Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Pasik do Mosina na 5 nabojov stoji 4,- eura... aj ked som dostal zlavu na LT a dostal za cenu troch styri, za kusocek ohnuteho plechu v cene 10 centov aj s ohybanim je to imho riadna palka.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

a keď to ešte porovnáš s cenou pásika na mauser .....
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

ak niekto potrebuje pásiky, rád odpredám - nikdy nepoužité cca 3-5 ks by som mal mať -- SS
mondo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa mondo »

Ja som použil ebay, a funguje OK ( 7.62x54 mosin nagant 5 round stripper clips)

Dačo pohľadaj: http://www.ebay.com/itm/Mosin-nagant-st ... 232a0fde0a
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

ja mam 91 pasikou, ale tych 80 z USA (amazon) sa mi moc nestimuju.
Ako by boli sirsie.
gewehr
expert

ako asi vykaslem na pasiky, povodne som ich kupoval kvoli SVT ktora sa da paskovat zhora, pretoze mosin kvoli optike treba krmit po jednom. Necham si tie 4 do sumky... rusi to cez vojnu hadzali cez vojnu za chrbat
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

a dostane sa na slova isteho foristu crematory:)))
inspiring_boyd

skemro napísal:ja mam 91 pasikou, ale tych 80 z USA (amazon) sa mi moc nestimuju.
Ako by boli sirsie.
dosť ich kvôli tomu kritizujú na českých fórach
to gewehr : ani to je neduh snipy ze nieje "kompatibilná" z pásikmi osobne som si kúpil len 4ks pásikov na strelnicu to stačí a na "krízovku" si je lepšie zabezpečiť iné hračky :D
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

kurna. Vyrez v pazbe na montaz bol dost natesno. Po 1 rane mi odstieplo drevo za montazou.
Kamos co mi hlasil sa nastastie venuje stolarine a vraj to zlepi ze to ani nespoznam.
No najprv ten odstiepeny kus dreva skratime, aby bola medzera za montazou aspon 3mm.
A presnost sme za tych 40minut noc neporiesili.Zatial nastrelene nahrubo, ale uz teraz viem ze ak by
mi tenisove lopticky preliezali plot, tak nemaju sancu :wink:
gewehr
expert

Vyzdvihol som si zbran po upravach u pana puskara Kolomana Szaba. Vcera bolo trocha casu ju vyskusat, tak pre majitelov tejto elegantnej zbrane kratky report...

Obrázok

Pozadoval som po nom opravu vyhadzovaca ktory bol uz pri kupe nefunkcny, a opravu uchytenia montaze, ktora bola z uhla tak, ze na 100m sa nedala spravit korekcia, pretoze ciel bol mimo zorneho pola :) (vysledok prace u Zeleneho sportu :/ ). Tiez upravu pazby pri montazi aby sa pri strelbe nevystiepila (drevo bolo v zadu oprete o montaz). Plus som chcel, aby skusil prelestit spustak, lebo origo vojnova spust bola samozrejme otrasna - x urovni odporu na celej snad 4cm drahe :) A vysledok posudte sami:

Uprava pazby...
Obrázok

Uprav spustaku...
Obrázok

Obrázok

Na spustaku pribudol jeden imbus s pruzinkou, pomocou ktoreho sa nastavit dlzka chodu spuste. Zadne "usi" tela pusky boli prihnute tak, aby sa zmensila vola zadnej casti zaveru z zbrani. Na konci zaveru pribudli dva navarky, ktore pri natiahnutom uderniku vymedzuju volu, aby to nastavovanie spuste vobec malo zmysel a pri kratkom chode sa udernik nezosmykol zo zachytu spuste. Plus prelestenie vsetkych casti. Samozrejme bola spravena oprava vyhadzovaca a usadenia montaze.

Vysledok je ten, ze na povodnej mosine je momentalne spust s charaktristikou porovnatelnou so samonabijacou Benelli M2 :). Chod spuste je okolo 1,5mm s tym, ze odpor je konstantny. To vsetko na vojnovej Mosinke. Kto rad striela z tejto zbrane, maj by s nou pana Szaba navstivit. Radost si ist zastrielat.
inspiring_boyd

.... na poslednu vec v reporte si zabudol cena tycht uprav :)
gewehr
expert

zial k cene sa vyjadrit neviem, bolo to v ramci isteho bartra, takze v eurach cistej sumy to neviem povedat
limo222
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

gewehr
expert

Popravde, "sila" mosinu je v jeho nazvyme to striedmosti, to je trivialnosti riesenia kazdej jednej casti. Slabost je prave v jeho "zeleze", ktore je obrabane hoodne nahrubo s obrovskymi toleranciami. To je sice dobre pre spolahlivost v extremnych podmienkach, ale nahovno na presnost. Hlaven je tenka, takze iba par ran ide kam ma, pretoze bud je hlaven studena alebo prehriata, interval "zohriata" je skutocne len par ran. Zobrat prave toto zelezo (este k tomu zo 44-ky) a zapazbit to do megatacticool plastovej pazby SO ZASOBNIKOM, je zakladne nepochopenie konceptu tej zbrane. Mozna sa to niekomu paci (podla vkusu kazdeho sudruha), ale je to blbost jak poleno.

Ten chlap to vystihol v tom clanku uplne presne :mrgreen:
buying a $200 stock for your Mosin is about as close to a perfect example of putting lipstick on a pig
stotnik
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa stotnik »

Už 20 rokov mávam v trezore len krátke zbrane, ale keď u nás dostali Mosiny, jednoducho som musel jedného prikúpť. Strieľa celkom pekne a chcel by som naň nahodiť pôvodnú stranovú montáž s PU optikou. Ebay a bazoš mám už prekutraný ale nepredáva to niekto na Slovensku ( alebo v Poľsku napr.)?Myslím stabilne, prípadne na objednávku. Myslím okrem DEASu -ten mám "trošku ďaleko". Budem vďačný za každý typ .
Naposledy upravil/-a stotnik v 06 Aug 2013, 16:12, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"