Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?
páči - nepáči ... záver zamyká, neolupuje, neodštepuje, nepraská ...
-
inspiring_pare
zlomi zub: Je to miesto, ktore je dost exponovane. Mazivo tam rychlo vyhori/odpari. Ja to beriem ako drobny konstrukcny nedostatok, odstranitelny smahom ruky. Mam verziu mk6, ty mk12... Tipol by som si, ze ta hrana odtial v novsich modeloch zmizne. Nuz, Asi to nerobi pri vela kusoch, neviem.
Miro389: Predtym nez som sa rozhodol, som cital aj o zavadach zbrani Glock (a sledoval Youtube a ine fora) ... vyhrala Kacena 
(vela ludi ma problem objektivne akceptovat fakt, ze aj Glock vie zlyhat a niekedy dost nechutne a ze tiez nie kazdy zerie vsetko co sa mu da. Vsetko to su stroje a K mi pride robustnejsie, preto tak.)
Fuego: Pri zbrani na nosenie neakceptujem ziadne smahanie rukou na odstranenie zavady. Je to NO-GO, nepripada v uvahu. Zbrani musim doverovat, ze streli ked ma.
Aj ked je pravda ze pri prvom zasobniku (po vycisteni) nesekala. Napr. S&B 9g dala stovku (ktore mam na nosenie) bez zavady a zacali sekat az po mixovani s MFS, ktore cmudia jak ruska lokomotiva.
(vela ludi ma problem objektivne akceptovat fakt, ze aj Glock vie zlyhat a niekedy dost nechutne a ze tiez nie kazdy zerie vsetko co sa mu da. Vsetko to su stroje a K mi pride robustnejsie, preto tak.)
Fuego: Pri zbrani na nosenie neakceptujem ziadne smahanie rukou na odstranenie zavady. Je to NO-GO, nepripada v uvahu. Zbrani musim doverovat, ze streli ked ma.
Aj ked je pravda ze pri prvom zasobniku (po vycisteni) nesekala. Napr. S&B 9g dala stovku (ktore mam na nosenie) bez zavady a zacali sekat az po mixovani s MFS, ktore cmudia jak ruska lokomotiva.
-
inspiring_pare
V tomto mas uplnu pravdu. Nie som velky odbornik, ale ak chces naozaj spolahlivu zbran na nosenie, ziadna pistol vybrata priamo zo skatule v cene do 2500 EUR nebude uplne 100%. Chce to naozaj vyladit konkretny kus. Vyrobne tolerancie su vsade a moze sa stat, ze vychytis kus, kde je su dve sucastky v maximach alebo minimach a uz to je. Preto, aspon podla mna, novu pistol poriadne vyskusat na strelnici, vsimat si chyby, zadrzky, dokladne si incidenty pofotit. Cca 500 ran. Potom rozobrat, pozriet, kde sa usadzaju spaliny, kde vyhorelo mazivo. Pofotit, zapisat. Dokladne vycistit, vsimnut si prve znamky opotrebenia, a ci niekde neodletel vacsi kus (vada materialu) pofotit. Odmastenu zlozit a dokladne susit, manipulovat (samozrejme bacha na bezpecnost pri takomto hrani), vsimat si, kde to pri odmastenej zbrani najviac drhne.
Vsetky tieto data poriadne vyhodnotit, identifikovat problematike plochy. Tieto plochy dat vylestit resp doupravovat dobremu puskarovi. Proces sa moze aj viac krat opakovat. Ked bude spolahlivo chodit, zamerat sa vyladenie gripu a spuste priamo pre Tvoju ruku.
Ale ako pisem, nie som ziadny odbornik, takze ostatni kludne opravte.
Vsetky tieto data poriadne vyhodnotit, identifikovat problematike plochy. Tieto plochy dat vylestit resp doupravovat dobremu puskarovi. Proces sa moze aj viac krat opakovat. Ked bude spolahlivo chodit, zamerat sa vyladenie gripu a spuste priamo pre Tvoju ruku.
Ale ako pisem, nie som ziadny odbornik, takze ostatni kludne opravte.
el_fuego333: ziadna pistol vybrata priamo zo skatule v cene do 2500 EUR nebude uplne 100%
s tým nesúhlasím.
s tým nesúhlasím.
Nie si za exota. Vyzadovat aby zbran vybrata rovno z krabice fungovala okamzite bez zavad je uplne normalne.
Držme sa témy prosím, nech sa to tu nezvrhne na porovnávanie značiek či rozsiahle teórie o spoľahlivosti a ladení.
Pribudlo tu zopár zaujímavých príspevkov ohľadne GP ...
A súhlasím, že zbraň (služobného typu) z krabice by mala s fabrickým strelivom fungovať bez problémov. I keď ja osobne akceptujem určité zaváhania počas povedzme prvých 500 rán, podobne ako pri aute chápem význam zábehu.
Pribudlo tu zopár zaujímavých príspevkov ohľadne GP ...
