ZP A okres PD

inspiring_hamilton

Príspevok od používateľa inspiring_hamilton »

každá bola lepšia ako toto čo má teraz..... :roll:

edit electron: necitujte prispevok, na ktory chcete reagovat a predchadza vasmu
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Tak, konecne mi doslo predvolanie "k podaniu vysvetlenia k ziadosti o ZP A", o par dni sa mam dostavit na policiu. Jedna vec ma zaujima - ktory je najnovsi zakon o zbraniach a strelive? Je to ten 190/2003 zo stranky MINV, alebo uz je nejaky novsi? Nic novsie sa mi nepodarilo oguglovat, tak by sa mi tato informacia dost hodila.
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

najnovsie, zarucene najnovsie so vsetkymi novelami je na jaspi.
justice.gov.sk
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

lenochod
okrem zakona ktory uvadzas novsi nie je,Boli male zmeny tykajucich sa bezuhonnosti nic viac.
lenochod
prispievateľ

Chlapi, zatial to vyzera ruzovo. O tyzden aj daco mam skusky. Nechcem sa ale dopredu radovat, este sa moze vselico stat. Ale zazitok poriadny teda na predvolani - pridem na policiu a hned na mna ze zamieta sa. No a ja ze ked uz tam som tak hadam s nim pokecam. Nakoniec pohovor trval 2 hodiny, trosku ma vyskusal zo zakona, potom ze ci mi nestaci plynovka. Som mu okecal presne kvoli comu chcem A, diskusia pokracovala uz aj mimo temy no a vysledok z toho bol, ze policajt nakoniec zacal radit co a ako. Takze priebezne som spokojny, zaklad je poriadne sa naucit a nezavahat na odpovedi nech vidia ze som sa aj snazil.
luke
častý prispievateľ

super, drzim palce.
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Drzim palce. Ozaj je najlepsie tam ist uz poriadne nauceny.
Mam otazocku, nemate niekdo skusennost zo ZP A zo Zarnovice?
Priatelka je z N.B. a rad by som bol aby mala nosenie. Hlavne skrz
to ze sa zdrziava casto na zahory a za zahradou mame indiansku osadu.
lenochod
prispievateľ

No takze prva skuska fail, prokurator ma dost dorypal na otazke o tom ako je to s tym suhlasom pri odnati. Som mu povedal, ze ked odmietne vydat, tak je potrebny tento suhlas. On na to nieco v tom zmysle ze suhlas moze byt vydany aj so spetnym datumom, potom do kedy je potrebne tento suhlas dorucit a za akych podmienok moze policajt predbezne zaistit zbran a co s nou ma potom robit. Pomohlo by nejake detailne vysvetlenie, tychto otazok je tam pomerne dost, nech to uz na opravaku poviem poriadne
inspiring_newton

cakal si nieco ine?Pri podani ziadosti si trval na "svojom",tak ta nechali zaplatit poplatky a diplomaticky ta odrovnali.
lenochod
prispievateľ

No to je sice pekne, ale hadam sa nevzdam a urcite pojdem na opravak. Otazka je, aka je spravna odpoved na vsetky tieto otazky kde sa ziada vydanie zbrane pre ucel trestneho konania.

Ja som mu povedal, ze kto drzi takuto vec, je povinny ju vydat, ak nie, moze mu byt odnata a moze dostat poriadkovu pokutu, pricom na tieto skutocnosti musi byt vopred upozorneny. Toto mu ale nestacilo. Vraj detailne rozobrat. Tam som ale uz netusil co chce. Jasne mi je to potial, ze odnatie moze urobit organ, ktory vydal rozhodnutie alebo policajt na zaklade prikazu.

K tomu, ze som povedal, ze policajt moze vec aj predbezne zaistit ak vec neznesie odklad som povedal, ze v pripade, ze je dovodne podozrenie, ze by sa pokusal stazovat vysetrovanie, napr schovanim zbrane. On na to - to ale potom mozeme hocikedy povedat ze neznesie odklad....chcel vediet kedy presne "vec neznesie odklad"...teda co presne je to dovodne podozrenie
luke
častý prispievateľ

tak to bol pekny curak, na skuske z prava by ta ucitel takto nerozoberal.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Tak mam dojem, ze si na ciernej listine. Mozno, ako kazdy co ziada A-cko. Schodnejsia cesta je asi urobit B alebo E a potom poziadat rozsirenie. Tam uz skusku robit nemusis. Kua aj s takym poriadkom.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

to lenochod

Mám tiež silný pocit, že ťa chcú do*ebabrať. Takéto otázky sa dávajú na skúške z trestného práva procesného na právnickej fakulte a nie na skúškach na ZP!

Na tvoju otázku:
kedy presne "vec neznesie odklad"...teda co presne je to dovodne podozrenie
§ 91
Odňatie veci
(1) Ak vec dôležitú pre trestné konanie alebo počítačové údaje na vyzvanie nevydá ten, kto ju má pri sebe, môže mu byť na príkaz predsedu senátu a v prípravnom konaní na príkaz prokurátora alebo policajta odňatá. Policajt potrebuje na vydanie takého príkazu predchádzajúci súhlas prokurátora.
(2) Ak nevykoná orgán, ktorý príkaz na odňatie veci vydal, odňatie veci sám, vykoná ho na podklade príkazu policajt.
(3) Bez predchádzajúceho súhlasu podľa odseku 1 môže policajt vydať príkaz len vtedy, ak predchádzajúci súhlas nemožno dosiahnuť a vec neznesie odklad.
(4) ....

To znamená, že
- policajt nemal žiadnu možnosť prokurátora dosiahnuť, ani napr. telefonicky (službukonajúci prokurátor bol nedostupný, nedvíhal telefón a pod.).

a súčasne

- vec nepripúšťa odklad. To je vtedy, ak je vec treba pre trestné konanie odňať ihneď, lebo hrozí jej zničenie, poškodenie, zašantročenie a pod. Teda, že napr. zbraň treba dať na balistiku a ak by si ju chlapíkovi chcel odňať o dva dni, ten by ju medzitým akože stratil a riskoval by len postih v priestupkovom konaní.

Zvýraznil som slovné spojenie a súčasne, pretože obe podmienky musia byť splnené súčasne. Teda nemožno zohnať prokurátora a súčasne vec neznesie odklad.
inspiring_newton

Panzer
aj ked odpoved odrecituje,verim tomu,ze ho dostanu na niecom inom
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

2 skemro : ja som zo Zarnovice, ak chces nieco konkretne, mozeme cez PM.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"