Potraviny
Zrovnavas dva rozdielne produkty. Vo vyrobku pre sportovcov je ultrafiltrat srvatkovej bielkoviny. Jeho energeticka hodnota je oproti sunaru mala. Obsahuje vsak 80 a viac percent bielkovin, ktore by sa mali rychlo a bez problemov stravit.3500korun napísal:No výborne...Dojčenské umelé mlieka sú za skoro polovičnú cenu, a myslím, že spĺňajú trocha vyššie štandardy + sú aj pre alergikov. Ešte si vybrať nejaké s najoptimálnejším zastúpením v obsahu, alebo to pomiešať s vločkami.... je najlepší na svete...maximálne zužitkovanie svalmi...nič sa nevyrovné produktu XY...obsahuje vysoké percento BCAA, ktoré sú navyše v peptidovej väzbe, čo zaručuje ich najvyššie využitie...
Myslim, ze Sunar je skor len trochu vycistene instantizovane mlieko a s jeho travenim moze byt problem. Neviem, nepoznam ...
Inak v Lidli je akcia na Svinskoje Mjaso znacky Oldenhauser. Jedina chemia su tam dusitanove soli. Zajtra ochutnam.
S uhorkou a chlebom výborné. Ale dá sa z neho urobiť napr. aj pomazánka : http://www.toprecepty.cz/recept/23984-p ... -s-vejcem/Rudo napísal:...Inak v Lidli je akcia na Svinskoje Mjaso znacky Oldenhauser. Jedina chemia su tam dusitanove soli. Zajtra ochutnam.
http://www.toprecepty.cz/recept/4645-po ... -konzervy/
U nás v Lidli som ho vykúpil
Ja sa vrátim ešte k OT téme, "Kvalita mäsa a výrobkov".
Teraz sa trochu motám okolo tohoto priemyslu, a poviem vám, vôbec sa nemusíte strachovať. Viac ako 90% bravčového mäsa dnes dovážame. Či už spracovaného, alebo živého. Sused vlastní kamion, na prepravu živých zvierat, ktorý je jediný široko daleko. A uvažuje o predaji, lebo na okolí už nemá čo prevážať.
Prasatá vo veľkochovoch sú dnes chované na "rýchlych " zmeskách. Ktorých zloženie by som rád zistil. Ale vraj sú veľmi slané, zvieratá moc pijú, a tým je aj mäso vodnaté.
Ak by niekto chcel teda naozaj kvalitné mäso, tak by mal prekonať lenivosť, a lakomosť, a kúpiť si nejaké prasiatko z domáceho chovu. Uplne najlepšie by bolo zháňať Mangalicu, alebo vietnamča. Tieto sa chovajú prevážne na paši, ako ovce, takže mäso je kvalitou uplne niekde inde. Ja by som pre to chcel čoskoro chovať už svoje.
Mäso v konzerve môže byť naozaj menej nasiaknuté chémiou, ako iné výrobky s nižšou trvanlivosťou. Lebo sterilizácia chémiu nepotrebuje.
Teraz sa trochu motám okolo tohoto priemyslu, a poviem vám, vôbec sa nemusíte strachovať. Viac ako 90% bravčového mäsa dnes dovážame. Či už spracovaného, alebo živého. Sused vlastní kamion, na prepravu živých zvierat, ktorý je jediný široko daleko. A uvažuje o predaji, lebo na okolí už nemá čo prevážať.
Prasatá vo veľkochovoch sú dnes chované na "rýchlych " zmeskách. Ktorých zloženie by som rád zistil. Ale vraj sú veľmi slané, zvieratá moc pijú, a tým je aj mäso vodnaté.
Ak by niekto chcel teda naozaj kvalitné mäso, tak by mal prekonať lenivosť, a lakomosť, a kúpiť si nejaké prasiatko z domáceho chovu. Uplne najlepšie by bolo zháňať Mangalicu, alebo vietnamča. Tieto sa chovajú prevážne na paši, ako ovce, takže mäso je kvalitou uplne niekde inde. Ja by som pre to chcel čoskoro chovať už svoje.
Mäso v konzerve môže byť naozaj menej nasiaknuté chémiou, ako iné výrobky s nižšou trvanlivosťou. Lebo sterilizácia chémiu nepotrebuje.
Som si myslel. Lebo si choval ako bežné prasa. Mangalica sa dá chovať práve na paši, ako ovca. Okrem toho zožere všetko, ako ostatné prasce. A vyrastie v pohode aj na 300kg. Ale rastie dlhšie. Znesie aj nepriaznivé počasie. Taká outdor sviňa.
Zatial som jedol len klobásky z mangalice. A boli výborné.
Zatial som jedol len klobásky z mangalice. A boli výborné.
Pani, nehccem sa Vas dotknut, ale akorat minule som sa s Zoidbergom smial prave na tejto "chutovej subjektivite". Som zakupil par sackov beef jerky, tak sme so Zoidom ochutnali a konstatovali, ze nam to vobec nechuti
Dalej sme tak rozmyslali, ze co potom jedavaju poniektori foristi bezne, ked tieto beef jerky su pre nich pochutka ?
Este k tym prasatam, myslim, ze to bolo v tej znamej knihe o preziti a taktike "vlkodlak", ze pocas vojny v Juhoslavii, jedli domace prasce aj ludske mrtvoly, je to realne ?
Dalej sme tak rozmyslali, ze co potom jedavaju poniektori foristi bezne, ked tieto beef jerky su pre nich pochutka ?
Este k tym prasatam, myslim, ze to bolo v tej znamej knihe o preziti a taktike "vlkodlak", ze pocas vojny v Juhoslavii, jedli domace prasce aj ludske mrtvoly, je to realne ?
Ja som, prasiatko môže zožrať presne také veci, ako ty. Je to všežravec. Nechcem tu teda byť za hovado, ale ak mu pekne naporcuješ suseda, bude mať radosť väčšiu ako zo žaluďov
Tie sušené mäská od Jerky mne náhodou chutili a veľmi Ako si mal možnosť vidieť, kuchyňu mám celkom normálnu... Lenže trvanlivosť beef jerky je mizerná. Pár mesiacov, ak sa nemýlim.
Tie sušené mäská od Jerky mne náhodou chutili a veľmi Ako si mal možnosť vidieť, kuchyňu mám celkom normálnu... Lenže trvanlivosť beef jerky je mizerná. Pár mesiacov, ak sa nemýlim.