15 rocny cigan vytiahol zbran na policajta

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

Butrus: tak taku policiu zrusme,rozdajme zbrane medzi ludi,nech si vytvoria domobranu.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Populacia sa priemerom IQ vracia spat, tak aj policajti sa musia reakciami vratit spat. Civilizacia na SK vo vyvoji spomaluje a z policajtov sa znovu budu musiet stat nie udrzovatelia poriadku, ale nasilim oplyvajuca skupina.

Policajt sa objavi v osade a vsetci sa schovaju a ked sa nahodou niekto proti tomu policajtovi postavi tak ho zbalia kukly a po 3 dnovom "relaxacnom" vylete ho v osade "vyklopi" sanitka s tym ze dotycneho nespoznaju. Cisty marketing.
inspiring_visvesvaraya

Príspevok od používateľa inspiring_visvesvaraya »

Žiaľ, s informáciami typu "zbalia ho a dokaličia" ja nedisponujem, ja len vravím, ako sa to vo väčšine prípadov zvrtne. A ako si z toho robí ostatná populácia srandu. Je nutné si uvedomiť, že tieto typy obyvateľstva musia byť okamžite zastrašené - aj pre ich dobro. Rómsku problematiku by mali riešiť tí, ktorí boli nami zvolení - neriešia ju vôbec (ja za to nie som platený, preto to nemienim riešiť), miesto toho permanentne jeden na druhého vyťahujú kauzy.
Rómov nehájim, hájim predovšetkým policajtov a to preto, lebo práca s týmito skupinami nie je jednoduchá ani v prípade, že sú osoby navlečené do uniforiem a majú pri sebe zbraň... . Toto je akurát príklad toho, že PMJ a poriadkový policajti musia byť opatrný, lebo v dnešnej dobe sa k zbrani dostanú aj cigánske decká.
Akira
prispievateľ

policia sa v minulosti romskou problematikou vobec nezaoberala,zaoberal sa nou iny ozbrojeny zbor-zandarstvo,a ti vedeli pripadne problemy poriesit velmi efektivne.vid dobove dokumenty
inspiring_visvesvaraya

Žiaľ akira - byvalo to kedysi, kedysi mal v takej osade príslušník VB inú autoritu, o predchádzajúcich režimoch ani nehovorím... . Nie som rasista a nemám ani rasistické zmýšľanie, pretože mám aj kamarátov z rómskeho etnika, dokonca z maďarskej menšiny a ukrajincov. A sú to naozaj dobrí ľudia. Len nemám rád neprispôsobivé populácie, ktorím sa prispôsobujú poctivý a pracujúci občania... .
Na druhej strane chcem podotknúť, že polícia to nemá v osadách jednoduché, lebo priznajme, 20 a viac osôb na napadnutého a ten napadnutý ich zastaví len vieme ako... . A to je neprimeraná sebaobrana
Akira
prispievateľ

schvalne,a pocul si uz napr. o tazkoodencoch v osade?ja este nie,kdezto na beznom futbalovom zapase su.a tiez neviem,preco by sa nemohli pouzivat tie gumove projektily,ako sa to tu uz kedysi rozoberalo.zeby obava z kritiky od EU,OSN a pod. organizacii? :evil:
inspiring_visvesvaraya

No, Akira, používaš dosť extrémne príklady, ktoré sa ťažko aplikujú na bežné situácie. Obidva prípady (rómske osady a fanúšikovia) súvisia s davovou psychózou, ktoré sa chytá predovšetkým pri agresii (napr.: búrlivé a násilné demonštrácie v Grésku, Francúzsku), ale to už sme mimo témy.
Toto jednoducho my tu na fóre riešime zbytočne, dôležité je práve to, že rómsky chalan vytiahol zbraň na policajta - pripadá teda do úvahy nutná obrana. Takisto na Teba keby som vytiahol plastovú celočiernu repliku zbrane - pripadá do úvahy nutná obrana, podobne je to na airsofte - večer si kráčaš lesom a nejaký maniak na Teba miery 58 - čkou. Budeš riešiť nutnú obranu, potom polícia zistí, že to bol airsoftový maniak. Nevyriešiš to, je to náročné a obzvlášť vtedy, ak máš takúto situáciu riešiť ako týpek v uniforme a zvlášť, keď vidíš, že zbraň drží 15 (alebo menej) ročný fagan a vtedy je asi jedno, či je to cigán, alebo biely, černoch, alebo Ind, je to dieťa a je to tým pádom ešte ťažšie a väčšinou aj keď si konal lége artis, morálne a eticky si zlyhal.
Gumové projektily rozoberieme niekde inde... .
inspiring_visvesvaraya

Počkaj, to som nechcel napísať :D chcel som napísať to, že policajti už preventívne posielajú zásahovky a to hlavne pri bitkách, lebo vedia, ako sa to obráti a nedajbože tam niekto príde o život, tak to riešia preventívne... .
Akira
prispievateľ

Butrus: mas pravdu,ale policajt by nekonal v nutnej obrane,ani v krajnej nudzi,jemu dava zakon o PZ viac moznosti-z toho jednu aj pouzil,a to varovny vystrel do vzduchu.ja ako civilista by som taku moznost nemal.
co sa tyka pouzitia zbrane.

(1) Policajt je oprávnený použiť zbraň iba
a) v nutnej obrane a krajnej núdzi,
b) ak sa nebezpečný páchateľ, proti ktorému zakročuje, na jeho výzvu nevzdá alebo sa zdráha opustiť úkryt,
c) ak nemožno inak prekonať odpor smerujúci k zmareniu jeho služobného zákroku,
d) aby zamedzil útek nebezpečného páchateľa, ktorého nemôže iným spôsobom zadržať,
e) ak osoba, proti ktorej sa použila hrozba zbraňou alebo varovný výstrel do vzduchu, neuposlúchne výzvu policajta smerujúcu na zaistenie bezpečnosti inej alebo jeho vlastnej osoby,
f) ak nemožno inak zadržať dopravný prostriedok, ktorého vodič bezohľadnou jazdou vážne ohrozuje život a zdravie osôb a na opakovanú výzvu alebo znamenie dané podľa osobitných predpisov nezastaví,
g) aby odvrátil nebezpečný útok, ktorý ohrozuje strážený objekt alebo miesto, kde je vstup zakázaný, po márnej výzve, aby sa upustilo od útoku,
h) aby zneškodnil zviera ohrozujúce život alebo zdravie osôb,
i) aby v bezprostrednom priestore štátnej hranice prinútil zastaviť dopravný prostriedok, ktorého vodič na opakovanú výzvu alebo znamenie dané podľa osobitných predpisov nezastaví.
inspiring_visvesvaraya

Hej, ale myslím, že si bol vedomý tých následkov vo forme našich inteligentných novinárov a podobne. Sorac, ale stratil som vlákno, musím si prečítať všetko od začiatku, neviem reagovať :roll: Odkiaľ máš ten úryvok, resp. z akého zákona to je? ďakujem
Akira
prispievateľ

Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

http://www.topky.sk/cl/100370/1276009/M ... okopal-ich

Dalsi mladik kopal PZ do brucha a nohy :lol:
Akira
prispievateľ

nemusel to byt rom
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

nemusel, ale ak na Topkach napisu mladik, tak mas 90% sancu ze pisu o ciganovi :-D
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Jasne, v Krompachoch robia kriminalitu biely :lol: :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"