Ja to vzdy tvrdim, za kazdym uitokom psa hladaj majitela
Obrana proti psovi na verejnosti
Mám rád zvieratká, psov obzvlášť. Ale pekne vychovaných /tých je ale čím dalej menej/ a nie pekne vykŕmených tupoňov.
Stretával som sa pri venčení svojej potvory z jednou paničkou, a tá mala klasického rozmaznaného labradora. A ten mal vo zvyku skákať po všetkých, a aj vlastnú paničku takto dostal na pár mesiacov na PNku.
Keď som jej dohováral, že nech ho to odnaučí, tak vravela:"to sa nedá".
Hneď nato mi ten jej mamľas išiel skočiť na prsia, tak som nadstavil rýchlo koleno, psisko zakňučal a bol vychovaný.
Len nie jeho panička. Tá zo slzami v očiach odišla a viac sa so mnou nebavila.
Týmto chcem len povedať, že vychovať psa je jednoduché, horšie je to z človekom. Nie nadarmo vravím, že pes je presne taký sprostý, ako jeho pán. /a naopak/
Stretával som sa pri venčení svojej potvory z jednou paničkou, a tá mala klasického rozmaznaného labradora. A ten mal vo zvyku skákať po všetkých, a aj vlastnú paničku takto dostal na pár mesiacov na PNku.
Keď som jej dohováral, že nech ho to odnaučí, tak vravela:"to sa nedá".
Hneď nato mi ten jej mamľas išiel skočiť na prsia, tak som nadstavil rýchlo koleno, psisko zakňučal a bol vychovaný.
Len nie jeho panička. Tá zo slzami v očiach odišla a viac sa so mnou nebavila.
Týmto chcem len povedať, že vychovať psa je jednoduché, horšie je to z človekom. Nie nadarmo vravím, že pes je presne taký sprostý, ako jeho pán. /a naopak/
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Zazil som obdobny pripad v TT.
Je to uz nejakych 10-12rokov dozadu.
Jeden znami si kupil Dobermana.
Vsetko bolo ok pokial ho nezacal trenovat na obranu na cvicaku.
Pes posluchal, ale bolo to este "stena" co potrebuje sekat.
Vzdy ked sme vysli von pred barak, zacal pes kusat naokolo po nohach a jeho majitel sa na tom neuveritelne bavil.
Cca tyzden sme ho upozornovali, ale bez vysledku.
Na dalsi tyzden sme si 3ja obuli kanady a isi von, kde sa samozrajme zopakoval ten isty scenar, len stym rozdielom, ze majitel sa na konci futbalu nebavil, lebo loptu robil jeho milacik.
Od vtedy sme mali pokoj.
Je to uz nejakych 10-12rokov dozadu.
Jeden znami si kupil Dobermana.
Vsetko bolo ok pokial ho nezacal trenovat na obranu na cvicaku.
Pes posluchal, ale bolo to este "stena" co potrebuje sekat.
Vzdy ked sme vysli von pred barak, zacal pes kusat naokolo po nohach a jeho majitel sa na tom neuveritelne bavil.
Cca tyzden sme ho upozornovali, ale bez vysledku.
Na dalsi tyzden sme si 3ja obuli kanady a isi von, kde sa samozrajme zopakoval ten isty scenar, len stym rozdielom, ze majitel sa na konci futbalu nebavil, lebo loptu robil jeho milacik.
Od vtedy sme mali pokoj.
Michal, asi ste s tým dobíkom dobre spravili. Sú to potvorky už od mala a keď ho to hneď neodnaučíš, tak mu to môže vydržať navždy. Bratrancov hafan je úplne super, na dobíka až moc. Bije sa s iným psami, až keď ho fakt vytočia, inak je to k ľuďom kamarátsky tvor, veľmi ohľaduplný k deťom, proste veľký psisko, ale hravý dobrák od kosti. Lenže v rámci hry ma dodnes hryzie do ruky. A keď ho trafím kolenom, baví ho to ešte viac, lebo to berie ako hru. V tomto štádiu s tým už asi nič neurobím, lebo je dosť starý a nakopnúť ho fakt tak, aby pochopil, že to nie hra mi je ľúto, lebo sme skvelí kamoši a má ma veľmi rád.

-
magical_goodall
Ahojte. Ja som taky lapac na volne pustene velke psy, ktore maju majitelov v nedohladne. Pre zdravotne problemy zretelne krivam. Vcera mi kamarat povedal, ze prave toto krivanie moze byt pricinou, lebo psy vrcia na potacajucich sa opilcov a podobnych ludi. Ze ma jednouducho tie psy beru ako "nieco ine". Poradil mi, ze najlepsie je vtedy zostat stat, neusmievat sa (pes to chape ako vycerene zuby, moju vyzvu), zostat pokojny, nekricat na psa. To ide dost tazko, ked mam priamo pri tele zlostne vrciace velke hebedo. Zatial to vzdy zabralo, ale je neprijemne sa vzdy spoliehat na to, ze mi nic neurobi... A s nedisciplinovanymi majitelmi si clovek neporadi. Funguje kaser na psy aj na dogy a rotvajlery, ktore su neoblomnejsie? V opacnom pripade by som si viac uskodil ako pomohol. Inak sa totiz branit nemozem, taky pes ma velmi lahko moze zhodit z noh...
michal_345
Toto niektoré psy považujú za výzvu k boji,na útok .........Ale stáva sa , že aj veľký pes odvráti zrak .
Pár krát som to zažil , vyslovene som provokoval . No musím podotknúť , že majiteľ psa držal na krátkej vôdzke
Asi dvakrát bolo odvrátenie zraku , ale inak som bol atakovaný . Raz až tak , že si to odniesol rukáv na teplákovine .
