Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

Používateľov profilový obrázok
romen3
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Mna prijemne prekvapuju aj dobre a rozumne pripomienky od roznych ministerskych organizacii.
47ronin
prispievateľ
Registered for: 7 years 4 months

Príspevok od používateľa 47ronin »

peterson napísal:ja by som bol v klude. Hromadných pripomienok bolo podaných dosť.
ano, pripomienok bola podana cela hromada (a niektore fakt stoja za to... :roll: ), ale podporu viac nez 500 ludi ziskali tusim "az" dve... :?

a to je pri pocte strelcov na SK podla mna dost hanba, resp. vyraz toho, ze je to skoro vsetkym (cest vynimkam) ukradnute... par ludi si s pisanim pripomnienok dalo fakt dost prace a ostatnym je zatazko aj zaregistrovat sa a podporit pripomienku...
som teraz niekde cital, ze z takmer 150t strelcov (drzitelov ZP) podalo / podporilo pripomienku cca 3.000 ludi...
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa d-s »

Klasika... ti co na to teraz kaslu budu potom nadavat v krcme pri pive preco nikto nic neurobil...
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Tak už je pripomienka aj k znovuzavedeniu povinných tlakoviek:
https://www.slov-lex.sk/legislativne-pr ... -3-3131350
Môj osobný názor: Sprostosť. Práve tlakovkami sa znižuje životnosť a bezpečnosť zbrane.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

konateľ jednej nemenovanej skúšobne asi našiel cestu, ako zabojovať o svoj biznis...
Machead
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Machead »

klasika slovensko. Ked mu to z prvotneho navrhu vyhodili, tak skusa takto.

Ubohost tejto osoby prizivit sa na niecom, co ostatnym uskodi nepozna hranic.
Ostava dufat, ze mu to neprejde.
MacGyver
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa MacGyver »

Co by nebol ochotny spravit pan Z. pre okamzity zisk minimalne 7 312 179 ,- € ak pocitam pocet zbrani kat. A,B,C k prvemu polroku 2018 a cenu za tlakovku v hodnote iba smiesnych 21,- € akoby kazda skusana zbran bola iba pistolou. A to nepocitam flobertky a expanzne zbrane, ktorych sa bude tiez tykat podla najnovsieho navrhovaneho znenia zakona.
47ronin
prispievateľ
Registered for: 7 years 4 months

Príspevok od používateľa 47ronin »

pif paf napísal:Tak už je pripomienka aj k znovuzavedeniu povinných tlakoviek:
https://www.slov-lex.sk/legislativne-pr ... -3-3131350
Môj osobný názor: Sprostosť. Práve tlakovkami sa znižuje životnosť a bezpečnosť zbrane.
dufam, ze to odmietnu, novelou sa ma implementovat ta smernica a nie menit veci, ktore smernica nespomina...
naviac, ked to uz raz zo zakona vyhodili a nikomu (okrem spominaneho pana) to ani v najmensom nechyba...
poucte ma prosim, kolko zbrani sa na SK za poslednych 10-15 rokov pocas strelby roztrhlo, lebo boli v tak chatrnom stave?!
Lemon1987
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years 9 months

Príspevok od používateľa Lemon1987 »

Tak co som akurat dostal zakulisne info na predsednictve polovneho zvazu je riadno rusno vcera sa to dost riesilo a bude v parlamente este veselo tak uvidime. 8) ja viem ze moc som toho neprezradil ale su tam paradne nasrati ludia s dosahom do parlamentu.
Filip
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Filip »

To ze su nasrati je prd platne, jedine ze by to boli fakt ludia s "vytlakom"... Parlament len odklepne co vedenie stran dohodlo, tadial cesta vyjednavania nevedie ^^;
romen3
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Ano vieme, ze velka cast ludi vo vlade su polovnici ibaze vieme aj to, ze podobne velka cast tych ludi ani necita obsah toho, o com hlasuju. Iba zahlasuju tak ako im na schodzi predtym povedali a pri hlasovani palcom ukazali ako maju hlasovat.
MudMax
častý prispievateľ
Registered for: 8 years 2 months

Príspevok od používateľa MudMax »

47ronin napísal:
peterson napísal:ja by som bol v klude. Hromadných pripomienok bolo podaných dosť.
ano, pripomienok bola podana cela hromada (a niektore fakt stoja za to... :roll: ), ale podporu viac nez 500 ludi ziskali tusim "az" dve... :?

a to je pri pocte strelcov na SK podla mna dost hanba, resp. vyraz toho, ze je to skoro vsetkym (cest vynimkam) ukradnute... par ludi si s pisanim pripomnienok dalo fakt dost prace a ostatnym je zatazko aj zaregistrovat sa a podporit pripomienku...
som teraz niekde cital, ze z takmer 150t strelcov (drzitelov ZP) podalo / podporilo pripomienku cca 3.000 ludi...
Musis brat do uvahy,ze drviva vecsina majitelov zp o pripomienke nema ani tusenia.V LT je nas registrovanych strasne malo(keby nas bolo 150t,to by uz vahu malo) a tak aj tato organizacia nema moc velku vahu v rokovaniach s prislusnymi uradmi.Este sa o tom mohli dozvediet len clenovia WF,pripadne okruh ich znamych.....ale kolko majitelov zp nieje ani na WF,ani v LT....Dalej...starsie rocniky :wink: mozu mat problem s pc(ako ja :oops: ) a ak nemaju nikoho,co by im s tym pomohol,tak nato kaslu...
Zato som pisal,zeby bolo dobre takuto pripomienku vytlacit na papier(mozno nato nebol cas,neviem) a to by uz podpisalo viac ludi....myslim si.Ale ani 3000 nieje zle.Ked sme podpisovali inu peticiu,ktora podla mojho nazoru mala daleko vecsi zmysel,tak tam nas to podpisalo ani nie 200 :cry: .S takymto pristupom si tie zbytky slobody veru neudrzime :cry:
mirec33
občasný prispievateľ
Registered for: 7 years 11 months

Príspevok od používateľa mirec33 »

To, že sa poľovníci a teda aj značná časť poslancov len teraz zobudila je len dobrá správa pretože sa dá predpokladať, že sa schválenie zákona odsunie na neskorší termín a aj tí čo doteraz len driemali podporia rozumné pripomienky.
pif paf
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa pif paf »

https://www.facebook.com/LegisTelum/pos ... 9550262753

https://www.slov-lex.sk/legislativne-pr ... -3-3128985

https://www.slov-lex.sk/legislativne-pr ... view&cur=7

Obrázok

Takže okrem iného chce vojenské spravodajstvo mať právomoci policajného zboru, mať prístup do elektronickej evidencie zbraní, mať oprávnenie vykonávať kontroly uloženia zbraní, mať oprávnenie odoberať zbrojné preukazy, ... V texte "§ 4 ods. 3 písm. j)" odkazujú na neexistujúce písmeno j) a nie je jasné o čo im ide.
Machead
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Machead »

bol by som v klude, to len svedci o hluposti (ne)kompetentnych na MO.

Akoze pustat vojacikov do sukromneho obydlia? Na zaklade coho? Na to nemaju oporu v ziadnom zakone.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"