Esbéeskar v civile dostal zlodeja v obchodnom centre

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

janesk napísal:
Nechcem tu zas obhajovať sbs-károv lebo viem, že sa aj medzi nimi nájdu hovadá
ked za sbs neratam zeny a starcov, tak by som to preformuloval na, "aj medzi sbs sa najdu normalni ludia, co nie su hovada"

a na margo mody dehonestacie sbs, no cim to asi bude, ze vela ludi vratane mna su na nich alergicki?
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Ja ich poznám dosť a nie sú to starci ani ženy a sú v pohode . Nepopieram, že neviem o takých ktorých spomínaš Ty. Ale u mňa prevládajú tí normálnejší. Veď je to zamestnanie ako každé iné. Nevyberajú tam ľudí na základe toho či je uchádzač nejaký grázel alebo vymetený dement. Skôr naopak. ( bezúhonnosť, spoľahlivosť). Ale asi máš svoje skúsenosti, ja mám tiež svoje.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Zase je to aj tým, že nie je SBS ako SBS. Ja napríklad sledujem najmň u mladšej generácie SBS-károv posun k lepšiemu aspoň v tom, že už vedia povedať aj "bohužiaľ, prepáčte, nedá sa, dovolíte?, nemôžete, prosím..."
:wink:
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Veď vravím, je to o ľuďoch. Keď je niekto slušne vychovaný a v pohode, tak tým, že sa zamestná ako sbs-kár sa z neho nestane iný, horší človek . Je to asi o tom, aký kraj a mrav a aká je tam mládež, nie o tom akú prácu kto vykonáva. Ale to ideme asi kus OT.
inspiring_khayyam

Príspevok od používateľa inspiring_khayyam »

Rasto napísal:Podla mojich skromnych znalosti, sa ta nemoze SBSkar ani dotknut, len ta moze zdvorilo poprosit aby si opustil napr Disco, alebo zavola policiu.
Vsetko ostatne beriem osobne a riesim podla situacie.
no rasto tvoje znalosti su asi skutocne skromne a velice skromne. on sa ta moze nielenze dotknuť ale aj ta drapit a vyrazit von kamarat fajka a mozes si na neho podavat co len chces dokonca to nemusi byt SBSkar staci ze je clenom usporiadatelskej sluzby. pokial sa na diskoteke neves chovat najprv ta vyzve aby si opustil priestory a pokial nie tak ta vyvedie von normalne paka na ruku a cau parky .... precitaj si napriklad zakon 479/2008 paragraf 6 a potom si mozes povedat ze mas aj lepsie ako skromne znalosti ...
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

A on nie je obcan tak isto ako som ja a ma ine prava?
On ma moze beztrestne bit na diskoteke, lebo sa mu nepacim?
To ze je zamestnany pre nejaku "zlegalizovanu mafiu" mu nedava pravo ma fyzicky napadnut bez toho aby neniesol za to nasledky.
To ze ma v uvodzovkach vyzve (v zivote sa mi to nestalo, aby bolo jasno) beriem ako prvy a posledny krok podla selskeho rozumu.
Vyhodit ma tiez moze, predsa len som na sukromnom, ale vieme ako to na slovensku chodi.
inspiring_khayyam

ale ano je obcan ako aj ty avsak on tam na tej diskoteke zastupuje majiteľa pripadne organizatora ci uz je to SBS alebo usporiadatelsky ochrankar. a pokial ty robis bordel tak je vysostne pravo majitela /organizatora vyhodit ta prec zo svojej akcie . na to tam ma ochrankarov aby sa postarali o ludi ktorí kazia ostatnym prijemny vecer vies ako . ludi ktorí suu agresivni a napadaju ostatnych popripade sa spravaju inym sposobom nevhodne. .. vacsinou si aj tak ochrankari robia len svoju robotu . a pokial beres ze ta zbil ked ti vykruti ruku za chrbat a vyrazi ta von ked sa nevies zmestit do koze tak tam proste nechodievaj a mas klud nie?? naco by ochrankar mal volat policiu aby spravila jeho pracu za neho, na co by tam potom asi tak bol hm?
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tak len pre priklad toho co som zazil u ceskych susedov.
Vypatlany vyhadzovac chytil spiteho chalana co spal na stole, dal mu paku a pri doprevadzani von z baru ho hodil o murovanu stenu s rukami za chrbtom, pricom mu nechtiac v tom momente drzal hlavu rukou (asi aby sa neuderil!)
Nikdy som sa nedostal do konfliktu s prevadzkovatelom a vsetko sa da vybavit slovne, pokial nejaky blbecek prave nepocituje potrebu si udriet, lebo ma problem s komunikaciou :idea:
Predsa ked si na navsteve u znamich a padne ti pohar na zem nevykopu ta z bytu ci ano?
inspiring_khayyam

