Mladík zrazil dve školáčky,ani jedna z nich nehodu neprežila
ja myslim ze ked tak by mali pre vodicov zaviest podobne podmienky ako pre drzitelov ZP ked tak:
zaplatis na priestupkoch za rok povedzme 300E? Odobrat na rok vodicak a potom si musis vodicak robit odznova
Si vysetrovany za TC spachany s autom (niekoho zrazis autom)/...do skoncenia vysetrovania odobrat vodicak, ak je odsudeny na 5-10 rokov zakazat viest motorove vozidlo....
zaplatis na priestupkoch za rok povedzme 300E? Odobrat na rok vodicak a potom si musis vodicak robit odznova
Si vysetrovany za TC spachany s autom (niekoho zrazis autom)/...do skoncenia vysetrovania odobrat vodicak, ak je odsudeny na 5-10 rokov zakazat viest motorove vozidlo....
-
inspiring_shamir
nesuhlasim, je to prinajlepsom rovnaka miera ohrozenia. Predcasom ma dojalo v televizii vyjadrenie jedneho motorkara citujem :"vodici aut by mali brat na nas ohlad a pocitat stym ,ze motorka pride do krizovatky skor ako automobil"Akira napísal:ano,ale ak sa nad tym zamyslis,motorkar ohrozuje viac menej hlavne sam seba,narozdiel od mladikov v autach,co jazdia ako na velkej cene Monte Carla,
neviem ci dotycny motorkar bol znalec z oblasti fyziky, ale podla mna do krizovatky pride aj auto aj motorka rovnako rychlo.... ak obaja idu predpisovo rychlostou 50kmh
-
inspiring_mclean
vodičák na veľké motorky od 24 je podla mna dobrá vec, ja sám by som ich dával aj starším až po nejakých odjazdených km na menšej motorke, aj keď to sa reálne si nedá - chcelo by to nejaké testy, skúšky, jazdy zručnosti pri prechode na väčšiu kubatúru. Ja sám jazdím a začínal som na 600 tovke až po čase som prešiel na litra hoci nie superšporta ale turistu, aj tak má tá motorka 150 koní čo je viac než kadejaké auto a poviem Vám že bez praxe (auto+moto) by som si na to netrúfal.
Každopádne, zákon, akokoľvek je dobre myslený, nikdy nemôže počítať so všetkými možnosťami pretože človek sa vyvíja a je nevyspytateľný, a mladý a sprostý tým duplom.
Každopádne, zákon, akokoľvek je dobre myslený, nikdy nemôže počítať so všetkými možnosťami pretože človek sa vyvíja a je nevyspytateľný, a mladý a sprostý tým duplom.
- El Pistolero
- prispievateľ
- Registered for: 16 years
telra napísal:ja myslim ze ked tak by mali pre vodicov zaviest podobne podmienky ako pre drzitelov ZP ked tak:
To si robis prdel?
Bodovy system??? Opytaj sa bratov cechov!!! Tí Ti povedia!!!
Nejde o to, kolko x som prekrocil rychlost, alebo presiel plnu ciaru
Poznam cloveka, ktory jazdi ako sialenec (dlhu dobu sa zivil ako fakt spickovy pretekar) NIKDY nesposobil nehodu.
A poznam x debilkov, ktori idu 50km/hod a vsetci trpneme co vyvedu.
Niekto na soferovanie nema bunky, iny ma....
To je to iste ako s akoukolvek inou cinnostou.
Drbat ludi podla pausalov, to vie aj idiot...
Keby davali brutalne pokuty za sposobenie nehod, zranenia, jazdu pod vplyvom... BUDIZ !!!
Ale ked idem po suchej, rovnej ceste mimo aglomeracie, (kde nejaky debilko posunul tabulu z nazvom mesta - de jure v meste) 80 km za hodinu a ORGAN ma ide pokutovat ako vraha? TO JE SILNE KAFE.
PS: Silne motorky
Naposledy upravil/-a El Pistolero v 21 Jan 2011, 21:04, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_kepler
Chlapi jedina vec co tomuto najviac zamedzi su skutocne primerane tresty a sprehladnenie dopravy ako takej, toto treba pochopit.
Ked niekto ide cez obec 80 a na prechode zrazi cloveka, ktoreho zabije ine ako basa natvrdo z toho nemoze byt. Prekrocil o 30 a tym dokazovanie konci aj keby dotycna obet bola hned sebevrah.
U nas na Slovensku je velmi slaba psychologicka bariera medzi konanim v ramci zakona a konanim mimo zakona. Tresty su male a slabe, viem ze to tu omielam stale dokola ale je to tak. 20 rokov tu budujeme pseudohumanizmus a pritom ludsky genom sa vyvija minimalne 100 000 rokov. Treba zastavit uz tento zly pokus, "nieco za nieco" tak funguje tato planeta miliony rokov a inak to nebude.
Niektori proste rastu pre sibenicu, vzdy to tak bolo aj bude.
Ja som sa s tym uz zmieril
.
Ked niekto ide cez obec 80 a na prechode zrazi cloveka, ktoreho zabije ine ako basa natvrdo z toho nemoze byt. Prekrocil o 30 a tym dokazovanie konci aj keby dotycna obet bola hned sebevrah.
