Akú zbraň "na nosenie"

inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

MRBLUE: buď to bolo už skutočne hodne dávno (10 rokov a viac) alebo to bol iba výkon na krabičke, ale o tom že sú to čajové laborácie som čítal ešte v roku 2008 a to už nejakú dobu trvalo, ten článok spred pár mesiacov to iba potvrdil. Ale je to jedno, proste NEBRAŤ! :)
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

No,neviem uz presny rok,ale bolo to nieco okolo roku 2000. Ten titanovy Taurus 617 bola uplna novinka. Mal som prve tri,co boli dovezene na Slovensko.
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

Ja mam CZ 75 9mm luger. Rozmermi sa neda zrovna schovat do dlane, ale ma milo prekvapila. Aj po celodennom noseni v puzdre na opasku o nej ani neviem, netlaci, proste v pohode. 9mm luger je celkom v obstojna raz a kapacita zasobnika 16 ks tiez nie je zla. Pouzivam hlinnikove Blazery ktore mozem vrelo odporucit - su aspon o polovicu lahsie ako ostatne naboje a este sa mi nestalo ze by sa zasekli al. podobne.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Nikita: skus si na strelu v hlinikovom blazery nakreslit ciernou fixou ( tenka popiska na CD) tenku ciarku tesne pri nabojnici. Potom tak tyzden nos, par razi obtiahni, vybi a nasledne si skontroluj ciarky. Budes nemilo prekvapeny. V lugri mozno zasunutie strely do nabojnice taky problem nieje, ale v .40-tke by z toho mohlo byt kaboom.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Zvlášt, keď tú štyridsiatku máš od Gastona. :lol: Ehm, chcel som povedať, keď komora neposkytuje nábojnici oporu po celej dĺžke. 8)
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

nikitaxxxxx napísal:Ja mam CZ 75 9mm luger. Rozmermi sa neda zrovna schovat do dlane, ale ma milo prekvapila. Aj po celodennom noseni v puzdre na opasku o nej ani neviem, netlaci, proste v pohode. 9mm luger je celkom v obstojna raz a kapacita zasobnika 16 ks tiez nie je zla. Pouzivam hlinnikove Blazery ktore mozem vrelo odporucit - su aspon o polovicu lahsie ako ostatne naboje a este sa mi nestalo ze by sa zasekli al. podobne.
hlinikovy blazer je naprd, strela je tam prilis volna, mne sa pri obtiahnut rozpadol naboj, strela uviazla v hlavni a druhy naboj ju tam dorazil hlbsie... na ulici neodstranitelna zavada
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Nakoľko som pozoroval deformáciu blazerov nábojníc po opakovanom zasúvaní zásobníka do šachty a dorazení, tak som prvé dva vymenil za subsoniki.
inspiring_gates

Vdaka za upozornenie, trochu som to popozeral na nete dost ludi sa na tie hlinnikove Blazery stazuje...
P.S.: lacno predam Blazery :lol:
inspiring_gates

A este by som chcel poziadat o radu /nenasiel som inu nit kde by som hodil dotaz a dufam ze to nie je velmi sprosta otazka/ - poskulujem po jednej zbrani s ciernou povrchovou upravou, len mam obavu ci sa pouzivanim "nevysucha" - viem ze urcite to nieco vydrzi, ale po dlhsom pouzivani... S tymto nemam absolutne skusenosti. Este ma napadlo- aj sluzobne pistole ozbrojenych zloziek su casto "vylestene" do strieborna.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

bud konkretny- po akej zbrani poskulujes? Podla toho ti napisu svoje poznatky a skusenosti konkretny majitelia uved.zbrane. K druhej otazke: ano zbrane OZ byvaju rozne opotrebene, su hlavne otukane od predmetov,stien,stolov a inych miest. Stav zbrani je individualna vec, nakolko sa ludia rozne o svoje sluz.zbrane ne/ staraju
Miro_LM
prispievateľ
Registered for: 11 years 7 months

Príspevok od používateľa Miro_LM »

Kedze posledny prispevok je tu uz pridany davnejsie skusim sa opytat. Po skusenostiach a po dlhsom case pouzivania a nosenia nejakych zbrani co nosite teraz? pripadne co by ste odporucili na nosenie? Na kalibri az tak nezalezi skor ide o denne nosenie kazdy den, zima, leto, jesen, jar.

Pripadne nejake skusenosti, vyhody - nevyhody zbrani glock 26, glock 42, ruger lcp, ruger lc9(s) alebo este nieco co je nove na trhu a pozdava sa vam na nosenie..
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Miro_LM ja asi 4 roky nosim kazdy den Glock 19 gen4, proste od doby, kedy prisla na slovensky trh a vyhovuje mi, ale poslednu dobu mam obcas pri sebe ČZ 70 alebo ČZ 45, ale rozmyslam, ze tieto dve predam a kupim Glock 43 alebo Ruger LC9s, kedze sa jedna o mensie zbrane, ktorá za urcitych okolnosti je lepsia, ale ak by som nemal ziadnu zbran, tak u mna jednoznacne ten Glock 19
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Nosil som CZ 50, Taurus M94, Glock 17, GP P380 a v case, ked som mal kratku zbran len jednu - GP K22, tak aj tu. V sucastnosti nosim Ruger SR 22P a v lete Ruger LCP. Namiesto toho Rugra 22-ky som predtym nosil SW MP9 Shield, ten ma vsak tuhu pruzinu a kvoli oslabenej ruke ho nedokazem spolahlivo obtiahnut. Tie zbrane som nosil v roznych puzdrach ( vnutorna Dasta, padlo Fobus, vonkajsie opaskove kozene, podpazne, LCP niekedy aj v lytkovom ). Za seba mozem povedat, ze jednoznacne najpohodlnejsie nosenie je pri zbraniach s jednoradym zasobnikom. Nizsia kapacita az tak nevadi, da sa dokupit zvacsene dno zasobnika plus vzdy nosim aj nahradny zasobnik s vacsou kapacitou ako standartne ponuka vyrobca zbrane.
M M
prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa M M »

Z malych veci - na leto pod tricko do vnutorneho puzdra (Falco) Ruger SP101 2.25". Ked je chladnejsie tak kozene vonkajsie puzdro s 2.5" SW 66 (K ram). Do auta je asi najpohodlnejsie na ~ 10 hodine. Z oboch sa striela aj .357 fajn na to ake su male.
Zaujimave su aj plastove Rugre (LCR / LCRx / KLRC), akurat clovek musi mat mensiu ruku - inak ma prst na spusti kdesi az na tretom clanku. A pri pravidelnom treningu s .357 je dobre mat aj znameho ortopeda :D. Dtto plati revolvery s lahkym ramom od SW - nosi sa to perfektne, ale fyziku pri strelbe neokasles.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

G19, leto-zima.
G26 už nejaký čas len odpočíva v trezore.

Čím ďalej tým viac mám pocit, že výrazne viac než 50% celého komfortu nosenia a vôbec "nositeľnosti" tej ktorej zbrane určuje puzdro a opasok.
Keď niekto na blembavý opasok zavesí handrovú Dastu či Falco, to sa potom ťažko hľadá zbraň vhodná na celodenné nosenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"