Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vanto, ja som rád, že reaguješ, len by ma potešilo, keby si predtým čítal s porozumením. Preto len dve faktické:
1. Hádaj, prečo som slovo "zázračný" dal do úvodzoviek.
2. Bol Ivermektín pôvodne určený na celkom iné diagnózy alebo nebol?
A nakoniec pointa: Nespochybnil som a nespochybňujem ani Ivermektín ani ním dosahované nádejné výsledky. O tom môj predošlý post nebol, čo hádam zistíš aj sám...
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa vanto »

Jack: to v podstate nebola ani reakcia priamo na teba, skor na to, kolko sumu je okolo toho. Niekolko mesiacov sa o tom len debatuje a v praxi to mohlo byt uz davno otestovane a realnym vysledkom. Tomu ja nerozumiem preco je okolo toho tolko sumu a nic viac.
Jack
moderátor

Nie som odborník na túto oblasť, preto moju odpoveď beriem s rezervou i ja sám, ale ak som to pochopil správne, tak tu by musel viac aktivity a najmä finančných prostriedkov na potrebné štúdie vynaložiť ten, kto je držiteľom patentu k predmetnému lieku a chcel by ho nechať riadne schváliť aj na použitie, o ktorom sa tu bavíme. Aspoň takéto vysvetlenie som dostal v obdobnom prípade. Ale pravdupovediac, neviem, do akej miery sa blíži k pravde.
:roll:
V tomto ohľade je môj postoj - hoci je len postojom laika, ktorý nenesie zodpovednosť za nikoho iného len sám za seba a čiastočne možno za svojich najblužších - blízky napríklad vyjadreniam bojnického primára Kubíka, ktorý boj s covidom prirovnal k vojenskej medicíne, keď podstatné je udržať pacienta pri živote akýmikoľvek dostupnými prostriedkami. A teda ak niečo vyzerá nádejne, tak to treba využiť na maximum skôr, než lekári začnú pacienta strácať. Napriek tomu považujem za fair, povedať si aj to, čo písal dva posty nazad, že stále je tu aj otázka zodpovednosti. A na tú sa stále dívame rovnakou optikou, ako keby sme tu tie denné stovkové prírastky mŕtvych ani nemali... Sám neviem, čo s tým.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

romen3
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Opakujem, na Ivermektin sa uz ziaden patent nevztahuje. A to je aj jeho najhlavnejsi problem. Neda sa na nom zarobit. Metadata su a som ich tu uverejnoval, link na ne. Desiatky vacsich studii, realnych riadnych studii na pouzitie na kovid. Je uverejnena presna mechanika ako funguje v pripade covidu. Zriadit u nas studiu vlastnu by bola otazka zopar tyzdnov doslova.
greenie
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa greenie »

"... ja nie som odbornik, ale napriek tomu BLA, BLA, BLA ..."
Tak pocuvajme odbornika, ktory ma vynikajuce vysledky:
Keď inde 8 z 10 ťažkých covidových pacientov umrie, u nás 8 z 10 pacientov prežije.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

Smutne, kolko ludi zomrelo a zomrie zbytocne.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

Prečo by sa na ivm nedalo zarobiť? Kopec liekov sú dnes generika a zarába sa na nich.

Xcapi > otvor si tú mapu a uvedom si na akú rozlohu prírody chceš po posielať pol milióna obyvateľov. Zamysli sa - viem, že je to ťažké ale skús to.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa vanto »

Generika nie su zaujimave, kedze ich moze vyrabat kazdy, co tlaci cenu na dol. Kdezto patentovany liek moze vyrabat len ten, kto vlastni licenciu, tam su zaujimavejsie marze.
Naposledy upravil/-a vanto v 02 Mar 2021, 10:21, upravené celkom 1 krát.
Misos
prispievateľ
Registered for: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa Misos »

Generiká rozhodne nie sú nezaujímavé. Skôr naopak. Existuje množstvo generík, ktoré ďalším vývojom najmä liekovej formy prekonali aj vlastnosti originálov.

K zaujímavej marži, či zisku na originálnom lieku treba povedať aj to slávne "B".. Za posledné desaťročia vývoj tak zdražel (a trvá tak dlho), že ho z logiky veci treba aj zaplatiť a vytvoriť nejaké základy na ďalší vývoj dačoho nového. No a samozrejme aj zarobiť. Netreba sa hambiť to priznať. Vývoj hocičoho obvykle nie je charita a nikto nebude robiť nič zadarmo.
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa Laci »

Je to najvýnosnejší obchod, vynáša viac $ ako prostitúcia, drogy alebo zbrane. Týmpádom reči o transparentnosti, spravedlnosti, lojalite alebo nedajbože charite môže spájať pharma-priemysel iba rojko.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

vdaka farma priemyslu a napriek zhorsujucemu ziv.prostrediu zijeme dvojnasobne dlhy zivot.
mondo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa mondo »

Cca mesiac dozadu sa obesil na povale susedov brat. Mál psychické problémy, ktoré nezvládol. Lieky odmietol brať, lebo bol tvrdý odporca farmapriemyslu.
Jack
moderátor

greenie napísal:"... ja nie som odbornik, ale napriek tomu BLA, BLA, BLA ..."
Tak pocuvajme odbornika, ktory ma vynikajuce vysledky:
Keď inde 8 z 10 ťažkých covidových pacientov umrie, u nás 8 z 10 pacientov prežije.
Greenie a na čo si odborník ty, keď sa tu pravidelne vyjadruješ v rôznych vláknach? Aj v tomto. Veď povedz...
:wink:
Táto stránka stojí a padá na laikoch, avšak informovaných, poučených, často s veľmi zaujímavými skúsenosťami. Čo myslíš, koľkí tu máme vzdelanie z oblasti, ktorá viac či menej súvisí s problematikou legálnej držby zbraní, teda napr. z konštrukcie zbraní, práva, atď. Koľkí tu majú policajné alebo vojenské školy, či študovali aspoň bezpečnostnú politiku? Koľkí spomedzi osadenstva WF majú prax v silových zložkách štátu? Alebo ako advokáti? Prokurátori? Sudcovia? Koľkí tu majú trénerské vzdelanie a licencie, alebo aspoň inštruktorské kurzy, koľkí získali medailu alebo nejaké zaujímavé umiestnenie v medzinárodných súťažiach? Bavíme sa o percentách, či zlomkoch percent?
:lol:
Takže neviem, na koho si narážal. Možno aj na mňa. Mne totiž nevadí verejne sa prihlásiť k tomu, že o schvaľovaní nových liekov viem len o čosi viac než o geomorfológii Islandu. V princípe je ale jedno, na koho si narážal, pretože pokiaľ vieme odlišovať názor od faktu a pokiaľ sa nehanbíme priznať, že v niektorých oblastiach sa vyznáme len zbežne, tak nie je problém. Horšie je, keď podaktorí začnú svoj laický názor prezentovať ako jediný správny a pri prvom náznaku nesúhlasu či kritiky im navrú žily...
8)
Takže za mňa, od viacerých laikov na tomo fóre som sa dozvedel viac ako od podaktorých vedeckých kapacít prostredníctvom mediálneho mainstreamu. A za to im/vám vďaka.
Nomed
prispievateľ
Registered for: 6 years 9 months

Príspevok od používateľa Nomed »

Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"