Navrh NOVELY vyhlasky o zdrav. a psychickej sposobilosti

Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa boris »

inymi slovami, pani kupujte co sa da, kym sa da a kym vam to penazenka a manzelka dovoli. slobodnejsie uz bolo...
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

a kde zoberiem na novy trezor? :lol:
boris
expert

ale no, trochu pocvic tetris a napchas tam aj hufnicu :D
Legis Telum
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa Legis Telum »

Pár riadkov ku účasti Legis Telum na rozporovom konaní - 21.02.2012

http://www.legistelum.sk/komentar-zdruz ... ho-konania
siver
prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa siver »

Ak som dobre zachytil z diskusie na TA3 tak sa účinnosť novely odkladá?
Nepozeral som to celé, stihol som iba koniec.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Pozeral som to celé.
Ale poviem Vám ten moderátor tiež prd veci rozumie a je jasne antigun.
Z tých jeho otázok som mal pocit ako keby si myslel, že keď sa niekto dotkne zbrane hneď 10 ľudí umrie. Fakt mám pocit, že sa tu snaží niekto navodiť dojem, že ak poviem "ja mám zbraň" tak som zavrhnutia hodný a mal by som byť znesený pod čiernu zem.

Nechápem o čo tu ide a prečo sa niekto snaží vytlačiť zbrane z rúk národa. Keď sa na to pozriem globálnejšie tak sa mi dôvod trochu črtá. Pravdepodobne za všetkým stojí nová éra demokratickej totality.

A to nekonečné odvolávanie sa na Harmana a nesenie spoločenskej viny je tiež riadny blud.

P. Miklánek pekná reč len škoda, že hraná v miernych tóninách moderátora relácie. Možno by sa patrilo poukázať na to koľko TČ bolo spáchaných z legálnou strelnou zbraňou a koľko vrážd resp. TČ bolo spáchaných bez strelnej zbrane. Mám pocit, že téma strelných zbraní je umelo zveličovaná z dôvodu len aby bolo o čom točiť. Taký nejaký hon na čarodejnice, ktoré neexistujú. V ďalšom bode si neviem predstaviť ani obranu proti zmrdovi, ktorý má nelegálnu pištoľ a ja holé ruce a mnoho iného.

Na záver: Ten moderátor má slabú fantáziu a asi si nevie predstaviť, čo všetko sa mu môže po ceste domov v noci stať a preto má mal také prisprostlé otázky. Myslím, že doba kedy bolo v uliciach bezpečne je dávno preč.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Tak som si pozrel pre nás relevantnú časť dnešnej Témy dňa na TA3.

Ja som celkom rád, že sa redaktor pýtal tak ako sa pýtal, lebo to boli presne otázky čo napadnú veľkú väčšinu národa.

Trochu mi tam ale chýbala jedna vec:

Hovorkyňa MZ vravela, že dôvod prečo má mať psychológ prístup k výpisu zo zdravotnej dokumentácie je ten, aby daný psychológ vedel zhodnotiť zdravotný stav pacienta, či napríklad nemá nejakú poruchu CNS.
:arrow:
No a tu mi trochu chýbala konkrétna reakcia, že okrem psychologického nám treba aj lekársky posudok, a ak tam nejaká porucha je, tak ten posudok bude negatívny. Úlohou psychológa je hodnotenie psychického, nie zdravotného stavu. A keďže sa dá vyhodnotiť iba momentálny psych. stav, tá hodinka či dve strávené s psychológom je maximálne postačujúca.

Inak to bolo super, ďakujem!!
inspiring_swartz

Príspevok od používateľa inspiring_swartz »

Ricinr, taký kolík ako redaktor, chodí domov zásadne autom. Aj na výlet. Do krčmy a späť taxíkom... Nepredpokladá, že by niekedy musel do tmavých ulíc sám po svojich...
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

ako píše Berserker, mal zaznieť argument že policajtom sa predkladá aj posudok od lekára, ten je vydaný na základe zdravotnej dokumentácie, ak v nej je kontraindikácia, posudok obvoďák nevydá čo žiadateľa automaticky vyraďuje. A podať to dostatočne lopatisticky s trefným príkladom. Uznávam ale že pod tlakom živého vysielania sa premýšľa inak ako takto od klávesnice.
boris
expert

len na vykreslenie zakulisia. vcerajsie vysielanie nebolo vopred planovane.

na poludnie sa ozval redaktor a robili sa rozhovory na zaznam do reportaze. az popoludni okolo tretej TA3 dala vediet ze by teoreticky LT mohlo ist do temy dna vecer nazivo. Ludo tam odbehol z prezentacky ZVS ktoru sme organizovali v TaT. jednoducho media sa ozvu a ked sa chces vyjadrit, zves sa z klinca alebo nechaj tak. natoceny material bol ovela rozsiahlejsi ale do vysielania islo len par viet. prime timu je proste malo a mozeme byt radi ze nasa tema sa tam vobec dostala.

...a to este bola pocas popoludnia velka "sranda" koli povedzme to zle informovanej hovorkyni ktoru bolo treba dementovat. to co ste mali moznost vidiet v trojminutovej reportazi a nasledne asi 15 minutovej debate nazivo v reali zabralo par hodin telefonatov, presuvani sa a stretnuti, a to vsetko na ukor inych pracovnych povinnosti.
inspiring_swartz

Príspevok od používateľa inspiring_swartz »

Chlapi, všetci si to vážime. Určite nikto nemyslel pripomienku v tom zmysle, že by ste niečo zanedbali. Ďakujeme :)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Tá hovorkyňa krásne reprezentuje celé MZ. Proste odbornosť a objektívnosť na jednotku.

Bolo by možné vydať tlačovú správu v reakcii na vyjadrenia hovorkyne? Pár bodov už pekne zhrnul 3500korun v téme Niečo aktuálne zo správ.
peter9898
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Hmm otazka aby som mal istotu...Ked som spravil psychotes uz pred rokom pri podavani ziadosti o ZP da sa povazovat ze ten psychotest mi bude uznany alebo musim znovu robit ? Dakujem
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Podľa zákona je platný, no ak natrafíš na nekompetentnu osobu, tak ako ja, tak ti odmietne do spisu založiť čokoľvek staršie ako 3 mesiace... :?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"