Obydlia

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

Mozno nie idealnym, ale rozhodne realnym obydlim vhodnym na podobnu situaciu mi pride dom-chata v okrajovej casti menesej dediny v kopcoch alebo horach. Skromnejsi pribytok ale rozsiahlejsie a pevne pivnicne priestory, ktore by jednak sluzili ako sklad, ale aj priestori na bezny zivot, ako improvizovany bunker. Pravdaze nejake priame bombardovanie by to nevydrzalo, ale na druhu stranu kto by bombardoval nejaky zapadakov, ze ? :) Tym ze by sa jednalo o podzemne priestori by vzduchotesnost nemala byt problem, takze pri spravnej vzduchotechnike by to malo posluzit aj pri chemickej alebo bilogickej, pripadne aj radioaktivnej hrozbe. Zaroven, ak by vacsina dennych aktivit prebiehala v tychto priestoroch tak by sa minimalizovalo putanie pozornost - ziadne svetlo v noci, hluk, vone ... Aj teplota by sa dala lepsie regulovat vdaka odizolovania od fonkajsich vplyvov.

Co je ale najvacsim plusom je, ze aj bezny smrtelnik si nieco podobne moze zariadit alebo uz teraz ma a zaroven to vyuzivat na rekreaciu, dovolenky atd.

Hladat, dobyvat a improvizovat v case ked bude najhorsie mi pride ako velky risk a neistota. Predstava ze sa zrazu posklada parta organizovanych, vyzbrojenych a rovnako zmyslajucich ludi ktory sa zoberu a obsadia nejaky hrad ktory premenia na svoju pevnost mi pride ako utopia :) - veeeelmi nepravdepodobne :)

Rovnako ako aj myslienka sa zobrat a ist do teplejsich krajin .... clovek by tam prisiel v podstate s holym zadkom a nebol by nicim viac ako utecencom a medzi domacich by zapadol len velmi tazko .. ak vobec ... treba zobrat do uvahy ze v krajinach kde by boli priaznivejsie podmienky na zivot by bolo pravdepodobne obrovske mnozstvo utecencov ktory by zmyslali rovnako.
Používateľov profilový obrázok
mab
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa mab »

Vardegas napísal: Hladat, dobyvat a improvizovat v case ked bude najhorsie mi pride ako velky risk a neistota. Predstava ze sa zrazu posklada parta organizovanych, vyzbrojenych a rovnako zmyslajucich ludi ktory sa zoberu a obsadia nejaky hrad ktory premenia na svoju pevnost mi pride ako utopia :) - veeeelmi nepravdepodobne :)
.
utopia to prestane byt ked sa skupina posklada, zorganizuje a pripravi v "pokojnych casoch". potom su oni ti jediny, ktori budu vediet co robit a kde ist..
inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

mab, ano to je pravda. V pripade ze sa zorganizuje vopred dostatocne mnozstvo ludi, pripravia si plan a beru to skutocne vazne su sance vyrazne lespie. Stale ale nesmies zabudat, ze pravdepodobnost konfliktu a odporu od ostatnych skupin, neorganizovanych jedincov s podobnym napadom alebo vlastnymi pohnutkami akehokolvek typu je vyrazne vacsia ako keby sa takto skupina v pokojnych casoch zobrala a vybudovala si vlastnu "zakladnu". Tak ci onak, stale povazujem obsadzovanie, dobyjanie cudzich lokalit za nevhodne ci uz organizovanou skupinou alebo narychlo poskladanou ...
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Dufam, ze sa to tu uz nerozoberalo a neurobim zo seba debila. Aka cast Slovenska je podla vas najvhodnejsia co sa tyka polohy, ubranitelnosti, sebestacnosti, vydajnosti pody, vodnych zdrojov, stability klimy a pocasia pocas roka ?
Ja si myslim, ze nejaka oblast Zitneho ostrova by mohla splnovat hore uvedene podmienky.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Myslím, že lepšie by boli hory (lesy). Ideálne severovýchod slovenska, alebo oblasť medzi obcami (mestami): Košice, Spišská Nová Ves, Liptovský Hrádok, Banská Bystrica, Poltár, Rožňava.
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

Slovenský Raj
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa Laci »

Tam toho veľa nevypestuješ, keby si zase chcel chovať, ťažko ubrániš čo nemáš priamo v chránenom maštali. Možno ak sa spolieháš na lov a zber, ale to chce veľkú plochu bez "konkurencie".
71Jany71
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Žijem v jednej z tých oblasti a s pestovaním nie je problém :wink:
Kapo
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Kapo »

Samozrejme, že najlepšie bude tam, kde to poznáme a máme tam nejaké zázemie. :wink:

Slovenský raj by bol naozaj sqelý. :roll:
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace ... -raji.html
3500korun
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa 3500korun »

Tip na zabezpečenie obydlia...
Obrázok
inspiring_lalande

Príspevok od používateľa inspiring_lalande »

Túto srandu so sklom som prvý krát videl v NR na mostnej pri kurvinci.
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

v BA mavala (mozno este ma) krcma Umelka pri MV takuto vyzdobu
Panzer
Administrátor
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Vyzerá to fajn, ale stačí karimatka a deka a si na druhej strane...

Ale zase to platí aj na každý ostnatý drôt.
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

Zavisi ako je to prevedene, Umelka tam mavala na stojaka zabetonovane pivove flase bez hrdla (este tie stare co sa predavali za komanca). Kazda mala aspon 10-15 cm na vysku. Aj ked sa daju rozbit na mensie aby sa dali prekryt, no to by spravilo aspon nejaky hluk. Samozrejme za predpokladu ze by utocnik nemal celu noc na to aby obalil crepy co najviac dekou/handrami a postupne ich potichu rozbijal...
Kapo
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Kapo »

Prekonať takúto prekážku pre zlodeja nie je žiaden problém. Veď stačí rebrík, alebo prehodiť čo to cez črepy-ideálne koberec, a sme na druhej strane. Som také už veľa krát videl a aj robil.
Ale v kombinácii s inými zabezpečovacími výrobkami a technikami, by to mohlo byť ideálne. :wink:
Odporúčam doplniť ešte o:
-vodná priekopa s padacím mostom
-mínové pole
-kamerový systém
-gulometom na pohybové čidlo
-párik rotwailerov
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"