Trezor/Uschovna schranka

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Mna by zaujimala STN co si predstavuje pod pojmom "uzamykatelny trezor". Trieda bezpecnosti material a pod.
§ 55
Zabezpečenie zbraní a streliva
(1) Fyzická osoba, ktorá drží menej ako 11 zbraní kategórie B alebo zbraní kategórie C alebo strelivo v počte do 10 000 kusov a na ich uloženie nepoužije trezor, je povinná zbrane a strelivo uložiť a uzamknúť ich oddelene. Ak strelivo nemôže uložiť v oddelenej uzamknutej miestnosti, skrini alebo debne, musí ho uzamknúť samostatným zámkom.
(2) Právnická osoba alebo podnikateľ, ktorí držia menej ako 11 zbraní kategórie B alebo zbraní kategórie C alebo strelivo v počte do 10 000 kusov, sú povinní zbrane a strelivo zabezpečiť v uzamykateľnom trezore.
Cervenym chcem upozornit: viaceri z vas maju ziv. list, pripadne su pravnicke osoby, takze ziadna skrinka, debna, suplik a pod.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Dovolím si nesúhlasiť. Podľa mňa odsek (2) sa týka právnických osôb alebo podnikateľov v odbore zbraní a streliva. Pokiaľ som akoukoľvek právnickou osobou - podnikateľom v odbore mimo zbraní a streliva, zbraň držím ako fyzická osoba... je registrovaná na mňa ako osobu, nie na firmu!
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Ten Asist http://www.naradi-asist.cz/trezor-na-zbrane-p-361.html som videl aj v katalógu Metro stál cez 8000 Sk
C08R4
častý prispievateľ

8tisic je stale dost podla mna, sak to nesplna ziadnu triedu bezpecnosti. Ono by to chcelo aspon triedu Z2 aby to malo, ked uz kupovat trezor na dlhe, nech uz je to nieco normalne a trvacne :roll:. To si radsej priplatim ja tych 3 tisic.
C08R4
častý prispievateľ

Igrlik napísal:Dovolím si nesúhlasiť. Podľa mňa odsek (2) sa týka právnických osôb alebo podnikateľov v odbore zbraní a streliva. Pokiaľ som akoukoľvek právnickou osobou - podnikateľom v odbore mimo zbraní a streliva, zbraň držím ako fyzická osoba... je registrovaná na mňa ako osobu, nie na firmu!
Poprosil by som citaciu zakona, kde je napisane, ze sa to tyka iba právnických osôb alebo podnikateľov v odbore zbraní a streliva. Legislativec to podla mna nedomyslel.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Citujte si čo chcete rátajte ale s tým, že nám všetkým bude za chvílu treba certifikovaný trezor na počet zbraní aký máme !!!!
marksman2
prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa marksman2 »

C08R4 napísal:
Alterrnativa by bola: http://uni.kvest.sk/obchod/action/produ ... 2975.xhtml
len je to vsetko iba trieda Z1 :?
Tento kus som tento víkend kúpil. Ako jediný mi rozmerovo pasoval do skrine kde boli želiezka doteraz. Je to Z1 ale čelné dvere sú výborné. Mohutné, viacbodové uzamykanie, pancierový zámok. Na Z2 by potreboval urobiť ešte jeden plášť. To mu sa naskytuje otázka či niekto z vás nevie či je možné po ďalšej úprave niečo čo má Z1 precertifikovať na Z2. V budúcnosti príde isto nariadenie ako majú v ČR a potom to bude pre majiteľov Z1 aktuálne. Ja tam kde ho mám nájdem ešte 4cm vôle po stranách takže ďalšie plášťovanie tam vojde.

P.S.:podotýkam, že som tú skriňu kúpil za menšie peniaze ako je v linku.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Ja som asi pred rokom od nich kúpil tento kúsok:

http://uni.kvest.sk/obchod/action/produ ... 3002.xhtml

Len bol v zelenom prevedení ako je na hornej lište ich stránky ( druhý zprava ). Zatiaľ som spokojný.

Len bola "sranda", keď mi ho priviezli Aviou bez zdvižnej plošiny a bol som sám so šoférom na jeho vyloženie.
Druhá etepa - presun do môjho RD bola tiež zaujímavá. Aj napriek tomu, že som mal požičanú špeciálnu rudlu na prevoz trezorov, musel som zavolať ešte kamoša a trvalo nám asi pol hodinu, kým sme prekonali obrubník, nájazd do môjho dvora a nájazd do RD ( spolu asi 15 metrov ).
Po týchto skúsenostiach som prehodnotil jeho umiestnenie a miesto v pivnici ( bolo treba prejsť po schodišti s 15 schodami ) skončil v šatníku.
C08R4
častý prispievateľ

marksman2:
V Cechach plati, ze min. na zabezpecenie zbrani a streliva je nutna trieda Z2 (s takz. 15 odporovymi jednokami proti vlamaniu). Az sa bude u nas novelizovat, len aby sa toho neujal nejaky "schopny" legislativec, ktory to bude porovnavat resp. odkopirovat od Ceskeho zakona, ktory je co sa tyka ulozenia zbrani o dost prisnejsi a jasnejsie definovany ako nas. Preto sa oplati mysliet aj trocha do buducnosti, urcite sa to bude raz menit, pretoze v tom nasom zakone nieje ani jasne, co to vlastne ten trezor je.
marksman2
prispievateľ

