Obkľúčený lupič sa pri kostole zastrelil

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Pochopim zufalstvo hladneho cloveka co v Tescu ukradne nieco na jedenie, pripadne to zje hned pri regali.
Konanie lupeze zo zbranou odsudim vzdy a o to viac s legalnou. Ak by to neporiesil sam urcite som za exemplarny trest a mozno bol toho nazoru aj on a preto to tak dopadlo.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Ak nechcel nikomu ublížiť, tak načo mal pri sebe nabitú zbraň?
Necítim pochopenie ani ľútosť voči páchateľovi ktorý použil legálne držanú zbraň na lúpež a mal zjavne v paži že ak mu to nevíde tak v tejto dobe a s týmto ministrom vnútra môže prísť k ďalšiemu kriminalizovaniu a očierňovaniu všetkých držiteľov ZP.
A argument o tom že psychotesty sú zbytočné keďže ich absolvoval ako bývalý policajt bude prevrátený tak že psychotesty a samotný zákon sa ešte sprísni, keď teda v tejto podobe neodhalí takýchto jedincov.
A na záver ak by mal šťastie a sa mu ten prepad teraz podaril tak ste si istý že by to opäť nezopakoval prípadne už aj s dákym náhodným výstrelom do nevinnej obete?
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

pif paf napísal:A argument o tom že psychotesty sú zbytočné keďže ich absolvoval ako bývalý policajt bude prevrátený tak že psychotesty a samotný zákon sa ešte sprísni, keď teda v tejto podobe neodhalí takýchto jedincov.

Petluš, Červeňan a Roszík prešli psychotestami pred prijatím do služobného pomeru. Psychotestami, ktoré sú prísnejšie ako pri ZP. Aj napriek tomu vraždili v Polomke.
Hrbáček s Lieskovským prešli psychotestami a nemusím sem písať čo všetko sa im pripisuje.
Expolicajt Vida prešiel cez psychotesty a aj napriek tomu polial svojho soka benzínom a zapálil.
Lúpežník o ktorom je toto vlákno tiež prešiel psychotestami a výsledok vidíme.
Príkladov je obrovské množstvo, dali by sa o nich písať romány.

Psychotesty negarantujú vôbec nič a sú zbytočnou záťažou, radšej by som sa zameral na odbornú spôsobilosť. Osobne vidím oveľa väčší problém v tom, že príslušníci ozbrojených síl a zborov sa dostanú k zbrojnému preukazu započítaním policajného, prípadne iného vzdelania. Mnoho z nich o zbrojný preukaz požiada iba preto, že ho dostane bez skúšok, hoci na škole sa so zákonom o zbraniach a strelive ani nestretli, zameriavajú sa tam skôr na použitie služobnej zbrane podľa osobitných zákonov. Z rozhovorov s takýmito ľuďmi viem, že často nemajú ani poňatia o tom, kde zbraň nosiť/nenosiť, kde ju možno/nemožno odkladať a podobne, pretože v zákone o PZ (prípadne v inom osobitnom zákone z ktorého zložili skúšku) sa o tom nič nepíše.
Tieto výnimky preto treba zrušiť a podmienky nastaviť pre všetkých rovnaké. Žiadne započítavanie skúšok a každý žiadateľ musí prejsť predpísaným procesom zo všetkých častí skúšky. Ak by sa toto zrealizovalo, odborná úroveň držiteľov ZP by sa posunula niekde inde.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Trestnú činnosť a psychopatov produkuje spoločnosť. Je to vedľajší produkt tejto a inej doby. S tým si psychotesty ani iný nástroj neporadí. Proste dnes je všetko OK a zajtra všetko v p....

O opaku ma nepresvedčí nikto
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

AK47 napísal: Psychotesty negarantujú vôbec nič a sú zbytočnou záťažou, radšej by som sa zameral na odbornú spôsobilosť. Osobne vidím oveľa väčší problém v tom, že príslušníci ozbrojených síl a zborov sa dostanú k zbrojnému preukazu započítaním policajného, prípadne iného vzdelania. Mnoho z nich o zbrojný preukaz požiada iba preto, že ho dostane bez skúšok, hoci na škole sa so zákonom o zbraniach a strelive ani nestretli, zameriavajú sa tam skôr na použitie služobnej zbrane podľa osobitných zákonov. Z rozhovorov s takýmito ľuďmi viem, že často nemajú ani poňatia o tom, kde zbraň nosiť/nenosiť, kde ju možno/nemožno odkladať a podobne, pretože v zákone o PZ (prípadne v inom osobitnom zákone z ktorého zložili skúšku) sa o tom nič nepíše.
Tieto výnimky preto treba zrušiť a podmienky nastaviť pre všetkých rovnaké. Žiadne započítavanie skúšok a každý žiadateľ musí prejsť predpísaným procesom zo všetkých častí skúšky. Ak by sa toto zrealizovalo, odborná úroveň držiteľov ZP by sa posunula niekde inde.
Nejak som nepostrehol v čom spočíva ten problém....? Alebo, keď zruSíme započítavanie pre mestských policatov, tak nám potom po pár rokoch nebudú vykrádať banky?! Či ako?

No a k tomu úplného zrušenia započítavania - neskutočne rozumné a prospešné - mňa ako právnika bude absolvent SOŠ Policajného zboru skúšať z trestného práva hmotného, úžasnejsí nápad ako overiť vedomosti žiadateľa o ZP skutočne nepoznám alebo zrušiť lakárovi započítanie njeho vzdelania namiesto zdravotníckeho minima :roll:
AK47
častý prispievateľ

dirty.harry napísal: Nejak som nepostrehol v čom spočíva ten problém....? Alebo, keď zruSíme započítavanie pre mestských policatov, tak nám potom po pár rokoch nebudú vykrádať banky?! Či ako?
K ZP sa dostane menej takých ľudí, ktorí možno nie sú celkom odborne pripravení, pretože na jeho získanie bude nutné vynaložiť určitú námahu, preopakovať si zákony a doplniť medzery, čo sa nie každému chce. Dnes si mnohí vybavujú ZP iba preto, že nemusia skladať skúšky. Existujú štatistiky, musím ten dokument vypýtať od známeho a potom ho môžem aj zverejniť, podľa ktorých sa najviac tr. činov so zbraňou dopúšťajú práve policajti a vojaci. Teda tí, ktorí dnes prídu k ZP najľahšie.
dirty.harry napísal:No a k tomu úplného zrušenia započítavania - neskutočne rozumné a prospešné - mňa ako právnika bude absolvent SOŠ Policajného zboru skúšať z trestného práva hmotného, úžasnejsí nápad ako overiť vedomosti žiadateľa o ZP skutočne nepoznám alebo zrušiť lakárovi započítanie njeho vzdelania namiesto zdravotníckeho minima :roll:
Keď môžu právnici a lekári skladať skúšky v autoškole (pred absolventom SOŠ PZ) a nič sa im zo vzdelania nezapočítava (opravte ma ak sa mýlim), neexistuje dôvod pre ktorý by nemohli skladať všetky skúšky aj pri ZP.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Ak si tak presvedčený, tak sa kľudne dám preskúšať - dobrovoľne...
inspiring_brown

Príspevok od používateľa inspiring_brown »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_brown v 05 Okt 2012, 22:25, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

aby bolo jasné: išlo o bývalého mestského policajta, ktorý zbran držal legálne.

Nechajte si tlachy o sl.psychotestoch príslušníkoch PZ.
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Peterson, vacsinou mam tvoje prispevky rad, no teraz nesuhlasim.... Co ako zakazujes debatu o niecom?

Myslim ze ak su "tlacy" tak pramenia z nevedomosti, fam a novinarskych reci prenikajucich na verejnost.

