Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa dantes »

Suhlasim s eladom, pistol na obranu musi slapat hned z krabice. Ziadne dolestovanie, obrusovanie, vyladovanie a ine upravy neakceptujem. Zbran nema narok ani na zabeh, musi bez závad strielat uz od zaciatku. Som ochotny akceptovat, ze zbrani strelivo od urciteho vyrobcu nesedi, ale sebaobranna pistol musi zvladat väcsinu beznej municie vratane tej lacnejsej a standardnych prebijancov. Zbran sa nesmie po 200 ranach dostat do stavu, ze zacne sekat v dosledku zaspinenia alebo zohriatia. Toto by mala splnat kazda zbran na obranu bez ohladu na cenu.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Plne suhlasim. V tomto vsak dvojnasobne plati "doveruj, ale preveruj". Preto som mu odporucil masinu na nosenie po kupe poriadne otestovat. bez ohladu na znacku.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

dantes napísal:pistol na obranu musi slapat hned z krabice
Prečo?
dantes napísal:sebaobranna pistol musi zvladat väcsinu beznej municie vratane tej lacnejsej a standardnych prebijancov
Prečo?

Ak by sme sa bavili o služobných zbraniach, minimálne s tou prvou požiadavkou by som súhlasil. Ale pri zbrani na sebaobranu? Starostlivo vyberanej konkrétnym človekom a "šitej" na jeho požiadavky? Každému čo jeho jest.
Kopa ľudí vo svete nosí 1911-ky lebo chcú a jednoducho akceptujú špeciálne potreby týchto zbraní vrátane vysokej pravdepodobnosti, že k maximálnej spoľahlivosti bude treba zbraň doladiť.
Kopa ľudí kŕmi svoju zbraň len konkrétnym značkovým strelivom, takže lacnejšie či prebíjané ich vôbec netrápi.

Pozn: ak si to myslel nie všeobecne ale len ako tvoje požiadavky na obrannú zbraň, nič som nepovedal.
tomas fuk
prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa tomas fuk »

Michas hrusky s jabkama. Je rozdil, kdyz si nekdo koupi zakladni model 1911 kvuli cene a pak jej tuni k obrazu svemu. Nebo si stavi zavodni special. O Norincach nemluve. Jinak ty pistole slapou hned z krabice. Je to vic jak 100 let overena zbran. U 1911 nikdo netuni proto, ze by mu pistol zavadila. Ta moje taky slape v zakladnim provedeni z krabice.
Jinak souhlasim, ze obranna a sluzebni pistol musi fungovat s tovarnima nabojema hned. Neni to zavodni special, aby se musel neustale doladovat.
Adrian
častý prispievateľ
Registered for: 13 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adrian »

Chlapi, vratme sa k teme K100. Dost sme uz odbocili od pôvodných otazok a debaty. :)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

ani by som nepovedal,ze odbocili
chcel som si dopriat 100ku Mk12,celkom sa mi v tomto rame pozdava,ale ked tak citam ..zobrali ste mi opat iluzie o jej spolahlivosti ,hoci by som ju nosil len na strelnicu :cry:
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Electron, chalani vsak nespominali vobec aku verziu, aku seriu, co je velka skoda. Robit zavery z takych udajov je dost naprd.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja Electrona spracujem na stretnutí Webfora :D
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

OT ale musim:
pri klobaskach a ukrajinskej horcici :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

chalupu zajednals :?: 8)
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Čítam mnoho zaujímavých názorov, " overených skutočností", a rád o K100. Veľa sa píše o nosení na obranu a sem, tam prebleskne cifra 1-3krabičky , 100-200rán...
Nie je náhodou vymaľované pri obrannej streľbe v rozmedzí 3-5rán do 4sek.??? ak sa mýlim :roll:
...a kupovať si zbraň na obranu v komise ???, ...alebo prečítam si web a rozhodnem sa čo si kúpim, atď, atď.
Píšem to preto , lebo mám tri K100vky od P1 po Mk7 a po období "ladenia" strieľam z Mk6 z krabice, faktorovým prebíjaným strelivom a...NEMA PROBLEMA. Stále nosím P1 na ráme K100 a pri tréningu od začiatku nemám ani jednu zádržku... v poslednej dobe suším a trénujem s MK7 z krabice a NEMA problema...
V období "ladenia a tunovania" som to veľarkrát prehnal a zbrane "blbli" .
Tak som sa vrátil k továrenskemu prevedeniu zbraní a faktorovému strelivu a som spokojný :P
Ale tu sa bavím skutočne dobre dobre :lol: :lol: :lol:
PS: som K100 POSITIVE a ťažko poškuľujem po: http://www.tanfoglio.it/eng/catalogo/sp ... ck-ii.html alebo podobnom TANFU
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

peterson napísal:chalupu zajednals :?: 8)
Plha se hlaasii
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

tomas fuk napísal:U 1911 nikdo netuni proto, ze by mu pistol zavadila.
Fakt nie? Z príspevkov na US weboch mám ja osobne trocha iný pocit, a to tam 1911-tok koluje rádovo viac než u nás. Ale to bol len príklad pištole citlivej a pritom hojne rozšírenej, nechajme v tejto téme 1911-ku bokom.

Igi:
Tvoju prvú otázku ("3-5rán do 4sek") myslím že dostatočne zodpovedal pif paf
pif paf napísal:Po tom čo na strelnici odstrielam 100 či 200 rán si mám vyčleniť ešte v priestoroch strelnice hodinku na dôkladné vyčistenie a premazanie zbrane aby som sa mohol spoľahnúť že sa my nezasekne ak ju budem potrebovať pri ceste zo strelnice domov? (*) Alebo si mám na strelnicu brať ešte druhú zbraň s ktorej pre istotu nebudem strielať aby som mal na opasku niečo na čo sa môžem spolahnúť?
Mimochodom veď nikto tu netvrdí, že konkrétne tvoje 3 Kačeny nefungujú bez zaváhania. Ak fungujú, užívaj si to, ale z tých 3 kusov asi všeobecné závery moc nevyvodíš.
eager_greider

Príspevok od používateľa eager_greider »

Dnes ďalších sto rán...a opäť absolútne bez problémov. Ako od novoty.
Za seba môžem Mk12 iba odporučiť.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Dnes sa tesim z novej vratnej pruziny na moju GP5. Konalo sa mensie prekvapko. Nova pruzina ma o cca 2 zavity viac a je o vyse 2cm dlhsia nez povodna. Teraz to uz ma uplne iny pritlak. Toto sa evidentne podpisalo na tych zadrzkach s nedovieranim zaveru. Teraz slape jak hladna ohniva jezibaba. :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"