Strana 5 z 6

Napísané: 16 Feb 2011, 22:21
od používateľa inspiring_mcnulty
A jelenina by bola tiež OK??? Myslím že je to podobné ako hovädo.

Napísané: 16 Feb 2011, 22:53
od používateľa Panzer
SmokeJack

Mäso ako mäso. Pri divine je však potrebné (nevyhnutné) mäso pred sušením strčiť aspoň na hodinu do rúry pri 90°. Tak by sa mali eliminovať všetky potvory zavŕtané v mäse.

Potom už sušenie prebieha ako pri bežnom mäse.

Napísané: 16 Feb 2011, 23:28
od používateľa lovec
Panzer napísal:....Mäso ako mäso. Pri divine je však potrebné (nevyhnutné) mäso pred sušením strčiť aspoň na hodinu do rúry pri 90°. Tak by sa mali eliminovať všetky potvory zavŕtané v mäse.....
Pri mase z diviaka urcite ano. Usetrit si to mozes pri ostatnom co u nas z raticovej zveri beha - srncie, jelenie,danielie,muflonia....tieto netrpia takymito parazitmi (zase inymi, ale to sem nepatri). Ja len tak na okraj. Jelene mozu mat podkozne strecky, avsak pri stahovani koze sa lahko mechanicky odstrania. Samozrejme,ak to niekto aj tak strci do truby, nic proti. Len to nie je vzdy nevyhnutne, moze sa usetrit ukon a cas.

Napísané: 17 Feb 2011, 16:58
od používateľa BTV
Ak sa to strci do truby, tak potom je velke pokusenie o trosku viac dvihnut teplotu a urobit si to masko na veceru..... :twisted:

Napísané: 04 Mar 2011, 20:07
od používateľa inspiring_mcnulty
Skúšal niekto "spätný chod" . Či po namočení mäsa sa dostane do pôvodnej formy? Už ho suším 3hoďky a už teraz mám slintavku :lol:

Napísané: 04 Mar 2011, 22:00
od používateľa inspiring_liskov
po vianociach som večer pri telke s nádejným svokrom zožral 2 balíčky juhoafrického biltongu z antilopy a k tomu sme dali napoly litrovku fernetu....

maso napučalo v žalúdku a bolo mi 2 dni bohovo zle :lol:

nejakú dobu nechcem sušené mäaso ani vidieť, voči fernetu sa alergia nerozvinula....

Napísané: 04 Mar 2011, 22:15
od používateľa Venet
hmm, zaujimave... Ja osobne by som to pripisal tomu fernetu. Maso ja mooooozem kedykolvek a akokolvek. Fernet uz menej....

Napísané: 04 Mar 2011, 23:35
od používateľa inspiring_mcnulty
Takže už je to hotové. :D Celkom dobrá sušená jelenina :D :D :D
Už ju len nezožrať naraz. Musím kúpiť jedovatého hada aby to mäso ustrážil. :lol: :twisted:

Napísané: 16 Mar 2011, 17:06
od používateľa misko 6
Tak mi napadlo, ze ked sa z masa urezavaju kusky tuku, tak je to preto, ze to sadlo nedokaze tak dobre preschnut, alebo len kvoli chuti? Lebo ak by nastalo tshtf, tak by malo to maso malo tuku, cize na chut by osm sa vtedy vykaslal, ale zas kebyze mi ma zhnit kopa masa, ktore ma moze zachranit... :evil: Preto mi napadlo, ze by sa to v pripade nudze mohlo potriet tenulinkou vrtstvou bravcovej masti, ktora v miernom chlade vydrzi dlho. :wink: Co vy na to?

Napísané: 27 Jún 2011, 00:34
od používateľa Panzer
Raz skúsim mletý variant podľa tohto receptu http://mstajer.blog.cz/1001/suseni-masa ... ly-tycinky a o výsledku podám správu.

Napísané: 28 Sep 2011, 20:45
od používateľa inspiring_lalande
Taká otázočka, koľko vydrží byť konzumné také vysušené mäso, len tak čo ja viem v sklenenom 7dcl pohári od uhoriek, vákuovo uzavretom alebo v klasickej zabíjačkovej konzerve?

Napísané: 28 Sep 2011, 21:14
od používateľa 3500korun
Teoreticky do nekonečna, prakticky kým to nezješ :lol:
Ale dosť dobre tomu nerozumiem, prečo to chceš konzervovať alebo vákuovo baliť? Predtým to predsa nemusíš sušiť.

Napísané: 28 Sep 2011, 21:21
od používateľa inspiring_lalande
No ja ti teda neviem, ale ja osobne by som ani vlastnú domácu konzervu s paštétou nejedol staršiu ako 2 roky :lol: A to už vôbec neviem ako by to dopadlo keby to nebolo v chlade, preto polemizujem nad tým sušeným a zakonzervovaným (aj to možno v niečom, olej, masť...)

Napísané: 28 Sep 2011, 23:01
od používateľa Panzer
maclos napísal:...koľko vydrží byť konzumné také vysušené mäso

Na studenom a chladnom mieste cca 1 rok.

Napísané: 28 Sep 2011, 23:56
od používateľa Pena
PANZER, v živote mi rok nevydržalo.
:evil:
Vždy ho zjem v priebehu niekoľkých týždňov, niekedy iba dní. :twisted:

Musím poprosiť syna, aby mi ho zase priviezol z USA na Vianoce.
Je to perfektná vec večer k telke miesto lupienkov.