Asi som to zle naformuloval ale vetou: "V budúcnosti príde isto nariadenie ako majú v ČR a potom to bude pre majiteľov Z1 aktuálne." som myslel práve to, že tí čo majú dnes Z1 by možno radšej podstúpili ich ďalšiu úpravu odbornou firmou a potom ak by sa dalo recertifikáciu na Z2 keď to bude u nás prebraté z ČR. Ak to je možné. Mne osobne vyhovuje priestorovo tento môj model. Väčší potrebovať nebudem. Dal som si závezok nemať viac ako 5 dlhých. Ak by mali v tých rozmeroch Z2 tak beriem ale oni nemali. Ešte mi bude treba jedna trezorová bedňa s protipožiarnou ochranou (na muníciu) ale to je tak všetko.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 08:43, upravené celkom 1 krát.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

bum
Pre orientáciu v problematike si však môžeme vypomôcť právnymi ustanoveniami platnými v Českej republike. V „ Nařízení vlády č. 338/2002 o technických požadavcích pro zabezpečení přechovávaných zbraní nebo střeliva ...“ sa stanovuje, že za technicky spôsobilé sa pre účely zabezpečenia uschovaných, uložených alebo uskladnených zbraní kategórie A, B, alebo C v počte do 10 ks alebo streliva v počte do 10 000 nábojov považujú:
a) uzamykateľné oceľové schránky alebo uzamykateľné oceľové skrine, ktoré spĺnajú požiadavky odolnosti proti vlámaniu min. 15 odporových jednotiek (RU) podľa normy ČSN EN 1143-1 a sú vybavené zámkom s vysokou bezpečnosťou v triede A podľa ČSN P 165110.
b) zvláštnou kategóriou je uzamknuté zariadenie, ktoré je neoddeliteľne ukotvené do steny, stropu alebo podlahy zhotovených z tehál, betónových panelov alebo podlahy zhotovených z tehál, betónových panelov alebo obdobného stavebného materiálu a vybavené zámkom s vysokou bezpečnosťou zaradenou do triedy A podľa ČSN P 165110 resp. EN 1300.
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... 7&Itemid=1
C08R4
častý prispievateľ

Odporová jednotka (RU)
Je odolnosť proti vlámaniu, ktorá vyplýva z jednominútového použitia náradia s hodnotou koeficientu náradia rovnajúcou sa 1 a základným ohodnotením rovnajúcim sa 0.

Ususchovne objekty u nas upravuje STN EN 1143-1 (V Cechach ČSN EN 1143-1) a triedy bezpecnosti su 0 az XIII.

http://www.securityrevue.com/tbm/part2_p.html

Triedy Z1, Z2 a pod. nas nemusia vôbec zaujimat, u nas je to zrejme inak, ale je to podobne. Cize ked uz kupujeme skrinku/trezor, tak aby to malo min. tych 15 RU alebo triedu 0 alebo I(Lenze ta trieda Z1/Z2 co je v Cechach je este pred triedou 0 a u nas som ju nikde zatial nenasiel, ze by existovala) No u nas takyto certifikovany trezor na triedu 0-I je ku....ze drahy a je na 30RU a viac:
http://www.kovovynabytok.sk/254-Trezory ... country=SK
To uz sa da povazovat za trezor ktory je na 11 zbrani a viac (Napr: 10 dlhych a nejake kratke), uz to skratka nieje iba kovova skrinka (V Cechach pri pocte zbrani nad 10 kusov, uz potrebujete trezor bezpecnostnej triedy I.) Len nech nikto nemeni sucastny stav v zakone, co sa tyka ulozenia zbrani, lebo si vsetci budeme musiet poriadne plesknut po penazenke :lol:. A takym skrinkam ako Gun-5 uz odzvonilo aj v Cechach. Idealne bude pockat asi do tej novelizacie, ake tam budu poziadavky a potom kupit nieco trvacne (V mojom pripade na dlhe zbrane) , ako som uz vravel.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 30 Jún 2009, 12:22, upravené celkom 1 krát.
marksman2
prispievateľ

Ohľadom Gun-5 sa čudujem, že to niekto vôbec na úschovu zbraní kúpil. Nevravel by som to ale bol som si ju naživo pozrieť. Síce som pozeral jej parametre v popise než som tam šiel ale musím povedať, že za rovnakú cenu priemerne zručný zámočník vyrobí oveľa bezpečnejšiu skrinku. Celá je príliš poddajná ako klasické skrinky na oblečenie vo fabrikách. Jediný spôsob je ju ešte vystužiť a preplášťovať ale potom sa musí meniť zámok i pánty a cena ide celkovo hore.
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

v pohode ani ja netusim kategoriu, ale urcite je dostatocna.
2x zamok, gula vaha dvery 80kg a trezoru okolo 300kg.
Len skoda ze je maly a ja cvok som kupil este Suhlku.
Kam to ja len dam :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."