Závady zbraní Grand Power

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tiez som malokedy sahal do spustaku,ale prejdem na ine strelivo.Nove mk12 xca maju v DA takmer ziaden mrtvy chod,stary mk7 ho mal vacsi.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Problebom by mohla byt este otocena pruzina spuste (c.30)
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Peterson myslel pod sahanim, vymenu criev, nie domacu rozborku zborku.
theplaky
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa theplaky »

(Pan Boh zaplat za zbrane ktore su haklive aj na rozborku - opat si kladiem otazku ci taketo chyry koluju aj o vyrobkoch od inych vyrobcov)
tomas fuk
prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 6 months

Príspevok od používateľa tomas fuk »

Gewehr: U moji GP P45 byl ten "O" krouzek v hlavni hned od novoty. Takze zadne projeveni az po odstrileni nekolika set, nebo tisic naboju. A jak uz jsem napsal, tak nova, vyreklamovana hlaven uz ten "O" krouzek nemela. A jeste jedna vec.
Stara hlaven byla od nova na usti zrcadlove leskla, od mista, kde se zacina zuzovat byla cerna, az po ten zamykaci ozub a komora byla zase leskla. Jen misto, kde je vyglavirovana raze, vyrobni cislo a tormentacni znacka bylo zase cerne. A byla takova, jakoby hrube osoustruzena.
Nova hlaven byla od zacatku usti, az po konec komory zrcadlove leskla a i opracovani bylo jemnejsi.
Jestli ten "O" krouzek byl duvod k reklamaci se nedozvim, protoze hlavni duvod reklamace byla ta rez.
Dulezite je, ze hlaven vymenili. Ja pistol uspesne prodal s cistym svedomim a jistotou, ze se novemu majiteli neroztrhne hlaven.
inspiring_easley

Príspevok od používateľa inspiring_easley »

Ahoj. Pistol x-calibur od GP mam cca mesiac, vystrielanych iba niekolko desiatok vystrelov. Podla mojho nazoru, firma Grand Power vyraba dobre zbrane (napriklad x-cal: tazka dlha hlaven, polymerove telo, pekne vyfrezovania na zavere, velke ovladacie prvky,..) - paci sa mi ako zbran vyzera, ake ponuka vlastnosti. Na zaklade toho som si ju kupil. Kvalita je ale ina vec. Je pekne, ze maju neviem ake supermoderne CNCcka, ale ked to odmrdaju samotny zamestnanci a politika kvality je vo firme nastavena stylom "ved to nevadi, hlavne ze striela" tak z toho som sklamany.
Zo zbranou som za tych xxx vystrelov spokojny, ziadne problemy snou neboli. Ma ale niekolko "nedokonalosti", ktore ma seru. je mi uplne jedno, ze to nema vplyv na strelbu alebo na funkcnost zbrane. Nechcel som zbran, ktora ma uz od vyroby jasne viditelne a prvym pohladom detekovatelne vady! Uz som sa stym zmieril, ale cakal som 100% produkt.

1. o-kruzok v komore - >
2. akoby zavarena puklina na konci zaveru (vidim to uz u druhej GP zbrani) - >
3. tvar zapalky na vystrelenej nabojnici - vacsia vola na kukatku zapalnika - bolo to uz tu popisovane, toto mi je sumafuk..
Prílohy
20160222_163437.jpg
20160222_163616.jpg
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Viem sa ti vyjadrit ku 0 kruzku,mam ho aj ja aj vsetky posledne xcal co som videl.Ono to nieje 0 kruzok ale miesto zuzenia komory.Pozri si vystrelene nabojnice su akoby tokarevy,predok zuzeny zadok zduty.Udajne to ma zlepsit presnost a volnejsia cast komory ma zobrat horsie zazehlene naboje.Mna hneva len pohyblivy cielnik.Neviem cim to je ale posledne xca ho maju vsetky posunuty do prava aby zbran strielala presne.Dal som tam povodny eliason a aj ten som musel posuvat.Neviem ci vsetci strhavame do lava???
inspiring_easley

Príspevok od používateľa inspiring_easley »

Nabojnice som moc neriesil, ale ked som jednu dvihol, tak bola presne ako popisujes. Ja ze to bola kolegova prebijana :D
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Aha, tak už viem čo za zbrane to takto krúžkujú nábojnice.
"It’s not a bug it’s a feature." :mrgreen:
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 9 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

