WFC POKEC

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Roman:
Veď preto som aj písal "Neviem, či bude fungovať". Závisí od toho, ako by sa WFC strelci tých hendikepov chopili.

Mne v pohode vyhovuje súčasný systém hodnotenia WFC, je 100x lepší než ten minuloročný.
Zvláštny pocit mám len z novinky, že časť tých najlepších je aj nie je hodnotená (resp. bude/nebude). Nefigurujú vo výsledkoch, ale rátajú sa podľa nich percentá, takže WFC víťaz preteku nemá 100%, ale povedzme 85%.
Je to tak trocha schizofrenické, ale popravde neviem, čo s tým, aby boli (skoro) všetci spokojní. Ja by som chalanov nechal normálne v hodnotení WFC, iným toto ale nevyhovuje.

3500korun:
Neviem, či som ťa dobre pochopil, ale to, čo píšeš, už dnes funguje. Všetci v rámci jednej IPSC divízie sú hodnotení v jednom rebríčku. Môžeš si pozrieť, o koľko bodov/sekúnd/percent si zaostal za majstrom sveta a naopak o koľko si prestrieľal napr. mňa alebo svojho parťáka.

roman napísal:snobi, ktori si myslia ze ked vsade rozpravaju o tom ako zahrali "beeeerdy" tak su z nich vsetci naookolo hotovi..
A hlavne nezabudnúť na nálepku golfistu na kufor auta, to musí byť! :lol:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

yarco - keďže do nás ľudia "hučali", že je blbosť vystúpiť z hodnotenia WFC, tak sme sa rozhodli aspoň do konca sezóny to nemeniť. inak je úplne jedno, či by sme boli hodnotení vo WFC alebo neboli, percentá by sa aj tak rátali podľa víťaza preteku (zhodou okolností na poslednom kole TL odo mňa). ak by mal mať najlepší z WFC 100 % a od neho by sa mali počítať ostatní, tak by sme sa dostali o dva roky späť, kde sme to zavrhli. Určovať nejaký handicap... no ja to zatiaľ za nejaký super nápad nepovažujem, museli by sme kopírovať niečo ako Regional Classification z IPSC a to by sme museli určiť nejaké štandardné cvičenia... asi by to bolo skôr neprehľadnejšie ako áno. Ak nájde niekto model, ktorý by mohol fungovať, môže ho predniesť buď tu, alebo na vyhodnotení ligy v Predajnej, ktoré sa bude konať v novembri.
Ja som momentálne za to, aby to zostalo tak, ako to je
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Navrh hodnotenia jednotlivych sutazi pod WFC aj celkovo:

WFC Basic - kategoria strelcov co zacali strielat WFC a chcu byt v "Basic", mozu byt v tejto kategorii max jednu alebo dve sezony - to urci celoplosne vedenie WFC (smernica).

WFC Advanced - kategoria strelcov ktori chcu byt hned v tejto kategorii a zaroven strelci automaticky presunuti z "Basic" po odstrielani jednej alebo dvoch sezon vo WFC (pocet sezon urci smernica WFC).

Specialne pripady ako ze napr. Adam Tyc by chcel byt najprv hodnoteny vo WFC Basic posudi vedenie WFC a zaradi ho kam treba :D .

Popripade moze byt aj dalsia kategoria: WFC poloprofi pre ciastocne sponzorovanych strelcov.
inspiring_wu

BK - niečo podobné sa už navrhovalo, a aj keď ja by som s Tvojim návrhom súhlasil skôr ako s nejakým handicapom, už teraz vidím, že pri hodnotení ligy WFC 2012 sa zrejme zapotím :)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Rozdelenie podľa počtu odstrieľaných sezón nie je asi najlepšie, skôr by to mohlo byť podľa počtu odstrieľaných pretekov.

Bolo by to ešte presnejšie, keby každý pretek mal nejakú bodovú hodnotu -- čím ťažší, tým viac bodov, keďže sa človek naučí viac napríklad na IPSC v KN ako IDPA v ZA. Následne po dosiahnutí x bodov by bol strelec posunutý do ďaľšej kategórie. Toto by ale vyžadovalo pracné obodovanie každého WFC preteku, takže neviem či je to tá správna cesta.
inspiring_wu

a to zase považujem za "nebezpečný" nápad, pretože každý organizátor sa snaží, aby jeho pretek bol super. ak potom (alebo nebodaj predtým) ako sa pretek odstrieľa, mu určíme nejaké bodové ohodnotenie, tak pre niektorých organizátorov by to mohlo byť demotivujúce, keď on sa snaží a my jeho pretek budeme považovať za "menejcenný"
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

bbpd ma pravdu, bolo by to pre organizatorov a aj pre samotnych strelcov demotivujuce a vytvaralo by to zbytocne spekulacie kam ist a kam nie.
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Nazdar strelci.

Trochu som si pozrel vašu debatu o hodnotení a podobne a nedá mi nedať pár svojich postrehov. (nakoniec celkom dosť)

Posledných pár rokov strieľam celkom dosť a myslím, že som sa aj niekde dostal. Táto debata o hodnotení a podobne mi však primomína moje začiatky. V roku 1998 som išiel ako chudobny študent vysokej na súťaž tak, že tam mi niekto starší požičal pištoľ, kúpil som si tam prebité náboje na súťaž a stielal som, lebo som veľmi chcel. Vedúci streleckého klubu na škole mi časom povedal, že mi preplatí štartovné, keď dám aspon 50%, čo sa úspešne darilo.
Mojim cieľom nebolo porovnávať sa s tými čo skončili okolo mňa, mojim cieľom bolo zlepšovať sa, dostať sa do skvadu s najlepšími..neskor sme všade aj s bratom chodili s kamerou, natáčali tých najlepších a učili sa od nich (oni to isté robili pár rokov pred nami:-). Stále však streľba ostala pre mňa koníčkom, sebarealizovaním, relaxom...
Každý má možnosť zlepšovať sa a je len na jeho odhodlaní, finančných možnostiach a talente kam to až dotiahne a kde zastagnuje.

Tu je aj problém mnohých vo WFC. Ak začínam, tak by ma malo len a len tešiť, že sa môžem aj za pár korún stretnúť na súťaži s tými najlepšími a učiť sa od nich. Ak som vdaka drine, vynaloženým peniazom a podobne strelecky vyrástol, zas len sa môžem tešiť, že prídu tý dobrí a ja si možno pripíšem zas o jeden skalp naviac.

Horšie je keď niekde zastagnujem a potom rozmíšlam ako sa zlepšiť v hodnotení tým, že tých dobrých nebudem hodnotiť!?!

WFC je skvelá vec!!! krásna myšlienka ako spojiť lokálne závodíky a gulášovky ale aj väčšie závody, ako motivovať nás strelcov aby sme si prišli vystreliť a ako motivovať nových ludí, aby sa k našej malej komunite strelcov pridali...a to všetko bez toho aby človek musel platiť napríklad členské do SADS aj keď to členské má svoj zmyslel a nie len pre toho, kto chce chodiť na velké závody....

Aj dnes keď vidím, že na závod sú prihlásený najlepší strelci z európy tak sa teším a rozmýšlam, ako byť v tom skvade..ako sa zas niečo naučiť, ako prežiť deň v zdravo športovej atmosfére. Nerozmýšlam, že..sakra zas prišiel ten a ten a zas nebudem na tom a tom mieste... Myslím, že takto k tomu pristupili práve ludia na WFC, ktorí dnes strielajú SADS a nemusia sa za svoje výkony vôbec hanbiť.

Aj keď neviem ako upravíte hodnotenie, nikdy vo WFC nebude dosť cien pre všetkých a vždy budú hlasy, že ten a ten už je moc dobrý a podobne. Pohár je len jeden a myslím, že je spravodlivé, že ho získa ten, kto je najšikovnejší, kto tej strelbe najviac dal a obetoval. Pre všetkých ostatných a tých VŽDY bude viac je to o zábave, motivácií zlepšovať sa, o okukávaní od tých lepších. Tý lepší nechodia na WFC preto, aby na záver odniesli pohár, ale preto, aby si zastrielali...

