruzinku co drzi nabojovu schranku = musi ist odistit co najvecsou silou
5, skontroluj krk pazby obcas byva nalomeny
Kde budes brat a ktory model?
-
inspiring_austin
Tak so si zaobstaral jednu m44 z deasu. A musim povedat, ze som milo prekvapeny stavom zbrane. Je uplne ako nova, dokonca hlaven vyzera byt nestrielana (dokonca si nie som isty ci nie je chromovana, velmi sa podoba vyvrt na 58 ckovy aj ustie, urcite to nie je hlaven rovnakej kvality ako ma 17891/30 ktoru mam doma, zavit je uplne ineho prevedenia) . Je to nejaky vojensky repas, ak niekto che tuto zbran doporucujem brat z deasu.
jedna z tych "ooptikovanych" pribudla... kedze tu viaceri spominali ze ich chcu brat len par slov k ich stavu.
1. odporucam skontrolovat dobre stav hlavne, idelane zobrat to kalibrom na 7,62x54R, stav ustia na vsetkych dost koresponduje so stavom vyvrtu, stavy boli od dost opotrebenych niekde na hrane az po velmi dobre
2. moja ma problem s vyhadzovanim, pretoze expert co zabrusoval skrutky po montazi to zobral cez vyhadzovac, nastastie oprava je vcelku trivialna
3. zbran hned po kupe vycistit, nema to tvrdochrom a od tlakoviek to nikto nevycistil (to je celkovo nesvar skoro vsetkych zbrani z obchodov), druha vec je, ze bola plna ocelovych pilin po nahadzovani montaze, to tiez nikto necistil
4. Chod spuste je dost drsny s vacsim odporom, spust je nevychodena, s ohladom na stav vyvrtu si dovolujem povedat, ze z nej moc strielane nebolo
5. Montaz uchytena pekne, s citom pre final, na to aku masiarinu som na inych mosinkach videl dobra praca
Ked to mam celkovo zhodnotit, zbran po komletnom vycisteni je na rocnik vo velmi dorom stave, az na vychadzovac (chyba kusu). Podla predajcu ktory bol skusat ako to striela najhorsia z varky urobila sustrel na 100m cez dvojeurovu mincu. Ja to dam nastrelit, doladit spust a vyhadzovac a dam report. V kazdom pripade ak niekto chcel niekedy Mosin s optikou, tato varka ktora prisla vcul na SVK je na to vhodna.
Par svesticek ze sve zahradky pre porovnanie s SVT40...

1. odporucam skontrolovat dobre stav hlavne, idelane zobrat to kalibrom na 7,62x54R, stav ustia na vsetkych dost koresponduje so stavom vyvrtu, stavy boli od dost opotrebenych niekde na hrane az po velmi dobre
2. moja ma problem s vyhadzovanim, pretoze expert co zabrusoval skrutky po montazi to zobral cez vyhadzovac, nastastie oprava je vcelku trivialna
3. zbran hned po kupe vycistit, nema to tvrdochrom a od tlakoviek to nikto nevycistil (to je celkovo nesvar skoro vsetkych zbrani z obchodov), druha vec je, ze bola plna ocelovych pilin po nahadzovani montaze, to tiez nikto necistil
4. Chod spuste je dost drsny s vacsim odporom, spust je nevychodena, s ohladom na stav vyvrtu si dovolujem povedat, ze z nej moc strielane nebolo
5. Montaz uchytena pekne, s citom pre final, na to aku masiarinu som na inych mosinkach videl dobra praca
Ked to mam celkovo zhodnotit, zbran po komletnom vycisteni je na rocnik vo velmi dorom stave, az na vychadzovac (chyba kusu). Podla predajcu ktory bol skusat ako to striela najhorsia z varky urobila sustrel na 100m cez dvojeurovu mincu. Ja to dam nastrelit, doladit spust a vyhadzovac a dam report. V kazdom pripade ak niekto chcel niekedy Mosin s optikou, tato varka ktora prisla vcul na SVK je na to vhodna.
Par svesticek ze sve zahradky pre porovnanie s SVT40...