U nas na Slovensku je velmi slaba psychologicka bariera medzi konanim v ramci zakona a konanim mimo zakona. Tresty su male a slabe, viem ze to tu omielam stale dokola ale je to tak. 20 rokov tu budujeme pseudohumanizmus a pritom ludsky genom sa vyvija minimalne 100 000 rokov. Treba zastavit uz tento zly pokus, "nieco za nieco" tak funguje tato planeta miliony rokov a inak to nebude.
Niektori proste rastu pre sibenicu, vzdy to tak bolo aj bude.
Ja som sa s tym uz zmieril
-
inspiring_shamir
tvoj priklad funguje, ale co bude ak pride kde vinu nebude mozne presne nakoho zvalit?BKSL napísal:Chlapi jedina vec co tomuto najviac zamedzi su skutocne primerane tresty a sprehladnenie dopravy ako takej, toto treba pochopit.
.
tak podme k mojej oblubenej babke.
ides v obci pekne slusne 50kmh, babka si zmysli ze prejde cez prechod. Ty si vtom momente cca 15m pred prechodom. Nedobrzdis a jemne ju drgnes. Bohuzial babka nie je moc vitalna a naposedy vydychne. A uz mas problem ides natvrdo do basy a v obci ta opeciatkuju ako vraha bezbrannych babiciek. Co vtedy? mal si predvidat situaciu? alebo holt smola jeden senior ti znici zivot?
riesit evidentne porusenie predpisov je lahke, ale co ak prides k takejto nie prave trivialnej nehode? kde je vina povedzme 50 na 50?
-
inspiring_kepler

Tony_Vicks tu je nakres mozneho riesenia s tvojou babkou. To je ta mnou spominana pozadovana prehladnost cestnej premavky co je u nas miestami na hrane zivota a smrti, ked konkretnu oblast niekto nepozna.
"Zona X" by bola reakcna zona kde ked uz stoji chodec tak je sofer povinny bezodkladne zastavit. Bezdovodne statie v tejto zone chodcom by bolo pokutovane. Zaroven tato zona posobi ako indikacia toho co chce chodec iduci po chodniku urobit. A tato indikacia je ten problem s tou babkou.
Babka vstupom do "Zony X" jasne deklaruje svoj masledny prechod na druhu stranu.
Nakolko zona je stale mimo cesty vodic prichadzajuci po ceste ma stale dostatok casu zrazke zabranit pokial ide do 50. Ked babka pouzije prestup mimo tento prechod ide na vlastne nebezpecie, pokial dojde ku zrazke a sofer isiel predpisovych 50 urcite polovica viny je aj na nej samotnej.
-
inspiring_shamir
ano ja viem, ale musel by to dokazat znalec. A vsetci vieme ako vedia znalci sa opatrne vyjadrovat. Potom uz len sikovny pravnik a aj ked sa ztoho vysekas, bude to nadlho a riadne o nervy a amen aby nasli svedka co ma alternativnu pamat a prisvedci ze si bol ma 100m od prechodu ked babka stupila na prechod. A aj ked dosvedcis ze svedok bol nespolahlivy, tak na nasledne zoznesu media v zuboch ze si papalas a podplacas sudcu ze si si to zariadil a bude vtom potom aj povest trebars Panzera.
Jednoducho v niektorych veciach je to tazko rozhodnut. Bohuzial alebo nastastie ten prejednavany pripad v tomto vlakne je az prilis ucebnicovo jasnyy
Jednoducho v niektorych veciach je to tazko rozhodnut. Bohuzial alebo nastastie ten prejednavany pripad v tomto vlakne je az prilis ucebnicovo jasnyy
-
inspiring_shamir
to BKSL : ano toto je riesenie, pripustam ako mozne riesenie.
zaujimavo by sa to aplikovalo ale u nas trebars v Hurbanove.
Pretoze mame prechod v strede mesta. Na jednej strane prechodu je socha babicky v zivotnej velkosti a na druhej socha chlapca v zivotnej velkosti. A priznam sa , sprvu ked to tam bolo nove som parkat brzdil, kym mi docvaklo, ze toto asi neprejde cez cestu.
zaujimavo by sa to aplikovalo ale u nas trebars v Hurbanove.
Pretoze mame prechod v strede mesta. Na jednej strane prechodu je socha babicky v zivotnej velkosti a na druhej socha chlapca v zivotnej velkosti. A priznam sa , sprvu ked to tam bolo nove som parkat brzdil, kym mi docvaklo, ze toto asi neprejde cez cestu.
-
inspiring_kepler
Tony_Vicks a este jedna vec. Ked ides po ceste mas predvidat lebo ti ma zalezat aj na zivote druhych (v konecnom efekte ide v tej chvili nepriamo aj o tvoj zivot lebo vsetci zijeme v spolocenstve). Ked niekomu na zivote druhych nezalezi musime ho psychologicky moznym hroziacim vysokym trestom k tomu nepriamo dotlacit. Ak nepomoze ani to tak uz pomoze len uplatnenie zakona silnejsieho. Vzdy to bolo a bude len o ludoch a ich predstavach o zivote.
A niečo o povinnostiach chodcov:
Škoda len, že to chodci nevedia. To jen aby ste sa nečudovali, keď ten magor nepôjde sedieť....- za zníženej viditeľnosti mimo obce musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev,
- chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť,
- chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy,
- pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať.