Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

streetfight napísal:v zasade:KED TASIT ZBRAN TAK JEDINE KVOLI OKAMZITEJ STRELBE...
Nič v zlom, ale obávam sa, že si nepochopil, v čom je skutočné riziko hrozby zbraňou. :cry:

streetfight napísal:Noz je velmi flexibilny a variabilny jak v obrane tak v utoku.
Dokazes bez vacsej namahy velmi rychlo a velmi efektivne bez trvalych nasledkov vybavit akykolvek problem.
Dokazes odolat pocetnej presile, fyzickej prevahe atd atd.
Noz mas stale pod kontrolou a v zlomku sekundy sa vies s chirurgickou presnostou rozhodovat kde na tele utocnika ake zavzane zranenia sposobis...
...
Noz vies rychlo, bez vahania a premyslania nad adekvatnostou situacie vytiahnut a pouzit okamzite v kazdej situacii...
To myslíš ozaj vážne tieto veci?
Mi to príde ako citácie z nejakej ozaj zlej príručky ... :roll:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

ste OT,premazem
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

streetfight napísal: Ale vsade v BA potrebujes na Acko seriozny argument.
Pokial nesi podnikatel ani pz, jedina sanca je ze v zamestnani si zodpovedny za finacne obnosy a tovary ktore prevazas horedole a pod..
Tvoje tvrdenie ti mozem vyvratit hned mojim pripadom. Niesom ani podnikatel, nepracujem v nebezpecnom prostredi a v case ziadosti som bol uz 3. mesiac bez prace. Moje odvovodnenie obsahovalo klasicku formulku "Ochrana zivota, zdravia a majetku" a nemal som najmensi problem (3 minutovu diskusiu nepovazujem za problem)
streetfight napísal: Kvoli par kopancom a uderom alebo ukradnutej penazenke...
Penazenka mozno nie (ak snou uteka) ale kopanie je podla mna dostatocny dovod na vytiahnutie zbrane. Ale kludne sa nechaj skopat, ved mozno sa im nepodari trafit nestastne.
...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

electron: možno bude vhodné presunúť to napr. do témy "Nutnej obrany" a podobne
friendly_ganguly

Príspevok od používateľa friendly_ganguly »

nedá mi nereagovať na tvoj posledný príspevok streetfight: to snáď nemyslíš vážne to s tým nožom :lol: čo si ty Chuck Norris alebo čo, použitie noža v podstate znamená usmrtenie protivníka, v lepšom prípade vážne život ohrozujúce zranenie, navyše, a to by si mal vedieť, aj jedna obyčajná rana päsťou dokáže spôsobiť vážne zranenie s doživotnými komplikáciami-prípadne smrť, takže nič také ako obyčajná bitka neexistuje !! keď tasím strelnú zbraň, som pripravený ju okamžite použiť, garantujem ti, že 99% páchateľov sa pototo keď im picneš zopár rán nie priamo do nich ale tesne vedľa nich, streľba je samozrejme vedená do zeme, akonáhle uvidia a zapučujú, že okolo nich odskakuje zem resp. sa odrážajú strely, tak pokiaľ protivník nemá vojenskú psychiku, tak sa vzdá
magical_carver

Príspevok od používateľa magical_carver »

Pozdravujem nevie mi niekto poradiť? Mam B,C a chcem A. Čo je najlepšie napísať do žiadosti aby to pánom v zelenom postačilo a to A mi dali. Lebo skutočnosť že sa cítim byť ohrozený aj keď konkrétne im zatiaľ nestačí. Ďakujem.
skcookie
prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa skcookie »

Tak konecne cerstvym drzitelom A E F :D
Diky chalanom za rady
angelus1987
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa angelus1987 »

Takže, prelúskal som tých 34 strán príspevkov o zbrojáku, v SS som sa radil aj s petersonom a som odhodlaný dať si žiadosť o ZP v Poprade. Teraz by ma ale zaujímali vaše skúsenosti (je tu toho dosť veľa a neviem čo si mám vybrať z tých príspevkov) - chcel by som ísť na áčko, a do žiadosti by som chcel uviesť nasledujúce veci:

1. Som živnostníkom a ako taký potrebujem zbraň na ochranu napr. hotovosti a často sa dostávam do takých rizikových situácií, kedy ide naozaj o krk (keď vás začne naháňať banda osadníkov, nie je vám všetko jedno). Mám samostatný živnostenský list, na úrad mám ho len doniesť na ukážku - že aha - mám ho, alebo im treba predložiť aj overenú fotokópiu živnostenského listu?

2. Pred časom som podal trestné oznámenie na jedného týpka, čo sa mne a mojej rodine vyhrážal v SMS správach, že ma fyzicky zlikviduje na ulici za bieleho dňa, atď. - mám doložiť kópiu trestného oznámenia, alebo priamo z vyšetrovacieho spisu aj fotokópie výhražných SMSiek čo mi prišli?

Pokiaľ aj po týchto argumentoch, čo som tu napísal mi policajt odmietne dať povolenie na Áčko, myslíte si, že sa mi oplatí s ním hádať resp. písať odvolanie? Je to síce veľké AK, ale každý tu píšete svoje skúsenosti a svoj postup pri získavaní ZP, tak sa pridám aj ja.

Za doterajšiu pomoc pri hľadaní a verím že aj v budúcu pomoc ďakujem Petersonovi.
Miro_LM
prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 7 months

Príspevok od používateľa Miro_LM »

Podla mna ti uplne staci to ze mas zivnost.. neviem ako to je ci to musis nejak dolozit kopiu atd... ale moj pripad na ziskanie A (pred tim ziadne ine skupiny) bol ten ze sa mi vyhrazal typek ako tebe.. tim padom som mal parny dovod na A.. predlozil som cestne vyhlasenie ze je podane trestne oznamenie v tom a tom kraji a pod tou a tou zlozkov,, oni si to overili ci to je pravda. A ked zistili ze ano je podane trestne oznamenie tak uz to viac neriesili len ci sa vyhraza sms alebo odkazuje po susedovi a "ci vobec!" chapes nie? ;) A v tvojom pripade kedze mas zivnost a este si aj podal trestne oznamenie na neznameho ci znameho pachatela by nemal bit najmensi dovod podla zakona spravit "A" cize ak ti to nedovolia hadaj sa bran sa co ja viem co.. "rez a rubaj do krve nebude to poprve" :D drzim palce k ziskaniu A ;)
mabo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa mabo »

angelus1987 - v Poprade stačí pri žiadosti predložiť živnostenský list (žiadna overená kópia). Bol som toho svedkom, pred cca 2 rokmi.... Ale vraj je to aj teraz takto...
Ako je to s podaným trestným oznámením neviem....
friendly_darwin

Príspevok od používateľa friendly_darwin »

V Za som musel dolozit overeny vypis zo zivnostenskeho max 3mesiace stare.
pri podavani ziadosti som mal na Ochranu osoby a majetku a preberajuci pan policajt mi poradil este dodat ze prevazem peniaze. A hned aj ponukol vyskusanie s manipulaciou so zbranou a "zadarmo" v tomto svete ???
Tymto tomuto policajtovy dakujem aj za pristup.
Len Neviem ci som si nemal okrem A pridat aj E a F je nejaky rozdiel potom v skuskach ?
shagvantofi
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa shagvantofi »

V Za su velmi fajn. E, F treba prihodit v den skusky. Rozdiel v pristupe nebude.
skcookie
prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa skcookie »

Ak si budes davat aj to F tak ti usetrim cestu a rovno si chod kupit "Záznamovú knihu držiteľa sk. F číslo 10"
ktorá je uz previazana. Kupis ju v dome odborov v D.I.S. na 1. poschodi v zadom vchode pri papiernictve.
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Trochu offtopic, ale tak ako neadresné hanenie na nete nemá reálny dopad, rovnako je to i s chválením. Ak bol policajt nápomocný aj nad "rámec svojich povinností", napíš to na jeho útvar. Pochvala má oveľa silnejší dopad ako kritika, vychováš si takto jednoducho vo svojom okolí ďalších správnych policajtov.
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Ty si asi padol z višne. Ak policajt vyšiel žiadateľovi v ústrety, bude za to po zásluhe potrestaný.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"