Sig Sauer Mosquito
-
eager_wilson
-
eager_wilson
to peto543: ... pozri, urcite na nu nie su len dobre spravy ... SIG ako taky uz "nie su SWISS", no napriek tomu sa vobec neobavam kvality ... vsetky podrobnosti lahucko najdes na webe ... a ostatnych forach ... nie som prislusnik SWAT ani samozvany odbornik, ktory sa tu moze schovat za anonymitu webu ... par zbrani mi uz rukami preslo, vsetko tu dostupne klasiky vo vsetkych kal ... ale az kupou tejto 22 sa konecne mozem "vyblaznit" bez toho, aby som sa obaval prazdnej penazekny ... ver mi, nie je to tercovka, nie je to zbran do vojny ani do zalohy ku hlavnej zbrani ... ale je certovsky pekna krasavica , od dobreho vyrobcu a jednoducho mi padla do oka, aj do ruky ... hotovo ...
... ps ... zo vsetkych mnou vlastnenych zbrani sa tato JEDINA paci mojej zene ... napriek tomu, ze vie aj cenu ... 
-
friendly_khorana
-
eager_wilson
-
eager_wilson
to all: ... len pre poriadok, chcel som ukazat kolegovi, ze mam jednoduche riesenie problemu mosquito a strelba ... urobil som maly test ... pouzili sme dve rozne mosquita, naboje lapua subsonic a FEDERAL AE5022 ...
PRVA CAST TESTU - pri pouziti nabojov priamo " z krabice" sa vzdy vyskytla chyba - prvy naboj vzdy, druhy takmer vzdy a treti velmi casto - a) vystreleny, ale nevyhodeny, resp. zaseknuty kolmo k zaveru b) vystreleny, ale neobtiahnuty a teda nenabity c) vystreleny, obtiahnuty ale nenabity - dalsi naboj zaseknuty pri podavani do komory ... ostatne naboje 7 az 1 vzdy v pohode ...
DRUHA CAST TESTU - naboje boli vysypane do plechovej krabicky od tabaku, jemne boli streknute konkorom, alebo inym olejom (silikon, teflon ...hocico) ... pocas trvania testu s mastenym strelivom sa NEVYSKYTLA ANI JEDNA ZAVADA !!!
!! OBE ZBRANE SA CHOVALI UPLNE ROVNAKO !! Moja zbran uplne bez uprav, necistena, kolegova zbran vycistena, puskarom upravena pruzita vratna i zasobnikova - stazoval sa na zasekavanie - toto bola reakcia puskara ...
Zaverom si trufam tvrdit, ze "zaver brzdiaca" sila, ktora je vyslednicou sil - trecej sily medzi nabojnicou a komorou, vratnej pruziny, hmotnosti zaveru a tlaku zasobnikovej pruziny prostrednictvom najvrchnejsieho naboja pri pocte nabojov 10 az 8 sposobi opisane problemy ... ak vezmeme do uvahy, ze na mojej zbrani neboli robene ziadne upravy a mastenim streliva som fakticky znizil jedinu zlozku - treciu silu v komore - myslim si, ze ak by som nasiel puskara, ktory by dokazal komoru jemne vylapovat, zacala by zbran spolahlivo fungovat aj bez mastenia streliva ... mne vsak skladovanie streliva v krabicke od tabaku nijako neprekaza a zo zbranou zazivam len pruijemne chvile oddychu na strelnici ... jedine co sa jej da vytknut je hrozny rozptyl pri strielani ... ale tu bude chyba niekde inde ...

PRVA CAST TESTU - pri pouziti nabojov priamo " z krabice" sa vzdy vyskytla chyba - prvy naboj vzdy, druhy takmer vzdy a treti velmi casto - a) vystreleny, ale nevyhodeny, resp. zaseknuty kolmo k zaveru b) vystreleny, ale neobtiahnuty a teda nenabity c) vystreleny, obtiahnuty ale nenabity - dalsi naboj zaseknuty pri podavani do komory ... ostatne naboje 7 az 1 vzdy v pohode ...
DRUHA CAST TESTU - naboje boli vysypane do plechovej krabicky od tabaku, jemne boli streknute konkorom, alebo inym olejom (silikon, teflon ...hocico) ... pocas trvania testu s mastenym strelivom sa NEVYSKYTLA ANI JEDNA ZAVADA !!!
!! OBE ZBRANE SA CHOVALI UPLNE ROVNAKO !! Moja zbran uplne bez uprav, necistena, kolegova zbran vycistena, puskarom upravena pruzita vratna i zasobnikova - stazoval sa na zasekavanie - toto bola reakcia puskara ...
