Strieľal a bol zastrelený

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

yarco napísal: Nemusi. Nikto nie je povinny riskovat zivot a majetok seba/blizkych/neblizkych, ak napr. hliadka zastavuje nebezpecnym sposobom (*) alebo je niecim podozriva (miesto, vybavenie, spravanie, ...). Svoje konanie by samozrejme mal byt pripraveny obhajovat pred prislusnou autoritou.
Mas pravdu v tom, ze vzdy je to na zvazeni samotneho cloveka co je pre neho menej nebezpecne - ci zastavit alebo pokracovat dalej :-)
V prvom pripade ide o nerozumnych policajtov a v druhom pripade ide o zneuzitie znakov a pravomoci PZ co je dost zavazny trestny cin.
Ked moj mozog vyhodnoti zastavenie ako nebezpecnejsiu situaciu urcite ma moralka v tej chvili nezastavi, lebo mam pocit ze mi ide o zivot.
Pre mnou uvadzane "musi zastavit" som uviedol iba pre prekazky na strane vodica a nie hliadky.
yarco napísal: Da sa to brat aj tak, ze si mal stastie a vzdy narazil na vodica sice "sialeneho", ktory sa ale vzdy nechal napomenut alebo ti aspon umoznil bezpecne vystupit. Nie vzdy ma clovek take stastie.
To mas pravdu mal som stastie a to som mal niekedy pocit ze odstrediva sila sa nad nami v niektorych chvilach zlutovala :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"