Otázky na ministra vnútra v suvislosti s novelizaciou

Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Rasto: Presne ako pises... :evil: K tym nasim otazkam sa ani nedostal, vacsinu tych tykajucich sa novely zakona o zbraniach preskocil, a namiesto konkretnych odpovedi vseobecne reci a zahovaranie... A tie poznamky o Legis Telum si teda mohol odpustit (rovnako ako hovorit ze ludia co sa k DNV vyjadruju su len "paintballoví odborníci" spoza počítača...) Uz len na tomto fore bolo k DNV napisanych mnoho sto prispevkov od x ludi, a na rozdiel od pana ministra skoro vsetci z nich chapu rozdiel medzi nelegalnou a legalnou zbranou...

To ze podla paragrafu 5, 1a zostanu kratke povolene je sice pekne, ale neriesi to ze podla paragrafu 4, 2b sa tie iste kratke zaradia medzi zakazane... To iste plati pre dlhe samonabijacie - tie tiez zostanu podla 5ky povolene, a podla 4ky budu zakazane... Na toto ale odpovedat 'zabudol'...

A k tomu ze strelci maju do juna odpredat svoje zbrane do zahranicia, a podobnym perlam sa radsej ani vyjadrovat nebudem lebo cloveku len zbytocne stupne tlak...

Gunslinger
klingy
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa klingy »

1.
takze takto faktom je ze pan minister zacal zavadzat minuly rok bolo spachanych 99 tresnych cinov zo zbranou s toho 22 s legalne drzanou zbranou to je nieco okolo 0,02 % s celkoveho mnozstva trestnych cinonov spachanych v SR

2. ak ludia co reaguju po odborych forach alebo v skupine na facebooku su teda"paintballoví odborníci co sa ma osobne dotklo pretoze ja som sa vzdy snazil reagovat vecne a s arugementami ktore mali podla mna vahu tak ja trocha okomenujem odbornikov na MV SR ktori maju za ulohu zabezpecovat vycvik a vyzbrojovanie policajtov... ze su to nescopny skorumpovany tupci. ktori za 20 rokov neurobili nic ale absoluntne nic pri rozvoji PZ SR...

Mnoho ludi ktori sa venuju vo svojom volnom case problematike zbrani a streliva, militarii a problematike ozbrojenych zborov maju vedsi prehlad nez tito uradnici...

Vedsina Airsoftakov teda military airsoftakov zvlada taktiku lepsie nez radovi prislusnici PZ SR....

Polovica sportovych strelcov striela lepsie nez policajti... tak ako o com sa tu ideme bavit...

Teraz prisla vyzva na verejnu diskusiu...

Ja hovorim dobre tak podme diskutovat verejne za ucasti medii kedy kde ..
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

klingy:
s tym 99/22 pockaj. spominam to tu niekde inde na fore, LT ma toto odo mna, ja to mam z rozhovoru s Lipsicom v sme. Statistiky su nedostupne, musel som vychadzat z toho.
Bohuzial lipsic je "rodeny" a "nadany" recnik a jeho formulacia bola taka nestastna ze nas (vdaka mne) moze takto zdrbavat.

Celkova zmena: 4.5x viac tj 0.09 a 0.9%. stale nepodstatne.....
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

telra napísal:ale dozvedeli sme sa jednu vec (btw, odpovedal na moju otazku :D )...
dovod preco lipsic hovori ze ide len o vz58 je par5 pismeno a)
problem je ze ten koliduje s paragrafom 4, pismeno b

5a glock 17 povoluje, 4b glock 17 zakazuje. Dnes idem za kamoskou, studuje pravo co na to povie ona.....
Panzer, any idea?
Je to novela šitá horúcou ihlou a tak to potom aj vyzerá.

Ako som už raz uviedol, je to paškvil, nie novela. Takže sa netreba čudovať, že jedno ustanovenie odporuje druhému. :evil:
Gunslinger
moderátor

Príspevok od používateľa Gunslinger »

telra: Hacik je, ze ak sa dobre pamatam, ta nestastna formulacia tam bola prepasirovana kvoli polovnikom - aby nemohli ist do lesa na sparkatu povedzme s 58mou, Glockom ci K100kou... Lenze kym to vsetko bolo pod Bckom/povolenymi, nebol v tom problem, lenze minister a jeho poradcovia si to zjavne chceli ulahcit, a jednoducho presunuli toto pismeno pod zakazane zbrane, a teraz tam vznikol konflikt... Tak ako napisal Panzer, je to narychlo usity paskvil a tak to aj vyzera...

Lenze ked si pozries detaily toho legislativneho navrhu, uz tam pridali aj vsetko ostatne - dovodovu spravu, dodatky a prilohy o zhode a pod. a napriek tomu ze tam vyslovne klamu ('v sulade s ustavou', v sulade s europskymi zakonmi, bez negativneho vplyvu na verejnost, atd.) neocakavaju v parlamente odpor... (a co si myslia o nas, o verejnosti ci zastupcoch majitelov ZP ako je Legis Telum dal minister jasne najavo aj v dnesnej debate...)

Gunslinger
inspiring_babbage

Príspevok od používateľa inspiring_babbage »

čakal som, že nepoľaví (imidž je imidž, kamery a publicita ho priťahujú)...sme iba "paintballoví odborníci"....je to skúsený politik (právnik asi nie), ktorý vie ako komunikovať a ako správne útočiť...robí to prefíkane, najprv spomenie hore spomínaných odborníkov, potom legis telum a obyčajní ľudia si to chtiac nechtiac spoja dokopy :(, proste ide na to dobre, teraz sa snaží naše názory zbagatelizovať čo najviac a v očiach verejnosti LT a nás všetkých takto ponížiť (nikoho nebude zaujímať, že je tu kopec schopných ľudí, dobrých strelcov, dobrých bojovníkov, to v konečnom svetle pre obyčajných ľudí nemá váhu, pretože oni o tom nevedia)...

LT a my všetci teraz nesmieme povoliť...

a ak bude po všetkom, či to už dopadne dobre alebo zle, robme to tak, aby sme sa ráno mohli pozrieť do zrkadla a povedať si, že sme preto spravili všetko čo sme mohli (teda aspoň ja sa na to pozerám takto)...
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

machiavelli84: suhlasim
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

machiavelli84: Nevesaj hlavu, este sme nevycerpali vsetky moznosti :wink:. Ked bude treba vieme aj prikurit, je nas dost :twisted:.
inspiring_babbage

Príspevok od používateľa inspiring_babbage »

ja práveže nevešám hlavu, ale iba konštatujem, že o čo ide jemu...ja som pripravený sa brániť dokonca :) a verím, že sme tu viacerí, čo si nenechajú takto srať na hlavu...
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak osobne uz nemam 15 avi 18 ani 25 bil som sa vtedy, teraz neprestane m.... taka politicka a pravnicka rychlokvaska nema co na MV co robit !

inak ak ma niekto oznacuje za paintballoveho odborníka ok berem to ale zda sa ze pan minister nema sajnu o tom sporte (hraju ho aj pravnici nie len sedliaci) a ani o diani sa v tomto state pani od dvoch sov by ho mali poriadne informovat a aj to kde zije !

utocit vie ... hmm ale to nieje vsetko ... musime zistit ako je na tom z obranou a to zistime len priamou konfrontaciou pred kamerami .... verym ze pani z LT sa dokazu na to pripravit a nechat ho zosmiesnit v priamom prenose nech ten chudak ide racej kydat hnoj a nie robit pravnicke nezmysly!
Igoca
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Súdruh miništrant vnútorností je odborník na husacie hnojivá - asi neni kompletný. Lezie mi na nervy :twisted:
friendly_chatelet

Príspevok od používateľa friendly_chatelet »

Mozno posielat otazky pre Daniela do zajtrajsieho " Na telo" (19.9.2010) na Markize...

http://www.markiza.sk/clanok-relacia/na ... n-caplovic
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

absolutne zbytocne, aj tak si odpovie, co chce a v priamom dialogu by zaprel nos medzi ocami.
je to ucelovy politik bez skrupul, ktory sa skryva za pana boha, asi tak ako svata inkvizicia.

aj tak nie je zaruka, ze otazka vobec bude polozena.

a bolo by zaujimave vediet jeho odpoved na to, preco ako drzitel zbr. preukazu, ktorym vraj je, teda osoba, ktora sa podrobila skuskam min. zo zakona o zbr. a str., resp. by ho mal ovladat, ak je JUDr. a teraz naviac minister vnutra, a uz si ho mohol nastudovat aj od tej udalosti, este staleneovlada tento zakon ani zakl. terminologiu.
Predsa ministra neplatime za to, aby si onplatil zo statneho rozpoctu dalsie osoby, ktore mu budu aj jednoduche veci "studovat", a on ich len dalej prerozprava.

Ministrom by mal byt preto, lebo ma dost skusenosti a poznatkov, a nie preto, lebo ma politicku podporu /ja viem, ze to je z Utopie, ale svoj nazor mozem napisat, aj ked je monitorovany/.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

inak zaujimalo by ma ci aj na skuskach bol alebo mu zbrojak dai lebo bo verejny cinitel jedine to by vysvetlovalo preco nema sajnu o zbraniach ale zas v tom pripade by sa nemal chvalit ze ma ZP
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

Taktiez by bolo zaujimave vediet, preco sa ma vobec robit novela, ked ak som spravne pochopil pripomienky GP SR, ale nemam s tym velke skusenosti, tak som mozno trochu vedla, tak sucasny pravny stav je v sulade aj s EU aj s ustavou aj so vsetkym a nejaka novela nema cim prispiet k "zvyseniu bezpecnosti ludi", ale len k zvyseniu popularity niektorych politikov na zaklade ich populistickych opatreni.
Ak je chlap a nie populista, nech povie vlade, ze niet co menit a neskryva sa za uznesenie vlady.

A inac tato formulacia ohladom nasich pripadnych otazok je dobra !!!
"Tie najzaujímavejšie vyžrebujeme "

Kto rozhodne, ze patri medzi najzaujimavejsie, a ked uz niekto o tom vie rozhodnut, tak preco sa zrebuju?

A ak nikto nebude rozhodovat o tom, ktore su najzaujimavejsie, tak preco rovno nenapisu, ze 5, 10, 15 otazok vyzrebuju, ale hraju na city a snad aj veria, ze si ten nezmysel nikto nevsimne.

A mozno maju nejaku super ruku ci co, a tato vec ci tvor vyzrebuje len tie najzaujimavejsie otazky, namiesto toho, aby ich rovno vybral.
:-)
Naposledy upravil/-a momentalne anonymny v 18 Sep 2010, 22:27, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"