Zaverom si trufam tvrdit, ze "zaver brzdiaca" sila, ktora je vyslednicou sil - trecej sily medzi nabojnicou a komorou, vratnej pruziny, hmotnosti zaveru a tlaku zasobnikovej pruziny prostrednictvom najvrchnejsieho naboja pri pocte nabojov 10 az 8 sposobi opisane problemy ... ak vezmeme do uvahy, ze na mojej zbrani neboli robene ziadne upravy a mastenim streliva som fakticky znizil jedinu zlozku - treciu silu v komore - myslim si, ze ak by som nasiel puskara, ktory by dokazal komoru jemne vylapovat, zacala by zbran spolahlivo fungovat aj bez mastenia streliva ... mne vsak skladovanie streliva v krabicke od tabaku nijako neprekaza a zo zbranou zazivam len pruijemne chvile oddychu na strelnici ... jedine co sa jej da vytknut je hrozny rozptyl pri strielani ... ale tu bude chyba niekde inde ...
-
eager_wilson
-
inspiring_moser
skemro - posli mi do SS tvoj mail a poslem ti videjko ako si Sig striela a foto z crievok ( som rad ze si doplaval cely
)
fesi - kedze mam K100 ktora nema rada ocelove nabojnice ktore robia presne tvoj popis nevyhodenia, vyrobca p. Kuracina odporucil premazat naboje olejom koli vytvoreniu vzduchoveho vankusa okolo nabojnice zhorenim pri vystrele a nabojnica krasne leti zo zbrane. Nemam to odskusane, ale kedze mi Sig blbne s lacnym strelivom skusim ten konkor
fesi - kedze mam K100 ktora nema rada ocelove nabojnice ktore robia presne tvoj popis nevyhodenia, vyrobca p. Kuracina odporucil premazat naboje olejom koli vytvoreniu vzduchoveho vankusa okolo nabojnice zhorenim pri vystrele a nabojnica krasne leti zo zbrane. Nemam to odskusane, ale kedze mi Sig blbne s lacnym strelivom skusim ten konkor
-
eager_wilson
to Niemand: ... zafunguje ... spolahlivo ... ja pouzivam na "silnej vratnej pruzine" AE5022 za 65SKK a chystam sa na "bielej, slabsej pruzine" vyskusat BLASER od CCI za 60SKK. A cakam na FEDERAL Champion 525 ks cca za 580SKK -mali by to byt "lepsie" verzie 5022, asi AM22 alebo 510 ... uvidime ... a nemusi to byt konkor - ja ho len nosim v aute ...
... minule som tam kvapol original olejcek od SIga, predtym BreakFree (teflon) ... ps ... s Kuracinom som hovoril velmi davno, radil som sa snim, ked som si nechal dviezt jedneho z prvych NORINCO .45 A1 - dobra zbran, no hrozne dielenske opracovanie, posunul som ju dalej a kamosovi sluzi velmi dobre ... boli sme vtedy tak trochu kolegovia - mali sme jedneho holdingoveho majitela ...
...
... a dockame sa vraj aj K100 v .22 ... 
-
inspiring_moser
fesi - zajtra to odskusam na strelnici. 22LR od GP bude ale len ako adapter aj to vo veselej cene. Povodne som na to chcel pockat, ale takto ku K100 mam lahsieho Siga vtedy ked si praca vyzaduje rychle presuny v aute a pod. A nelutujem, Sig je krasna zbran, dobre sa drzi, a kolegovia hned na prvy krat kazdy pochvalil. 
-
inspiring_antonelli
Zdravim Fesi, Niemand:
Presne mne sa stáva to isté ako Vám, prve tri naboje problém a potom to už ide. Niečo bude na tom masteni nábojov lebo ked som dal REX-ky oni sú nakonzervované vazelínou tak to trocha pomôže niekedy ide cely zásobník v pohode ale aj u REX ov sa stane často že tie prvé tri zasekávaju tak ako si písal. Dnes idem na strelnicu a vyskušam tvoj zlepšovák na Sigovi a aj na Walther P22.A výsledok ti potom večer napišem.
Zdar wintrej.
Presne mne sa stáva to isté ako Vám, prve tri naboje problém a potom to už ide. Niečo bude na tom masteni nábojov lebo ked som dal REX-ky oni sú nakonzervované vazelínou tak to trocha pomôže niekedy ide cely zásobník v pohode ale aj u REX ov sa stane často že tie prvé tri zasekávaju tak ako si písal. Dnes idem na strelnicu a vyskušam tvoj zlepšovák na Sigovi a aj na Walther P22.A výsledok ti potom večer napišem.
Zdar wintrej.
-
inspiring_antonelli
-
eager_golick
dobry den sa praje fesaci tak som stastny majitel siga aj p22 mozem povedat ze obe zbrane su vinikajuce to stymi nabojmi je pravda su vyberavena silne strelivoale ked sa premazu tak zozeru hocico aj 30 rokov stare
ja osobne uprednostnujem len 22.lr proste moji milacikovia