Ocenil by som ked by si (alebo niekto) objasnil (nie obhjail) skutocnost a vyvratil "tlachy" miesto zabijania diskusie (slusnej a na urovni).
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

A k psychotestom.... Mal som kamarata, mal 33 rokov, uplny pohodak, vesely, kamaratsky, taky vtipalek....v sobotu skocil z okna :(

Skrat nicim neodhalis...som smutny z toho....

Sorry za OT tak trosku....
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja tu žiadne debaty nezakazujem, ja som tu NIKTO.
Akurát mi nesedí ak sa spája nejaký exces dokonca mestského policajta(ktorý nemá školy, vzdelanie a aký taký výcvik) s psychotestami príslušníkov PZ a ich fungovaním.

Dávnejšie tu bola určitá debata na tému psychotestov u OZ, kde mi Luke veľmi "fundovane" oponoval. Konštruktívna polemika nikam neviedla a skončilo to mazaním príspevkov.
To je všetko.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Dnes som o tomto pripade hovoril s kamosom-podnikatelom. Prve co mi povedal, ze sa mu ani necuduje, ze siel lupit banku. Tato doba podnikatelom nepraje. Kriza dopadla na malych podnikatelov hlavne v tom, ze sa dostavaju do druhotnej platobnej neschopnosti. Kazdy ma nevyplatene faktury a na druhej strane faktury, ktore musi platit on, inak ho banka poriesi. Chcem tym len povedat, ze namiesto toho aby sme riesili vecne, nekonecne debaty na temy: psychotesty, policajti, legalna drzba, by sme sa skor mali zamysliet nad tym, co normalneho cloveka k takej hovadine dohnalo.
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

inak ak bol dotycny mestsky policajt,tak nebol v sluzobnom pomere a psychotesty na zbrojak musel robit ako kazdy iny obcan
peterson ma pravdu
AK47
častý prispievateľ

peterson napísal:exces dokonca mestského policajta(ktorý nemá školy, vzdelanie a aký taký výcvik)
Zákon SNR 3/1991 o obecnej polícii:
§ 26
(1) Odbornú prípravu vykonáva ministerstvo v stredných odborných školách Policajného zboru alebo sa vykonáva v zariadeniach obcí na základe písomnej žiadosti obce o vykonanie odbornej prípravy a skúšky.

Mestský policajt musel robiť psychotesty aj pred prijatím do pracovného pomeru, viď. § 5
(2) Príslušníkom obecnej polície sa môže stať len bezúhonná osoba, staršia ako 21 rokov, ktorá je telesne, DUŠEVNE a odborne spôsobilá na plnenie úloh obecnej polície.

Takže to nemení nič na fakte, že tu máme ľudí ktorí prešli opakovane cez psychotesty a aj napriek tomu to bolo nič platné a je úplne jedno či ide o príslušníkov MP alebo PZ.

Na margo chýbajúceho výcviku - tu s tebou súhlasím, možno keby mal lupič z banky výcvik ako Petluš, tak by sme tu dnes písali o úplne inej situácii ako jeho samovražde. Treba tu ale poukázať na fakt, že nezanedbateľnú časť zamestnancov MP tvoria odídenci z iných zborov, ktorí možno z rôznych dôvodov prestali spĺňať zákonné podmienky na ďalšiu službu, v takýchto prípadoch nejde o osoby bez výcviku.

Jedinou výnimkou tu je, že MP sa nezapočítava odborné vzdelanie ani psychotesty pri žiadosti o ZP. To ale nič nemení na mojich predošlých príspevkoch, podľa ktorých sa príslušníci ozbrojených zborov a síl dostávajú k ZP bezprácne a častokrát nevedia ani zlomok teórie z ktorej skladá pred komisiou skúšku civil. Riešenie je zrušiť akékoľvek započítavanie skúšok.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"