Čiže vyskúšal som a správam sa podľa vyššie uvdených poznatkov
No a na záver snáď všeobecne známy názor , že pes je vizitka svojho pána
Česť výnimkám 
To máš recht a doplňam , zasadne sa takému napozeraj do očíPoradil mi, ze najlepsie je vtedy zostat stat, neusmievat sa (pes to chape ako vycerene zuby, moju vyzvu), zostat pokojny, nekricat na psa.
Toto niektoré psy považujú za výzvu k boji,na útok .........Ale stáva sa , že aj veľký pes odvráti zrak .
Pár krát som to zažil , vyslovene som provokoval . No musím podotknúť , že majiteľ psa držal na krátkej vôdzke
Čiže vyskúšal som a správam sa podľa vyššie uvdených poznatkov
No a na záver snáď všeobecne známy názor , že pes je vizitka svojho pána
-
magical_villani
ahojte , zaujimave citanie , plne suhlasim z vacsinou a naozaj by 60% takzvanych chovatelov mali psov odobrat . Nepozerat psovi do oci nie je vzdy najstastnejsie riesenie , skor doporucujem vyhnut sa mu a co na najvacsiu vzdialenost ,samozrejme ak je to mozne . Je to predsa len pes a pravdepodobne nebude natolko inteligentny , zeby to urobil sam .
-
eloquent_turing
Ako to tu tak citam, tak sa mi zda, ze toto cele forum je plne ludi, ktory nemaju radi psov a myslia si, ze kazdi pes co zautoci je zly! Je pravda, ze su na svete nezodpovedni majitelia, ktori si kupia psa, ktory im prerastie cez hlavu a neviedia ho zvladnut. Ked to tu tak vsetko citam, len malokto z Vas sa vyjadril k tomu,ze: CO AK TEN PES ZAUTOCI, ALE PRETO, ZE CHCE CHRANIT SVOJHO MAJITELA A TOHO CLOVEKA? psy nie su sproste, teda az na urcite plemena, ale netreba ich hadzat do jedneho vreca! JE TAZKE PREUKAZAT, CI PES ZAUTOCIL PRETO, LEBO SVOJHO MAJITELA NIEKTO OHROZOVAL ALEBO NIE! Velmi ma zaujima ako by ste v tomto pripade reagovali?
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam psa a ziadne drobatko www.rr.sk .
Ale pes ma byt vycviceny a patricne zaisteny proti samovolnemu pohybu.
Pokial nieje a zautoci uz z akehokolvek dvovodu na verejnosti na cloveka tak bude znasat nasletky on aj jeho najitel.
Nieje na skodu si precitat par knih o psychologii psov a ich spravani v urcitych situaciach.
Mnohym nestastiam sa mohlo predist, keby ludia boli trosku informovany.
Mozno by som to zaviedol aj povinne do ucebnic prirodopisu.
Ale ak zbadam, ze pes utoci na cloveka a majitel sa ho nebude snazit zastavit ( ci sa bude a nebude sa mu to darit) dostane odomna gulku.
Ludsky zivot je pre mna cennejsi ako ten psaci.
vid:
Svorka túlavých psov zabila chlapca!
19.03.2009 08:32
PRIŠTINA - Svorka túlavých psov v stredu zaútočila na osemročného chlapca vo východnom Kosove, ktorý sa vracal zo školy a zabila ho, informovala polícia.
Hoci "obeť bola okamžite prevezená do blízkej nemocnice", svojim zraneniam podľahla. Túlavé psy sú častým problémom v Kosove, kde úrady často zaplatia lovcom, aby ich postrieľali, pretože ohrozujú verejnosť.
http://www.topky.sk/cl/11/423498/Svorka ... a-chlapca-
Ale pes ma byt vycviceny a patricne zaisteny proti samovolnemu pohybu.
Pokial nieje a zautoci uz z akehokolvek dvovodu na verejnosti na cloveka tak bude znasat nasletky on aj jeho najitel.
Nieje na skodu si precitat par knih o psychologii psov a ich spravani v urcitych situaciach.
Mnohym nestastiam sa mohlo predist, keby ludia boli trosku informovany.
Mozno by som to zaviedol aj povinne do ucebnic prirodopisu.
Ale ak zbadam, ze pes utoci na cloveka a majitel sa ho nebude snazit zastavit ( ci sa bude a nebude sa mu to darit) dostane odomna gulku.
Ludsky zivot je pre mna cennejsi ako ten psaci.
vid:
Svorka túlavých psov zabila chlapca!
19.03.2009 08:32
PRIŠTINA - Svorka túlavých psov v stredu zaútočila na osemročného chlapca vo východnom Kosove, ktorý sa vracal zo školy a zabila ho, informovala polícia.
Hoci "obeť bola okamžite prevezená do blízkej nemocnice", svojim zraneniam podľahla. Túlavé psy sú častým problémom v Kosove, kde úrady často zaplatia lovcom, aby ich postrieľali, pretože ohrozujú verejnosť.
http://www.topky.sk/cl/11/423498/Svorka ... a-chlapca-
2 Marcus_sk: Tak ja ti poviem, ze ak na mna zautoci pes na verejne pristupnom priestranstve, tak sa budem branit a vobec ma nebude zaujimat z akych pohnutok to urobil. Pre mna ma moje zdravie vacsiu cenu, ako zivot akehokolvek psa. A to nehovorim z pozicie odporcu psov. Sam chovam nemeckeho ovciaka. A ak by moj pes niekoho napadol, koli tomu, ze mu nastupil ochranarsky pud a ten clovek ho pri obrane zlozil, tak sa mu este aj ospravednim a nahradim vsetky skody co mu vznikli.