Miki.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Neviem do akej miery by to bolo demotivujúce, keďže by to bolo podľa náročnosti preteku, nie či to bolo dobré alebo nie. Problém by možno bolo spraviť nejaké objektívne pravidlá podľa čoho by sa preteky bodovali.
To si už vôbec nemyslím, že by to spôsobovalo nejaké veľké špekulácie kam ísť a kam nie, takých ľudí je vo WFC podľa mňa málo.
Ale OK, beriem, nápad sa neujal. :)

Namiesto bodovania pretekov ako takých, by sa mohli nejak bodovať výsledky strelcov podľa % dosiahnutých na danom preteku. Napríklad (% DIV 15) + 1. Takže kto by sa pravidelne umiestňoval na predných pozíciach s vysokým %, ten by sa skôr posunul do ďaľšej kategórie.

edit: Medzitým napísal príspevok mykymiki, takže len dodám, že ani ja nechodím na preteky kvôli umiestneniu (figurujem na posledných miestach) ide mi o zábavu a zlepšovanie sa. Na druhú stranu si myslím, že nejaké to kategorizovanie by nemuselo byť zlé, lebo sa síce dobre učí od lepšieho, ale keď ten druhý je priepastne lepší, tak to môže byť demotivujúce (opäť nehovorím priamo o sebe, len píšem názor).
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 04 Okt 2011, 23:17, upravené celkom 1 krát.
inspiring_wu

Miky - slza v oku, kvapka v trenkách :wink:
v podstate mi hovoríš z duše, plne sa s tým stotožňujem, len nechcem odradiť tých, ktorí si myslia, že tie rozdiely sú tak priepastné, že sa nedajú dohoniť... dajú a viem uviezť aj príklady, ale nebudem tu menovať žiadnu baletku :P
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Pekna diskusia :wink: Suhlasim ze toto hodnotenie je nastavene dobre,ale nebranime sa ani novym veciam.Miki to napisal super pravdivo.Pred nejakym casom mi povedali nasi klubovy strelci ze kdesu casy ked sme nosili napr.s Tekova prve ceny,druhe atd.Ze uz tam chodia moc dobry strelci ze uz nemame sancu.Sanca je vzdy,pre mna osobne je vacsia vyhra potrapit povedzme elitu a na konci zistit ze mi dali len par%To je pre mna uspech.Pokial nechodili na take male preteky strielal som si svojim povedzme medvedim stylom,ale pokial mam snahu sa zlepsit musim zabrat na hranicu svojich moznosti,potvrdzujem ide to!!!!Pred casom som sa bavil s par ludmi kde som nariekal ze sa nemozem dostat nad hranicu 72%,povedali pojde to,len to chce cas,sustredenie atd.Vzdy na konci sezony ked sa trocha rozstrielam to uz ide povedzme nad 80% a vyssie.Treba len chciet,povedat si skusim to.Nemam extra trening,toho casu nieje dost,ale zapret sa a ist,vela nasich strelcov ako bolo tu spomenute robia obrovske pokroky,priklad puding natiera elitu,cooper,noacoak,rob999 a sledujem ze aj mnohy dalsi sa postupne lepia a dostavaju na nas.Keby odstranili len male chyby su snich vinikajuci borci :lol:Male zamyslenie pre strelcov pod 30%,boli ste napr,za lepsimi a poradili ste sa snimi ako to riesit?ako trenovat? Ja sa aj nasim snazim,ale kazdy to ma v p...,preto neradim nikomu,lebo ma to nebavi aby som sa hral na mudreho a aj tak nič stoho.Skuste to!Nik Vas neposle kade lahsie!Na zaver len tolko aby sme veci zbytocne nekomplikovali,na rok strielat dufam budeme aj ked menej,hodnotit sa nemusime aj ked sa zas daju hodnotit iny sme furt na tom istom a sledujme pokroky na vsetkych.Vsetci chlapi v rade WFC to robia vo svojom volnom case,Marek vysledky,šaman vybavuje ine veci,robia sa-robili sa preteky,je to na ukor ich casu ktory sa da vyuzit aj inak.Myslienka WFC je fajn,je len na nas co a ako si stoho zobereme.S pozdravom Balistoil :lol:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Bers, BK:
Hodnotenie podľa počtu odstrieľaných rokov/pretekov nemá imho zmysel. Štatisticky to možno funguje, ale v jednotlivých prípadoch to nehovorí nič o výkonnosti strelca. Niekto môže odstrieľať 20 pretekov za 2 roky a popri tom skoro ani ranu, iný (pri rovnakom počte pretekov/rokov) navyše denne suší a obdeň trénuje na domácej strelnici. Ak majú obaja cca rovnaké schopnosti a talent, rozdiel medzi nimi bude po tých 2 rokoch priepastný.

