Opilec behal s pištoľou po košickom parku.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Presne tak, žiadne vyberanie vecí z vreciek! Ak na to príde, nútiť šmejda, aby s hubou v prachu bez pohnutia čakal, kým si ho nepreberie polícia. Tá mu potom môže urobiť pre mňa za mňa aj detailnú prehliadku telesných dutín, ale ja by som mu ten luxus, aby sa mohol špárať vo vreckách nedoprial. Rovnako by som sa s ním nehral na to, že ho budem viesť pod pištolou z miesta na miesto. Iba sa tým zvyšuje riziko, že sa odhodlá na protiúder. Vždy som uvažoval, ako by som sa správal v podobnej situácii a určite by som sa to odhodlanie snažil v šmejdovi zlomiť jednak ráznym vystupovaním a jednak tým, že by som mu neposkytol priestor vlastnými chybami. K tomu je ešte dobré nechať ho nahlas počítať hoci aj do desaťtisíc, ako to robia profíci.
:twisted:
Tsss... Čo ste nevideli Jamesa Bonda? Koľkých maníkov dal dole, lebo boli nedôslední a nenútili ho nehnute ležať dolu držkou?
:lol:
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

jack: http://www.kravmaga.com/hist1948.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Krav_maga
http://www.kravmagafederation.com/Imi-Lichtenfeld.html

nasiel som odkazy aj na to ze KM vznikla na poziadavku statu, ale ten chlap sa vedel bit davno pred tym aj to ucil ludi este v 30 rokoch, preto si nemyslim ze to skutocne vzniklo z nicoho az po 48, vtedy to mozno dostalo oficialne meno a bolo to uplne skompletizovane, ale funkcnu podobu to malo uz pred II. svetovou na slovensku.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Luke, nešpekuluj o veciach, o ktorých špekulovať netreba. :wink: Nikto nepísal, že KM (=boj zblízka) vzniklo z ničoho. A ten chlapík (Imi Lichtenfeld) sa skutočne vedel biť, lebo bol slovenský šampión v boxe (1929) a v zápasení, preborník v gymnastike a plávaní. Jeho otec bol tréner zápasníkov a navyše ako policajt v civile vyučoval techniky na zaistenie a predvedenie páchateľov. Takže už tu sa dajú vysledovať korene. Potom samozrejme, keď Imi cvičil izraelskú domobranu a neskôr IDF. Ale to KM, ktoré sa teraz bežne vyučuje ako optimálny systém pre civilov, získavalo svoju podobu až po jeho odchode do výslužby a po rozbehnutí tréningov pre civilov. Sám si teda vyber, kedy podľa teba KM vzniklo. Myslím si však, že tvrdenie, že v 30. rokoch v Blave je trochu nepodložené. Aj keď svet sa kvôli tomu nezborí.
:wink:
(Čerpám z údajov uvedených v oficiálnej publikácii Imi Lichtenfeld - Eyal Yanilov: Krav Maga, Umění čelit ozbrojenému útočníkovi)
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

C08R4 napísal:Uz sme vybocili niekde uplne inde. Situacia moze byt rôzna. Najprv sme sa tu bavili o tom, ze utocnik mieri na niekoho a ty mas zasiahnut. Ale iny priklad: ja na teba uz mierim a nepretrzite sledujem (drzim si stale odstup 3-4 metre, kvoli tomu, ze obet moze poznat bojove umenie, krav-mega a pod) nutim ta, aby si mal ruky stale za hlavou, potom ti poviem aby si lavou rukou, opakujem lavou rukou pomaly vybral veci z vacku a polozil na zem a pomaly ustupoval na zad. No chcel by som ta vidiet, ako by si tasil. Niekto dokaze tasit aj do sekundy, ale to je stale moc, pretoze ja uz na teba mierim a mam odistenu zbran. To bol len taky hypoteticky priklad, aka by mohla nastat situacia. Tu by bolo idealne mat vo vacku kevina, ale netrafit=byt death.
odtialto som mal tu MEGA kravu, ale mam pocit , ze pozorne cital a pochopil iba Blade?!
Blade
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa Blade »

