Vyklad zakona.

Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Jack budto ešte chvilu vydrž,nedavno som začal tento spor.Riešim to v spolupraci s pravnym oddelenim LT.Alebo paralelne začni tiež.Možno pomože len večši odpor v tomto svinstve.Pardon za vyraz.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

fandím Vám hoši, ja by som išiel nato podaním na prokuratúru. Tá môže vysloviť nesúlad so zákonom prípadne zlé chápanie zákona a môže na oplátku "usmerniť" PPZ.

Ja vtom celom vidím hlavne naháňanie správnych poplatkov
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

mvalcek,

Treba to chápať v kontexte celého môjho príspevku, ale mal som na mysli toto:
§ 72d ods. 2

Držiteľ skupiny B, D, E alebo F zbrojného preukazu alebo držiteľ skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon oprávnenia podľa osobitného predpisu, ktorý sa do 30. apríla 2011 nepodrobil psychologickému vyšetreniu v súvislosti s vydaním zbrojného preukazu, nového zbrojného preukazu alebo v súvislosti s preskúmaním zdravotnej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo, je povinný pri vydaní nového zbrojného preukazu podrobiť sa posúdeniu psychickej spôsobilosti podľa § 20 ods. 3; to neplatí pre osobu, ktorá v čase podania žiadosti dosiahla 62 rokov.
Podľa usmernenia ti pri rozširovaní vydajú nový ZP a potom podľa § 72d ods. 2 musíš ísť na psychotesty, ak ich ešte nemáš. Ale ak máš len sk. A, tak sa na teba § 72d ods. 2 nevzťahuje (v tom prípade pri "predlžovaní" ZP robíš psychotesty na základe § 24 ods. 2).
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 22 Jan 2012, 12:48, upravené celkom 1 krát.
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Takže ich robím tak či onak... Pecka. :evil:
inspiring_tharp

Ak máš sk. A tak ich robíš tak či onak. Ak sk. A nemáš a psychotesty ešte tiež nie, tak sa riadiš podľa § 72d ods. 2, takže ak si v správnom veku, tak testy už robiť nemusíš. :twisted:
satu
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

V otazke rozsirovania ZP a problemu ci je to novy ZP alebo stary, len rozsireny by sa malo vychadzat z platnosti ZP po rozsireni. Ak je to stary, len s doplnenou skupinou, ma povodnu platnost, spred rozsirovania. Ak je novy musi mat platnost 10 rokov. Myslim ze odpoved je jasna. Lebo ak by mal byt novy s novou dobou platnosti, dal by sa tak obist proces ziadania a zdovodnovania pri skonceni platnosti po 10 rokoch platnosti ZP.
BTW viem ze v prave casto logika nefunguje :-)
inspiring_zhukovsky

Inak, Satu, vnukol si mi dobrý nápad. Keď doložím psychotesty na rozšírenie, budem požadovať nový ZP s novou platnosťou. Som zvedavý, čo mi na to povedia. :idea:
inspiring_tharp

Všimni si, že v usmernení sa píše, že pri rozširovaní ZP zanikne jeho platnosť v zmysle § 25 ods. 1 písm. e) (ja si myslím, že to neplatí), čiže ak budú postupovať podľa usmernenia, tak na základe § 25 ods. 2 ti dajú ZP s pôvodnou platnosťou.
§ 25
Zánik platnosti zbrojného preukazu

(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká

a) uplynutím doby platnosti zbrojného preukazu,
b) oznámením jeho straty alebo odcudzenia,
c) rozhodnutím o odňatí zbrojného preukazu (§ 26),
d) ak je taký poškodený, že zápisy v ňom uvedené sú nečitateľné alebo je porušená jeho celistvosť,
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
f) skončením pobytu jeho držiteľa na území Slovenskej republiky,
g) ak jeho držiteľ zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
h) dňom vrátenia zbrojného preukazu policajnému útvaru, ktorý zbrojný preukaz vydal.

(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) a po zaplatení správneho poplatku s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 22 Jan 2012, 22:09, upravené celkom 1 krát.
inspiring_zhukovsky

A ak mi náhodou ukradnú preukaz tesne pred rozširovaním? Kristova noha, to je svinstvo...
inspiring_tharp

Tak potom zaniká jeho platnosť podľa § 25 ods. 1 písm. b), čo nemá nič spoločné s rozširovaním. :)
inspiring_zhukovsky

Tak si vyžiadam nový rovno s rozšírenými skupinami, nie? :twisted:
inspiring_tharp

Keď žiadaš o rozšírenie ZP, tak tam treba uviesť aj jeho číslo, čo nie je zrovna jednoduché ak ti ZP ukradli. :D

Aj keby to možné bolo, stále ti podľa usmernenia dávajú ZP podľa § 25 ods. 2 a to, či sa k nemu dostaneš cez § 25 ods. 1 písm. b) alebo e) je vlastne jedno. :evil:
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

System je dokonaly. Nad Matrixom nejde vyhrat. Hlava XXII. :lol:
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Moja dnešná príhoda z oddelenia zbrani...... v SK:
Mam ZP. sk. A,C a mam aj psych. posudok, ktorý som robil spolu so ZP asi pred rokom.
Chcel som si rozšíriť ZP o skupiny E,F. Samozrejme, že odo mňa chceli psych. posudok nie starší ako 3 mesiace. Keď som povedal, ze v zakone to je definovane inak, že nový posudok sa vyžaduje až pri predlžovaní ZP (novom ZP), tak mi odpovedala, že si zle vysvetľujem zakon. Ja som stale trval na svojom, tak nakoniec sme sa dopracovali k tomu, že v zakone to možno tak je, ale ona ma nejake interne nariadenia a predpisy, ktorými sa musí riadiť. Čiže pri akomkoľvek úkone vykonávanom na ZP vyžadujú posudok nie starší ako 3 mesiace. Hotova psychiatria :?
sego13
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Ved sa tu viackrat pisalo ze interne predpisy jednotlivych oddeleni, ktore su nad ramec zakona, si mozu strcit do zadku, ci nie?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"