Jediný spôsob, ako by mohlo mať význam deliť strelcov, je podľa ich reálnej výkonnosti. Či už formou definovaných Klasifikácií ala IDPA/IPSC alebo podľa výkonu v pretekoch. Otázkou zostáva, či toto vieme/chceme robiť a či to posunie WFC ďalej. Odpoveď nepoznám.

Myky^2, Balistik:
Pekne ste to napísali.
Ak z toho nemám mať v prvom rade radosť, nemá pre mňa význam chodiť strieľať.

Ja osobne sa vždy teším z toho, že napriek mojej lenivosti, použitému streleckému vybaveniu (to sa nesťažujem) a občasným fatálnym chybám na stejdži sa mi väčšinou darí držať sa na úrovni 60-70% na špičku. Niekomu sa to môže zdať málo, inému moc, ja mám z toho radosť.

bbpd napísal:ak by mal mať najlepší z WFC 100 % a od neho by sa mali počítať ostatní, tak by sme sa dostali o dva roky späť, kde sme to zavrhli.
Ja viem, len som sa doteraz s týmto princípom nestotožnil. :?
Je mi skrátka divné, aby dosiahnuté výsledky v akomkoľvek rebríčku záviseli od výkonov ľudí, čo v tom rebríčku nie sú, to je celé.

Nehovorím teraz o tom, že prepočítavať výsledky je nemalá robota, ktorú niekto robí zadarmo, to je iná vec.
inspiring_wu

yarco, nielen, že tú robotu robí niekto zadarmo, naviac mám takmer po každom preteku reklamácie, z drvivej väčšiny neoprávnené. Neverili by ste, koľko ľudí má hokej z toho, ako sa vlastne robia výsledky... nič, ja by som nechal všetko tak, ako napísal Miky. Nič smerodatnejšie ako porovnávať sa s najlepšími neexistuje. aspoň to je môj názor
Igoca
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Prečítal som si podnety a nápady, hlavne tie, ktoré hovoria k veci.
V prvom rade odpoveď bbpd, pretože od začiatku stál pri hľadaní najlepšieho modelu hodnotenia,a pádnymi argumentami nás presvedčil. I keď som s ním vždy nesúhlasil, presvedčil ma a terajší model hodnotenia, ktorý považujem za dostatočný a meniť nemienim / ako člen Ŕady WFC /, .
A mykymiki ďakujem Ti za príspevok, ktorý mi hovorí z duše a presne vystihuje stav a postavenie WFC ako celku a jednotlivých strelcov v ňom. Napokon strelec ako on, keď má čas rád si príde WFC streliť! Hlavne keď ho má vyhrať :lol:
Vďaka chlapi :wink:
inspiring_ptolemy

Príspevok od používateľa inspiring_ptolemy »

to mykymiki : to čo píšeš dobre píšeš a plne s tebou suhlasím .

o hodnotení a preratavaní bodov vo WFC tu už polo popísané dosť ,zažil som aj burlivé debaty a silné emocie počas rozhodovania ako a kam sa bude WFC ďalej uberať. Momentálny systém hodnotenia je postavený dobre a nie je treba do toho vrtať. Strelci ktorí sú momentalne na špici rebríčka tam neni sú len tak ,dostali sa tam len svojou snahou a usilim.

Ak sa chce niekto merať a premeriavať či rastie nech sa postaví k zárubni a nech si spraví čiarku, možno mu to pomôže. "Učte sa strielať vajčaci" a nie merať.

PS : tak jak hovorí otec WFC_ hlavne guľami dopredu :D :D :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Webforum CUP"