to je jasne ze nie . ale ty stale nechapes. nebudeme riesit nejakych vypatlanych debilkov na steroidoch.. profesional ta nebude vykopavat von pokial sa nespravas agresivne nenapadas ostatnych alebo jeho... profik je natolko dobre cviceny ze ta vacsinou spacifikuje len pakami päste, obušok atd to je az uplne posledna moznost.. keby si mal noz atd alebo by ste boli v presile pocetnej... proste to ze si par krat nieco take videl to je uplne bezpredmetne. ja napriklad vobec neriesim nejake spitiny co ledva ziju . riesim len bitkarov a podobnu haved co tam robi bordel. a ver ze mam pravo taku osobu vyhodit , pripadne sputat putami a odovzdat pZ
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

problem je podla mna ten, ze u nas je presne ten steroidovy debil co ma problem s komunikaciou a preto si chce udriet tym profesionalom, ktory sa tym co robi zivi a na takychto presne mozes narazit ked ides von na miesto, kde oni posobia.

to, ze kde kto videl, ako sbskar hosta zbil a vyhodil, za to ze mu spadol z ruky pohar, alebo spal na stole podla mna vobec nie je bezpredmetne, pretoze to je realita, s ktorou sa u nas mozes bezne stretnut.

pre mna je naopak uplne bezpredmetne, ze ty ako jediny vytrcas zo stada debilov svojim pristupom a intelektom, pretoze, ked raz s sbskarom budem nieco riesit, bude to velmi pravdepodobne debil, co si chce udriet a nie inteligentny clovek pristupny rozumu.
inspiring_khayyam

to luke
ako toto uz sa pomaly straca z diskotek tych dilinov je coraz menej a menej. co su chalani s ktorymi robim ci uz cez SBS alebo len tak ako security tak skutocne az na par vynimiek( ktore mimochodom ostatni neznasaju a nechcu s nimi robit) tak su rozumny viaceri su vysokoskolaci a studuju bud bezp. manazment, pravo , makam aj s chalanom co studuje psychologiu. a fakt sa vedia spravat. musime sa vediet spravat. nerobime zrovna lacno oproti inym a tym padom musime si udrzat trocha vyssi standard sluzieb. vycvik je u nas rovnako dolezity, trenuju sa bojove umenia ale aj vyslovene techniky ktore su pre ochranky diskotek nezbytne eskortne techniky , znehybnujuce atd.... vies u nas je take heslo ze zakrocuje sa vzdy co najjemnejsie ako sa da , nikto totizto nestoji o problemy so zakonom. dobre spolupracujeme takisto aj s miestnymi oddeleniami PZ na miestach kde zabezpecujeme akcie. a takto to bude proste musiet casom vyzerat vsade. my a este niektore partie co makaju jak ochranka diskotek sme to pochopili skor.. kazdy z nas sleduje ako sa to robi aj vo vyspelejsich krajinach a tym sa aj snazime riadit..... ako nikto z nas nie je nejaky pavuk , vsetko je 100kg a vyssie , vacsinou hola hlava ale netreba sa mylit a posudzovat podla vzhladu a ucesu..
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Niekedy sa stáva,že aj "sto kg, a vyššie"môže nepríjemne naraziť na 80 kg,a niššie :) .Hmotnosť nemusí byť vždy výhoda, a rana do holej hlavky bolí tak isto ako rana do vlasatej,ale to isto vieš aj sám. Ja som nejaký alergický na tie holé hlávky, asi som už starý a nejdem s modou :lol: verím že by si to zvládol aj so slušným "ježkom" na hlave. Tak sa držte.
Naposledy upravil/-a inspiring_bohr v 05 Mar 2010, 18:11, upravené celkom 2 krát.
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

tiež ide aj o to, že keď si prídem sadnúť niekde do podniku a do našej spoločnosti sa naváža nejaký chmuľo, čo chce v opojení naraziť, som rád že to vyriešia chlapci, ktorí sú tam na to a nemusíme to riešiť my.

tiež sa mi veľa krát aj u PZ stalo, že sa našiel týpek, čo musel rypnúť = narazil...

...a by ste sa divili, koľko takýchto pacientov (čo nevedia piť), keď im tečie do topánok, tak tasia služobáky (somárikovia)...
aby to nebolo zle pochopené. somárikovia patrí tým o riadok vyššie, len stránka to trochu dvojzmyselne rozdelila :wink:
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Keď sa nejaký naliaty pánko začne po piatich rumoch v podniku oháńať služobákom tak ku tomu fakt nie je čo dodať,po požití alkohol.nápojov by som si na jeho mieste služobákom velmi pozornosť nevynucoval :wink:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

niesom si isty,moze SBS ziadat pri vstupe do objektu OP?
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"