Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

kj
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa kj »

Mam K100 Dynamic MK7 kupovana v juni 2013. Cena bola okolo 450.-€ uz si nepamatam presne. Vystrelenych cca. 2000 nabojov. Strielal som Geco, MFS, ZVS, Barnaul aj ARES. Problem som mal s Aresami s oranzovou strelou pri ktorych mi nedovieral zaver. Odvtedy som prebijane nedaval a s fabrickym som nemal ani jeden problem. Aj ked 1/2 roka a 2000 nabojov nie je vela, ale prve skusenosti su dobre a vzhladom na dobry servis ktory tu je vela krat spominany tak myslim ze to bola dobra kupa mojej prvej zbrane. Takze nemam vyhrady a z mojej skusenosti mozem K100 odporucit.
RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Ja mám K100 z roku 2007. Šlape bez porúch a je stále presná. Je to moja prvá zbraň, ktorú som si ponechal. A to som mal kedysi staré ZP-roletky zapísané až dva kusy! :-) Nie je žiaden dôvod meniť...
Používateľov profilový obrázok
bronko
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 3 months

Príspevok od používateľa bronko »

Musim ist pozriet do Lubce do podnikovej predajne nech vidim vsetky tie modely a prevedenia na vlastne oci. Rovno sa aj poinformujem ake ramy sa budu pouzivat pri vyrobe, ci sa aj nadalej bude vyrabat ram mk7 alebo bude vsetko nahradene ramom mk12.

Mate mieridla s klasickym bodkovym vyznacenim alebo ste si nechali osadit svetlovodive vlakno?
daredevil
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Keď som tam minulý rok kupoval zbran mali tak taký pult s vystavenými všetkými modelmi ktoré sa dali chytiť do ruky ale ked som tam bol teraz po novom roku tk už to tam nebolo, bolo to priamo na recepcii.
zandar
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Tipol by som, ze slo o "nahodne vybrany kus s vetsimi volami" :)

Ale to je v poriadku, pre armadu a policiu nieje vhodne dodavat zbran, ktora ma problem so strelbou po 200 nabojoch bez cistenia.
Adrian
častý prispievateľ
Registered for: 13 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adrian »

Pri kupe pistole K100, ci uz v kalibri 9mm Luger, alebo .22LR sa daj objednat pistol s ciernou farbou zaveru, alebo aj "striebornou" farbou. A prave na ten "strieborny" sa chcem spytat, ci stoji za to ho kupit.

Nema to rusivy efekt pri miereni za slnecneho pocasia vonku na strelnici?
Dizajnovo to vyzera pekne, rad by som vedel , ci to nema nepriaznivy plyv pri strelbe. Cistenie asi bude tiez narocnejsie, po strelbe bude asi znecistenie viac viditelne ako na ciernom zavere.
Vdaka za odpovede.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Ten strieborný povrch je čo séria to iné prevedenie. Do zlata, do šeda, do hneda, tie posledné čo som aj ja kúpil pár mesiacov dozadu sú pekne čisté strieborné a oproti všetkým predchádzajúcim ktoré boli matné, tento je taký pololesklý a vyzerá to naozaj dobre.
Nema to rusivy efekt pri miereni za slnecneho pocasia vonku na strelnici? Záleží od citlivosti oka každého súdruha. Ale pri blbom uhle a priamom slnku je to fakt nepríjemné.
Cistenie asi bude tiez narocnejsie, ... Práveže nebude. Na stiebornom závere je pekne vidieť kde sú povýstrelové usadeniny, záver sa zbytočne nedrhne tam kde už je vyčistený, má hladší povrch ako čiernený a teda sa čistí lahšie. Tiež aj starostlivosť o povrch nie je taká náročná ako o čiernený. Jediná škoda je že sa ten najnovší strieborný povrch olupuje už po pár sto výstreloch ako na tých najšuntovejších plynovkách. Takže ja to za seba nikomu nemôžem odporúčať. Staršie prevedenia strieborných záverov sú bez výnimky bezproblémové. Ešte uvidím ako dopadne reklamácia, ale momentálne som v takom rozpoložení že nemôžem nikomu odporúčať ani kúpu samotnej K100/P11 či iného modelu od GP. A bol by som snáď aj radšej keby mi vrátili peniaze a ja sa obzriem po Glocku, P20, alebo niečom inom. Aj preto že to nebol jediný dôvod reklamácie. Viac aj s foto až neskôr, keď bude reklamácia vybavená a ja budem mať vyjadrenie od GP k ich vysvetleniu závad. A zbraň nebolo jediné čo ma v súvislosti s GP nepríjemne prekvapilo.
Aj tie K100 v avatare by som mal nahradiť niečím iným.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Skus tu predposlednu vetu prosim rozviezt.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

To je na dlhší príspevok, niekedy neskôr.
eager_greider

Príspevok od používateľa eager_greider »

Hm, tak mne je ľúto, že má užívateľ pif paf problémy s kačenou... ja mám od januára svoju Mk12, séria K, odstrieľaných síce len nejakých pár sto rán (600 - 700), ale absolútne bez problémov, či už povrchovka (nosím), alebo "performance". Bez jedinej zádržky, seknutia, neodpálenie či iného problému. Pravda, používam v drvivej väčšine továrenské strelivo, ale sem tam aj dačo prebíjané. Presnosť, správanie pri streľbe, všetko super. Tak neviem. Ale záver mám v klasickom čiernom prevedení.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Preco ti je luto?
Moja kacka je tiez na ozdravnej kure, lebo nedovretie zaveru sa zacalo vyskytovat castejsie ako ked bola nova (MFS naboje, Alsa Pro), tak neviem ci som ju zle cistil alebo co...
Ma teda este jednu sancu, ak nebude fungovat na 100% tak pojde papa. Rad podporim Slovenske ale musi fungovat :)
eager_greider

Príspevok od používateľa eager_greider »

Ľúto preto, že som taký empatický človek, že viem, ako nase*ie, keď veci nefungujú ako majú :)
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

zlomi zub: Mne tiez pri slabsom namazani resp pri silnejsom znecisteni po 200 vystreloch od cistenia nedoviera zaver. ale nie je to strelivom, robi to aj naprazdno bez streliva. Ja mam verziu STI GP5. hrana nad komorou sa pri otacii zahryzne do zaveru pod vyhadzovacim oknom. zaver je v tom mieste osuchany. Ked je zahryznute, jemnym potlacenim na hlaven v smere rotacie to povoli. Este som nemal cas to riesit, ale zrejme bude stacit prelestit miesto na zavere, kde to sucha, alebo (mozno lepsie) zaoblit a prelestit tu ostru hranu nad komorou. Alebo to necham, nech sa to vybeha same. Moja ma zatial nabehanych okolo 1800 kusov.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Je to presne to co pises. Mne sa to zrejme zacalo zahryzavat do tej hrany, zdeformovalo ju postupom casu a pri poslednej navsteve to spravilo snad 20x z 80 nabojov, tak isla na reklamacku.
Potlacenie na hlavni mi fungovalo zo zaciatku tiez, ale neskor uz ani to (a hlavne ak bola hlaven horuca).
Odmietam ale doma dobrusovat nieco na novej zbrani, to ju potom mozu predavat rovno v Ikei.
Dufam ale ze ju daju dohromady, lebo GLOCK sa mi nepaci ...
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"