A súhlasím, že zbraň (služobného typu) z krabice by mala s fabrickým strelivom fungovať bez problémov. I keď ja osobne akceptujem určité zaváhania počas povedzme prvých 500 rán, podobne ako pri aute chápem význam zábehu.
-
inspiring_pare
Zavada, ktoru popisujeme so zlomizubom sa neprejavuje zadrzkami hned pri prvych vystreloch. U mna sa to zacne objavovat az po cca 200 vystreloch v kratkom case, kedy je vsetko zaspinene a horuce. Da sa vyriesit drobnym uberom materialu na prislusnom mieste. Presne, je to o tom zabehu.
El fuego : A nemas ty tu novinku "K 200" ???
-
inspiring_pare
Ja mam STI GP5 - tu co bola vo vypredaji za 400E - ram mk6, seria G
-
inspiring_liskov
mne v rukach blbla nova P11 prve 3 krabicky
myslim ze to nebolo zbranou ale uchopom. Po dalsich 10 krabickach z P11 mi zacal v ruke blbnut glock , skratka som si rozhodil ruky
zavadzia mi vlastny palec a tak...
myslim ze to nebolo zbranou ale uchopom. Po dalsich 10 krabickach z P11 mi zacal v ruke blbnut glock , skratka som si rozhodil ruky
Prakticky nová P1 mk7 z krabice - doteraz po cca 900 výstreloch (hlavne 8g FMJ S&B Training) - 3 zádržky = 2x neodpálená zápalka, 1x palcom pridvihnutý záchyt záveru
Zbraň teda 100% bez problémov. Pravdou je, že nikdy nešlo cez ňu na jedenkrát viac ako 100 výstrelov, po každej streľbe bola kompletne vyčistená a namazaná na všetkých trecích plochách (namazaná - nie preliata olejom
)
Argument, že zbraň, ktorá po vystrelení 200 rán v rýchlom slede, s horúcou hlavňou a začmudená ako továrenský komín vyrobí zádržku, nie je vhodná na nosenie za účelom ochrany zdravia a života, mi pripadá predsa len trošíčku prehnaný...
Na druhej strane - ak svojej zbrani z akéhokoľvek dôvodu nedôveruješ, čím skôr s ňou preč a kúp si inú!
Zbraň teda 100% bez problémov. Pravdou je, že nikdy nešlo cez ňu na jedenkrát viac ako 100 výstrelov, po každej streľbe bola kompletne vyčistená a namazaná na všetkých trecích plochách (namazaná - nie preliata olejom
Argument, že zbraň, ktorá po vystrelení 200 rán v rýchlom slede, s horúcou hlavňou a začmudená ako továrenský komín vyrobí zádržku, nie je vhodná na nosenie za účelom ochrany zdravia a života, mi pripadá predsa len trošíčku prehnaný...
Na druhej strane - ak svojej zbrani z akéhokoľvek dôvodu nedôveruješ, čím skôr s ňou preč a kúp si inú!
Prepáč, ale na toto musím reagovať.Igrlik napísal:Argument, že zbraň, ktorá po vystrelení 200 rán v rýchlom slede, s horúcou hlavňou a začmudená ako továrenský komín vyrobí zádržku, nie je vhodná na nosenie za účelom ochrany zdravia a života, mi pripadá predsa len trošíčku prehnaný...
Po tom čo na strelnici odstrielam 100 či 200 rán si mám vyčleniť ešte v priestoroch strelnice hodinku na dôkladné vyčistenie a premazanie zbrane aby som sa mohol spoľahnúť že sa my nezasekne ak ju budem potrebovať pri ceste zo strelnice domov? (*) Alebo si mám na strelnicu brať ešte druhú zbraň s ktorej pre istotu nebudem strielať aby som mal na opasku niečo na čo sa môžem spolahnúť?
*(Na všetky zbrane okrem tej jednej P11ky ktoré som doteraz mal(mám) som sa mohol v tomto smere spoľahnúť po tom čo som ich len zbežne vytrel a prestrekol.)
Seria I, MK7, vyse 3000 vystrielanych za tych 10 mesiacov, zvacsa po 200-300/navsteva, ziadne problemy vo forme zadrziek, neodpalenych, strelivo MFS 7,5g. Zasrata je z toho vzdy poriadne 
[quote="Zlomizub"]Miro389: Predtym nez som sa rozhodol, som cital aj o zavadach zbrani Glock (a sledoval Youtube a ine fora) ... vyhrala Kacena 
Zlomizub: Ja so nepozeral youtube, ja som K100 mal
a ako pise elado, okrem nej xy (rozumej zo 10-15) inych kratkych gulovych bud mal alebo stale mam, a ani jedna nezávadila, nepraskala .......
elado: nie, nie si exot, len pomenúvaš veci tak ako sa majú
Zlomizub: Ja so nepozeral youtube, ja som K100 mal
a ako pise elado, okrem nej xy (rozumej zo 10-15) inych kratkych gulovych bud mal alebo stale mam, a ani jedna nezávadila, nepraskala .......
elado: nie, nie si exot, len pomenúvaš veci tak ako sa majú