Takze uz nech vzniklo Krav-Maga akokolvek, existuje a teraz mozeme znova riesit plynovkara v parku. :D

Co sa tyka tej "huby v prachu", nie je to az take jednoduche, kedze obmedzujete osobnu slobodu cloveka a to este k tomu so zbranou. Mozno to vyzera prirodzene urobit to po utoku, ale na sude to az take jednoduche byt nemusi.
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ono to nie je len prirodzene, ale aj legalne. Kedze, predpokladam, policia dostala niekolko hlaseni na debila, tak neocakavam, ze by sa take nieco co i len dostalo na sud.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Krav-Mega Maga, to je jedno. Vieme "vo co go".
Blade
prispievateľ

aris napísal:ono to nie je len prirodzene, ale aj legalne. Kedze, predpokladam, policia dostala niekolko hlaseni na debila, tak neocakavam, ze by sa take nieco co i len dostalo na sud.
Tvoje pocinanie moze byt zlegalnene az ked sa usudi, ze si jednal v NO alebo KN. Staci debilovi dobry pravnik a mas problem na svete.
luke
častý prispievateľ

to nie je pravda,
kazdy moze obmedzit osobnu slobodu osobe pristihnutej pri pachani trestneho cinu alebo bezprostredne po nom. takato osoba musi byt bezodkladne odovzdana do ruk policie.
par. 85/2 TP
Blade
prispievateľ

Obmedzit ju mozes, ale ako vies, ze to co spravil, bude posudene ako TC a nie ako priestupok?
luke
častý prispievateľ

to v danej situacii pravdepodobne nezistis, ak jasne nevidis, ze niekoho pred tebou rozprasil brokovnicou, alebo uteka z klenotnictva a v ruke drzi diamant velky ako hlava.
ale mozes mat dovodne podozrenie a na to taktiez bude prihliadat sud.
neda sa to generalizovat a zalezi na konkretnych pripadoch.
ked obmedzis slobodu zlodejovi co bezi z obchodu s fotakom, ktory stal 150e a nakoniec nedosiahne ani malu skodu, a bude to tym padom priestupok, tak si naozaj nemyslim, ze ta za to sudca posle sediet.

okrem toho, ty si v predoslom prispevku podmienil obmedzenie osobnej slobody pachatela kn alebo no a to nie je spravne.
Blade
prispievateľ

Suhlasim luke, ale teraz si treba uvedomit, v akych pripadoch mozes pouzit zbran. Vyjadril som sa predtym nespravne. Zbran sa da pouzit len v NO, KN pripadne podla par. 26, opravnene pouzitie zbrane (to sem ale naptri). Ak clovek nespachal ziadny TC a ty obmedzis jeho osobnu slobodu za pouzitia zbrane, ty sam pachas TC. Treba si uvedomit ze obmedzenie osobnej slobody sa nebude posudzovat rovnako ak to urobis bez zbrane alebo s nou. V tomto pripade by to podla vsetkeho bolo ok, len som reagoval na to, ze sa to berie ako samozrejmost. A co by ste robili keby ten clovek proste vstal a odisiel kym na neho mierite? Na strelbu dovod nie je a ak nie ste fyzicky dostatocne zdatny, ten clovek proste odkraca.

To obmedzenie osobnej slobody by mozno mohol ozrejmit panzer.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

To by zaujimalo aj mna.
luke
častý prispievateľ

varovny vystrel? uder zbranou?:)
to by musel byt uz dost otrly clovek, co by sa pod hrozbou pouzitia zbrane zobral a odchadzal s tym ze "ty na to nemas".
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

No neviem ci by bolo niekomu k odchodu, keby si tam praskol jeden "varovny" :lol:.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"