Kupa prvej zbrane zn. GP - rada

dano
prispievateľ
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dano »

Mal som podobnú závadu na CZ-te. Tam bola čiastočne nalomená pružina a riadne netlačila tiahlo smerom hore, niekedy to vystrelilo, niekedy nie. „Hlavou dole“ keď tomu pomohla aj gravitácia to fungovalo normálne. Viem si predstaviť aj špinu ktorá bráni tiahlu riadne fungovať. Možno ide len o banálnu vec, ktoré možno ľahko vyriešiť prečistením, premazaním a predísť „ nepríjemnostiam“ ktoré sú späté s reklamáciou. Ťažko povedať naslepo.
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

dano: teraz sa na nu pozeram a skusam, cize pisem fakty :wink:
dano
prispievateľ

A čo si zistil ?
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

dano: Samozrejme ze tiahlo drhne - jednak o ocelovy kontajner a jednak o plastovy ram, ale clovek by cakal ze po 2 -3 tej reklamacii by bolo dobre keby to tiahlo bolo vyrovnane alebo aj vylestene aby sa nezadrhavalo
TeErTe
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa TeErTe »

Čo už, keď išla zbraň do GP druhý krát mimo iných, som uviedol závadu

"- tiahlo spúšte zadrháva zrejme o rám, tým sa pri počiatočnom chode spúšte ozve „cvaknutie“ ktoré je dosť rušivé"

ale zrejme ju prehliadli alebo odignorovali, nakoľko ten cvak je tam počuť stále a zrejme pri zohriatí a znečistení zbrane stovkou výstrelou spúšť vypovedá službu.

Mali by napísať do návodu, že zbraň jebezproblémovo funkčná do 100 výstrelov, potom aby sa predišlo komplikáciám kompletne rozobrať, premazať a s radosťou na daľšiu stovku 8)
eloquent_leavitt

Príspevok od používateľa eloquent_leavitt »

Taky mi cvakne hned na začátku dráhy spouště, ale nemá to vliv na funkci.. :-)
dano
prispievateľ

TURBIAK: prepáč, myslel som niečo konkrétnejšie, v istej miere je cítiť trenie tiahla o kontajner aj na mojej, ale vplyv to na funkčnosť nemá.

TeErTe: na mojich oboch zbraniach od GP tiež počuť na začiatku cvaknutie, ale žiadne problémy so spúšťou, ani po dlhšom strieľaní bez mazania a čistenia.
TeErTe
častý prispievateľ

Na to cvaknutie sa dá zvyknúť, aj keď v pôvodnom MK6 ráme to vôbec nerobilo, ale to, že prestane spúšť fungovať už ako problém vidím...
Kuro
expert
Registered for: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Takto - reklamovane bolo cvakanie spušte pri jej namačknutí a nedovieranie záveru.
To Cvaknutie je konštrukčna charakteristika všetkých pistolí GP. pri napnutí kladiva sa spúšť prostredníctvom tiahla pusunie do zadu. Vdaka tomu že kladivo cez tiahlo tlačí na spúšť. Tiahlo pri tom ostane opreté o kladivo, a až v momente, ked namačkneme spušť dojde k jeho vyskočeniu do záberu zo záchytom kladiva. Vzhladom na toto Vám zo spúštou nebolo robené vobec nič. To čo teraz popisujete, sa stáva vtedy, ked sa niekto snaží ladiť a eliminovat prepad spúšte skrátením výstupku na záchyte kladiva , za ktorý zaberá tiahlo. ak sa tam nenechá aspon minimálny prepad, časom može dojst k Vami popisovanej chybe. Vtedy treba bud vymenit záchyt kladiva za nový , neskracovaný, alebo zoškrabat zo zadnej časti spúšte, tam kde sa opiera o lučík, tak aby spúšť išla trocha viac do zadu.
PS - Tiahlo sa NIKDE neopiera o vložku. jediné o čo sa opera je oska poistky....
S Pozdravom
Jaro Kuracina
TeErTe
častý prispievateľ

Ďakujem za odbornú odpoveď.
Zbraň som určite nerozoberal, neladil ani nijako neupravoval keďže na to nemám potrebné znalosti, ak bolo niečo robené, tak priamo u Vás v GP.

Momentálne mi proste robí toto, proste pri pomalom stláčaní spúšte nedokáže vystreliť:
http://www.youtube.com/watch?v=qlN3RKNrzSo

Ešte dodám, že pred výmenou záveru a rámu všetko šlapalo na 100%

Doručiť Vám zbraň, dáte mi to dokopy?
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

urcite ano, len do sprievodky napiste ze ju chcem vidiet.....
jancco
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 1 month

Príspevok od používateľa jancco »

Takže dnes som si spravil výlet do Banskej , a stal som sa novím majitelom K100 DINAMIC . Dúfam že bude dlho slúžit.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ahojte,
Po 1000 ranach z sti gp5 mam takyto problem :
http://youtube.com/watch?v=R1DYgmKKbpw&feature=plcp
Taktiez pri stelbe po cca 100 nabojoch zacne zadrhavat a nedovierat zaver v poslednych 5-6mm pohybu vpred pri zamknuti.

video: pokial otocim pistol zaverom dole, pri pohybe vzad hlaven nerotuje dostatocne. valcek nedosada na zavitnicu na hlavni. asi doslo k zbruseniu zavitnice. neviem.. neodomkne a zasekne... vidim to na veeelky pruuuserrrr.
strelba s naklonenou zbranou smerom zaverom dolu radsej neskusat...

mozete prosim niekto skusit, ak mate nabehane nad 1000 ran, ci Vam to robi tiez?
Naposledy upravil/-a inspiring_pare v 27 Máj 2013, 23:31, upravené celkom 3 krát.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Skus si to vycistit, zlahka premazat syntetickym motorovym olejom, a strel v polohe dolu hlavou. Ked ides pomalicky rucne je to ine ako pri strelbe........
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Hej uz som asi zistil v com to je. hrana hlavne sa v obratenej polohe snazi zakusnut do pravej hornej casti okienka. Asi postaci prelestit to. Ked mam teraz naboj v komore a chcem obtiahnut (ako po zlyhanej zapalke), tak to ide sakra tazko aj v normalnej polohe. pre istotu este raz precistim, postrielam si a uvidime. Je to este v zaruke, tak to pripadne prinesiem.

Pre abakana: ustie bude smerovat na terc.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"