BALISTIK napísal:...Ono to nieje 0 kruzok ale miesto zuzenia komory.Pozri si vystrelene nabojnice su akoby tokarevy,predok zuzeny zadok zduty.
...
Lugerov patent č. 237192 prihlásený 16.2.1910 a udelený ríšskym patentovým úradom 1.8.1911. Bol použitý na všetkých P.04, P.08 a LP.08 v kalibri 9mm. Zabezpečuje lepšie utesnenie komory proti unikaniu tlaku pritlačením roztiahnutej nábojnice o tú hranu. :D
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 8 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

pif paf, najviac nafuknutych zbieram po glockoch (podla ocakavania, glockov je na strelniciach najviac).
Len neviem ci aj u Glocku sa to berie ako zavada :D
Zajtra tu najdeme staznost ze niekto ma dieru v hlavni :D
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Hrozne sa mi paci ako sa niektori potrebuju vymedzovat voci glocku, u aut si to iste vsimam u Fiatakov. Ked im nieco ukazes na aute hned zacnu spominat ze aj tamta a ona znacka ma nieco podobne. Aj ked nema. Ale to je jedno.

K tej fotke zaveru. Nie je to prasklina a uz vobec nie zvar. Take nieco by islo vo fabrike okamzite do srotu. Skor mi to pride ako odtlacene. Takze skor vizualna vada, ktora na funkciu nema vplyv. Podla mna o vzniklo inde ako vo fabrike.

Cielniky eliason su samotna kapitola. Bola skor nahoda ked sa podarilo najst taky co bol 100pro. Ale ak funguje ako ma, tak by som to neriesil. Asymetria moze byt dana skor nepresnostou drazky v ktorej je usadeny. Nema vplyv na funkciu. Znova iba vizualna zalezitost.

Uz pocuvam namietky ze aj vizual je dolezity. Jo, mozna. Statisticky napriklad v kazdom vyrobenom automobile jedneho koncernu je zapracovanych 7 vad. Cielom je dosiahnut aby neslo o vady zavazne alebo zabranujuce zamyslanemu pouzitiu. GP to berie asi podobne :D

Ako nic v zlom, ale kto si kupi zbran GP holt musi ratat s podobnymi vecami. Pistol od GP je kompromisna zalezitost. To si treba priznat. Nieco o tom viem. Dokonca som bratovi a otcovi kupil svojho casu dve K100, dnes by som to uz nespravil. Nastastie otec nestriela a bracho tu lietajucu muchu a divne precvakavanie spuste v medzipolohe znesie. Kedze ma zbran z varky s nerezovymi 3x prekalenymi hlavnami tak este postriela par krabic a ked mu praskne kupi si poriadnu pistol.

Tie pistole su konstrukacne pekna vec. Ergonomicke, funkciou zaujimave. Originalne. Ak sa podari natrafit na dobry kus je to uzasna zbran. Zial vyroba to posiela niekde na uroven brazilskeho taurusu. Prinajlepsom. Mozna to bude niekedy inak. Dufam. Uz moc neverim.

A spominat a porovnavat v tejto teme zbrane od H&K? Ze vas huba neboli :mrgreen:
theplaky
častý prispievateľ

Co je pravdy na tom ze na K100vke sa Kuracina snazil obist vsetky patenty sveta aby za ne nemusel platit?
.. ja osobne vnimam patentovane veci tak, ze su to (vacsinou) riesenia ktore so sebou prinasaju aj urcitu konkurencnu vyhodu
- ak niekto urobi veci "inac" nez ten kto ma take iste riesenie patentovane, urobi to v podstate "horsie"
- ak niekto urobi "vsetko inac" urobi v podstate "vsetko horsie"
(moj nazor)
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Skor naopak, K100 stoji na vlastnom patente a originalita sa jej neda upriet. Je to sebestacna zbran konstrukcne.
Napr. tu sa da docitat ze islo samostatny a komplexny vyvoj http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-/ ... eliva.html
theplaky
častý prispievateľ

Nepopieram ze K100 konstrukcne zahrna mnozstvo inovatorksych rieseni (to by som tej zbrani krivdil).
- unika mi vsak vyznam inovacii typu "vytahovac fungujuci na principe pruznosti materialu" (teda neodpruzeny), pripadne lucik ktoreho zaskakovanie do aretacnej drazky funguje obdobne
- problem K100vky vidim vsak najma v tom ze je to zbran ktora nema povest spolahlivej..
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"